Inlägg från: Xenia |Visa alla inlägg
  • Xenia

    Sony förbjuder sexism på PlayStation - rätt eller fel?

    Anonym (Fel) skrev 2021-02-20 02:10:50 följande:
    Rasism är en helt annan sak. Om man exempelvis uttrycker sig rasistiskt så är det i de allra flesta fallen brottsligt (hets mot folkgrupp)

    "Sexism" är inte olagligt på något sätt.
    Jag anser att varken sexism eller rasism är så självklart.

    A fick jobbet och inte B. B är svart/kvinna och säger att det beror på rasism/sexism. Företaget säger att det beror på att A är bättre. Vem har rätt? Företaget kan också vara emot rasism och sexism, men eftersom chefen själv är vit/man så gillar han omedvetet den som är mest lik honom.

    Men bilden här ovan är helt klart sexistisk. Om inte männen är halvnakna så ska inte heller kvinnorna vara det.

    Företaget kan ha goda skäl att förbjuda sexism i sina spel. Bl a för att kvinnliga spelare också ska känna sig välkomna.
  • Xenia
    Anonym (Fel) skrev 2021-02-20 13:24:05 följande:
    Fast nu tillhör "Sexism" våran yttrandefrihet/åsiktsfrihet. Yttrandefriheten sträcker sig långt och är grundlagsskyddad. Det är helt lagligt att utrycka sexism, dvs man har rätt att utrycka sexism även om vissa kanske blir kränkta av det.

    Det finns endast vissa undantag i yttrandefriheten som exempelvis hets mot folkgrupp (inte ok) men till undantagen hör INTE sexism! Så nej, jag har inte missuppfattar något, det är det du som gjort.
    Men nu är det inte staten USA eller delstaten Kalifornien som förbjudit sexism i spel, utan ett företag. Ett företag bestämmer självt, det har inget med censur att göra. Vill de undvika att kvinnor blir förolämpade/att deras spel anses sexistiska så kan de göra det. Det är inte censur.
  • Xenia
    Anonym (Fel) skrev 2021-02-20 13:32:43 följande:
    Nakna kvinnor går hem hos de flesta manliga spelare och de säljer bättre då. Ska vi förbjuda porr också? För det är också att objektificera kvinnor och är gjort av män för män.
    Ja, och? Sonys spel ska gå hem hos alla, inte bara hos män. Eller tycker du att spel ska enbart behaga hetero män och därför vara porriga? Sony kan vilja ha fler kvinnliga spelare, varför ska de bara vända sig till (porrskadade) män?

    Män kanske också gillar reklam med halvnakna kvinnor även om det är bilar säljs. Men det är faktiskt inte ok längre.

    En del män gillar att köpa kvinnors sexuella tjänster men det är likafullt olagligt. Argumentet "män vill" räcker inte längre.

    Vilka män är det som utsätter tjejer för sexuella trakasserier? Kanske just sådana som sett för mycket porr och ser kvinnor som enbart till för att utnyttjas.
  • Xenia

    Sexualisering är ju just att objektifiering. Här är det enbart kvinnor som sexualiseras = sexism.

  • Xenia
    Anonym (Fel) skrev 2021-02-20 14:09:12 följande:
    Enligt DIG är det inte ok längre. Men det är inte olagligt, dvs det är ok rent allmänt.
    Det finns inte bara lagar utan också allmänna opinionen och självsanering. T ex prövar Reklamombudsmannen om reklam är könsdiskriminerande eller stötande.
  • Xenia
    Postman skrev 2021-02-21 13:01:04 följande:
    För att det är precis som du skriver...överdrivet och fantasy. Jag kan känna att det spelar ingen roll om det är kläder på eller ej, det finns hela tiden någon som tycker att det är inte gott nog och så rullar diskussionen vidare. Folk verkar så känsliga idag, man vill läsa in så mycket och speciellt om det gäller kvinnor. Hade man valt att inte ha med kvinnor hade det klagats för det, hade man valt tjocka kvinnor hade det också blivit klagomål, hade man gjort kvinnorna som bergatroll hade det varit ett jäkla liv. Det är konstigt men när det gäller manliga karaktärer så finns det ingen som helst debatt, bara när det dyker upp något med feminint. Har kvinnor så låg självbild eller vad beror det på tror du?

    Återigen, man ska se det som fantasy. Men det är som sagt min åsikt.
    Det är märkligt hur fantasy ska likna det gamla vanliga sexistiska samhället. Det är som Game of Thrones, det är fantasy och påhittade riken, men nog sjutton vimlar det av avklädda kvinnor och bordeller där också. 

    En sexscen som visar nakna rumpor är helt ok. Men just att en kvinna som visas som en krigare måste vara så avklädd, det är förminskande mot kvinnor. Kvinnor ska kunna slåss, men först och främst ska de visas vara påsättbara.
  • Xenia
    Anonym (Fel) skrev 2021-02-21 15:39:26 följande:
    Nej, då hade det istället hetat att det var kvinnofientligt eftersom de kvinnliga karaktärerna tecknades som fula. Feminister skulle skrika sig hesa att det nedvärderar kvinnor pga att de tecknas som oattraktiva.

    Allt är kvinnofientligt i feminazistiska Sverige. Händer bara i Sverige.
    Vad menar du? Det gällde ju Kalifornien.

    Somliga tar alla chanser att hata feminister och Sverige.
  • Xenia

    Det är inte jag som ondgör mig utan alla som ondgör sig över Sonys policy. Det är inte jag som startat tråden om Sony och Play Station. De har rätt att göra som de vill, av moraliska, jämställdhets- och ekonomiska skäl.

    Eller ska alla tutt- och rumpfixerade eviga tonårsmännen bestämma över Sony?

  • Xenia
    Friger skrev 2021-02-23 07:10:41 följande:
    Du kunde lika gärna uttala dig om styrsystem för rymdraketer eller något annat du inte behärskar.

    Barn är inte främsta målgruppen för Startrek. Star Wars har en mer blandad målgrupp men fan-cluben är klart äldre nu än vad den var förut. Lite pga att försäljningen av leksaker störtdök efter de senaste filmerna. Få grabbar ville ha en actionfigur av en feminist så dom vände sig till andra saker. Disney missade en hel generation där. Dom försöker ta igen det nu, får se om dom lyckas.

    Dataspel/tv-spel har åldersgränser precis som filmer. Man förbjuder inte 'När lammen tystnar' för att barn tittar på 'Greta Gris'. Du kan titta på den ena utan att titta på den andra. Men ändå är så du resonerar.

    Även om jag i ärlighetens namn spelar betydligt mindre nu än förut pga att jag har så mycket andra plikter, så är det jag och andra dataspelsintresserade vuxna (oftast män) den stora plånboken för branschen. Vi står ofta som betalare till både oss själva och till våra barn. Sura konservativa morsor är en betydligt mindre målgrupp ur ekonomisk synvinkel.

    Sony gör naturligtvis som dom vill. Men det kommer att kosta dom, precis som det kostat andra som gått i pk-fällan. Gnällspikarna har mycket åsikter men har aldrig konsumerat produkterna och kommer aldrig att göra det oavsett hur pk det blir.
    Ditt inlägg stinker av förakt för kvinnor och tjejer. Männen styr och det är enbart deras synpunkter som räknas. Inget kommer någonsin att förändras heller.

    Pojkar lär sig (av sina fäder?) att se ned på tjejer och kvinnor. Varför vill inte killar ha actionfigurer som föreställer kvinnor? Ja, för att de lärt sig att tjejer/kvinnor inte räknas. 

    Mödrarna ska inte ha något att säga till om tydligen. Vilka är det som är konservativa förresten, det är männen. Det är de som går i taket av Sonys beslut.

    Du kan lita på att vi mödrar vill ha något att säga till om när det köps in dataspel till barnen.
Svar på tråden Sony förbjuder sexism på PlayStation - rätt eller fel?