Inlägg från: Postman |Visa alla inlägg
  • Postman

    Sony förbjuder sexism på PlayStation - rätt eller fel?

    Ja jag tycker sony är fel ute. Man måste kunna se saker för vad det är. Ju mer begränsningar vi gör desto mer lättkränkta verkar folk bli.

    Så länge man håller sig till en fantasivärld så tycker jag det ska vara tillåtet att göra vilka figurer man vill.

  • Postman
    Anonym (Lovis) skrev 2021-02-21 04:00:45 följande:
    Så om Sony playstation gör en karaktär av ett barn som springer runt halvnaken och som andra karaktärer begår övergrepp på, det är alltså ok enligt dig? Hur långt i den här fantasivärlden anser du att vi kan hårdra det?
    Ja som det har påpekats redan så är det vuxna kvinnor det handlar om. Gäller det barn kommer det till en annan nivå och är väl dessutom olagligt.

    Så länge det är vuxna fantasifigurer ser jag inte några problem.
  • Postman
    persikofjaril skrev 2021-02-21 10:44:16 följande:
    Varför måste man sexualisera och objektifiera även om det är en tecknad figur? Spel kan väl vara jättebra även om de tecknade figurerna inte är sexualiserade och objektifierade? Eller tycker du att alla spel som inte innehåller sexualisering och objektifiering är värdelösa? Är meningen med spelen, för dig, att de ska innehålla inslag av sexualisering och objektifiering?

    Jag känner mig inte det minsta kränkt, hur kunde du tolka mitt förra inlägg så? Däremot verkar du känna dig väldigt kränkt just nu.
    Fast det är väl det som är den stora knäckfrågan, vad är sexualisering och objektifiering, vem har mest rätt till den tolkningen. Någon tycker det, någon tycker inte det, en tredje och fjärde tycker något helt annat osv osv.

    Jag upplever att man är inte riktigt konsekvent i debatten.
  • Postman
    persikofjaril skrev 2021-02-21 12:32:08 följande:
    Ja. Det kan absolut diskuteras. Alla har såklart olika åsikter. Men varför är det så viktigt (för en del) att karaktärerna i spelen springer runt halvnakna i minimala kläder och har överdrivet stora bröst/rumpor/muskler? Särskilt i spel där man ska slåss (med eller utan vapen) mot andra karaktärer/fiender/monster etc? Vore det inte mer logiskt med heltäckande kläder som skyddar åtminstone lite grann? 
    För att det är precis som du skriver...överdrivet och fantasy. Jag kan känna att det spelar ingen roll om det är kläder på eller ej, det finns hela tiden någon som tycker att det är inte gott nog och så rullar diskussionen vidare. Folk verkar så känsliga idag, man vill läsa in så mycket och speciellt om det gäller kvinnor. Hade man valt att inte ha med kvinnor hade det klagats för det, hade man valt tjocka kvinnor hade det också blivit klagomål, hade man gjort kvinnorna som bergatroll hade det varit ett jäkla liv. Det är konstigt men när det gäller manliga karaktärer så finns det ingen som helst debatt, bara när det dyker upp något med feminint. Har kvinnor så låg självbild eller vad beror det på tror du?

    Återigen, man ska se det som fantasy. Men det är som sagt min åsikt.
  • Postman
    persikofjaril skrev 2021-02-21 13:28:59 följande:
    Låg självbild vet jag inte. Många har säkert det. Men den här sexualiseringen och objektifieringen av kvinnor finns ju överallt i samhället, så har det varit länge, man kommer inte undan den, och det blir lite tröttsamt efter ett tag. Vi kvinnor är ju inte sexobjekt, vi är människor. Och visst finns även män som ses som sexobjekt, men det är inte alls på samma nivå, vilket är anledningen till att det inte är samma debatt kring sexualisering/objektifiering av män. 

    Jag håller dock med om att folk alltid hittar något att gnälla över oavsett hur en kvinnlig spelkaraktär ser ut. 
    Tack för ditt svar, nej låg självbild vet jag inte heller, det vara bara en tanke.

    Jag håller med dig om att vi är människor, så vill jag se det med men jag inser också svårigheten i att navigera i diskussionen om sexualiseringen och objektifieringen och jag tror att ju snävare gränser vi skapar desto känsligare verkar allt bli för oss. Även om vi klär på karaktärer så kommer diskussionen vara hur stora eller små bröst, hur stora eller små magar, hur stora eller små muskler hur stora eller små fötter, vart drar vi gränsen osv osv. 

    Ska vi se alla som människor så måste vi nog också sluta att att göra allt till en könsfråga hela tiden. Jag tror det förgiftar våra hjärnor med tiden.
  • Postman
    Anonym (Fel) skrev 2021-02-21 15:39:26 följande:
    Nej, då hade det istället hetat att det var kvinnofientligt eftersom de kvinnliga karaktärerna tecknades som fula. Feminister skulle skrika sig hesa att det nedvärderar kvinnor pga att de tecknas som oattraktiva.

    Allt är kvinnofientligt i feminazistiska Sverige. Händer bara i Sverige.
    Ja det blir en tråkig och onyanserad debatt. Visst att man kan ha vissa former av regler det är ju rimligt men många verkar idag väldigt panikslagna. Jag tror att mer förbud kommer att leda till än mer inskränkningar.

    Vad kommer till slut att bli tillåtet, ja knappt ingenting. Vi skrattar idag åt att man förr i tiden inte tålde att se kvinnliga fotleder, risken med mer moraliska förbud är att toleransen blir allt snävare och att dessa tider kommer tillbaka för vad kommer anses som moraliskt och inte. Det straffar oss alla. 
  • Postman
    Xenia skrev 2021-02-22 01:54:04 följande:
    Det är märkligt hur fantasy ska likna det gamla vanliga sexistiska samhället. Det är som Game of Thrones, det är fantasy och påhittade riken, men nog sjutton vimlar det av avklädda kvinnor och bordeller där också. 

    En sexscen som visar nakna rumpor är helt ok. Men just att en kvinna som visas som en krigare måste vara så avklädd, det är förminskande mot kvinnor. Kvinnor ska kunna slåss, men först och främst ska de visas vara påsättbara.
    Ja det är vad du läser in i fantasy, andra gör det inte. Återigen kommer vi alltid ha folk som läser in det ena och det andra i allt. Även om alla skulle vara påklädda så skulle det klagas över att det var för små eller stora bröst/muskler/ben/fötter/rumpa osv...det kommer aldrig vara gott nog.

    Sen kan jag tycka det är lite komiskt att ondgöra sig över spel, titta bara på vilken dokussåpa som helst så får du se sjukt långt mer än vad du ser i spel. Ta en titt på ex on the beach, paradise hotel osv, där är deltagarna med helt frivilligt och man ser ju rätt snabbt hur de vill framhålla sig. Titta på Bianca Ingrosso och andra influensers, jävlars, de flesta av dom har lagt ett antal hundra tusen på att pimpa sin kropp och som dom sen meer än gärna visar upp offentligt. Så vad vi än tycker så säljer kroppar på ett eller annat sätt.

  • Postman
    Xenia skrev 2021-02-22 13:19:38 följande:

    Det är inte jag som ondgör mig utan alla som ondgör sig över Sonys policy. Det är inte jag som startat tråden om Sony och Play Station. De har rätt att göra som de vill, av moraliska, jämställdhets- och ekonomiska skäl.

    Eller ska alla tutt- och rumpfixerade eviga tonårsmännen bestämma över Sony?


    Du är ju delaktig tråden, då blir du också i viss mån delaktig i att ondgöra sig över ämnet. Du passade också på att skicka med en väldigt, väldigt bitter och sur slutkläm över tonårsmännen.Ett väldigt sexistiskt uttalande om män från någon som inte vill att man ska förminska kvinnor, ja tjena. 

    Det är ju knappast tonårsmännen som bestämmer vad för spel som görs, ja det gör ju förstås faktiskt sony själva. Däremot kan man vilja diskutera sakfrågan, det är skillnad serru.


Svar på tråden Sony förbjuder sexism på PlayStation - rätt eller fel?