Inlägg från: Anonym (RR) |Visa alla inlägg
  • Anonym (RR)

    Hur mycket pengar har ni?

    Tjänar 28 000 före skatt. Har två barn och sambo. 39 år. 300 000 på banken (= mina pengar, vi har inte gemensam ekonomi). Har tidigare pluggat, varit sjuk och föräldraledig, jobbat deltid. Så särskilt mycket sparande har det inte kunnat bli tyvärr. Jag har å andra sidan betalat tillbaka allt till CSN (ekonomiskt ostrategiskt, men jävligt skönt!).

  • Anonym (RR)
    Anonym (Ovan) skrev 2021-02-22 17:05:24 följande:

    Herregud... Det är bara de som har pengar som törs svara. Och så jag då.... Jag äger inte en spänn..... Lever från lön till lön


    Vad tjänar du?
  • Anonym (RR)
    Anonym (Ovan) skrev 2021-02-22 17:17:48 följande:

    Skrev det alldeles i början. 22 efter skatt. Bor med son på gymnasiet. Hyrestrea. Inte en sparad krona. 55 år. Kvinna. Uska.


    Aha! Missade ditt första inlägg.

    Vi tjänar lika du och jag. Får man fråga varför du inte har något sparat?
  • Anonym (RR)
    Anonym (Ovan) skrev 2021-02-22 17:36:45 följande:

    Jaa... Jag har aldrig sparat. Mina föräldrar sparade inte heller. Jag skyller inte på det men det är en förklaring. Jag är inte van det tänket. Jag förstår inte grejen.... Låter konstigt och jag blev ärligt skit deppad över att läsa den här tråden.... Jag har inga betalningsanmärkingar eller sitter his fogden. Levt i 25 år med en man som var hos fogden pga konkurs i nnan mig. Tillslut hade jag 12 betalningsanmärkningar och utmätning. Efter skilsmässan fick jag det bättre och är helt ren. Dock fattig inser jag nu.... Gråter... ..


    Jisses! Du har ju gjort ett hästjobb ekonomiskt. Du tog dig genom det där. Det är något att vara stolt över!

    I det du skriver har du också förklaringen till att jag sparar - mina föräldrar gjorde det och lärde mig att göra det. Snacka om att jag fick ett försprång!

    Jag ser dig inte som fattig. Ni har en trerumslägenhet och din lön är helt ok. Det är bara det att du väljer att använda pengarna direkt istället för att spara. Skulle du vilja spara?
  • Anonym (RR)
    Anonym (Vi) skrev 2021-02-22 19:32:57 följande:

    Tkr inte tsk :)


    Ja, jag tyckte väl att det var ett lite okonventionellt sätt att ange värde!
Svar på tråden Hur mycket pengar har ni?