Inlägg från: Mrs Moneybags |Visa alla inlägg
  • Mrs Moneybags

    Min sambo får mig att känna krav

    Nu har jag kanske missat hur mycket du de facto bidrar med varje månad, men det är klart att det känns lite orättvist för honom att du jobbar bara 50% och ändå bor lika "lyxigt" som han. Det är ju inte alla som kan försörja sig själv och ett barn på en halvtidstjänst även om man bor i en enkel lägenhet, än mindre i en villa. Just nu känner han kanske att han jobbar och sliter och får betala det mesta själv. Det är ingen rolig känsla när man är sambo. Du hade kanske aldrig kunnat jobba deltid om du inte bodde billigt hos honom.

    Det bästa är nog att ni antingen flyttar isär eller att ni båda flyttar till ett billigare boende där du har råd att bidra med hälften. 

    Du har rätt i att du inte har någon trygghet, så därför skulle jag fokusera på att skaffa mig en trygghet i ditt fall - ett eget boende för mig och mitt barn där jag vet att jag kan bo oavsett vad som händer med relationen. 

  • Mrs Moneybags
    Anonym (F) skrev 2021-02-23 14:33:19 följande:
    Jag förstår inte riktigt detta, jag betalar honom det han begärt av mig i månaden. Han har själv räknat ut vad han vill att jag betalar. Varför ska jag som inte äger huset ta ett lån på 60 000:- och skänka honom till en panna? Om det tar slut mellan oss så ska jag bara skänka honom dom pengarna. Då är han en utsugare, eller hur? Det ska väl vara rim och reson åt båda hållen eller?
    Det beror ju på hur länge man har tänkt att bo ihop också. Värmen kommer dig och ditt barn tillgodo också, och det är klart att det kostar att bo inklusive värme och andra nödvändigheter. 

    Men jag förstår ditt perspektiv. Det kanske är så att er relation inte är redo att "go all in" så att säga. 

    Hur mycket kostar det att hyra ett halvt hus i ert område? Jag bor i Stockholm, så här kostar det multum att hyra en villa. Men det är säkerligen betydligt billigare på andra håll i landet. 5000 kr i månaden är ju ett väldigt billigt boende i mina öron. Men jag kan som sagt vara färgad av att jag bor i storstan. 
  • Mrs Moneybags
    Anonym (F) skrev 2021-02-23 15:02:53 följande:
    Nej jag är inte glad längre då han helt plötsligt från ingenstans kommer med nya krav. Vi pratade igenom det innan vi flyttade i hop och han visste att jag jobbade 50%. Han skulle stå för reparationer och det som höjer värdet på hans hus. Jag betalar hälften av allt utom amortering. Maten betalar jag och jag sköter matlagning, städ, gräsklippning och snöskottning och det är inget vi kommit överens om utan det gör jag för att jag vill vara snäll och underlätta för honom. Han går i princip fram och tillbaka till jobbet och snickrar en vecka om året resten har han serverat.
    Ja, då förstår jag verkligen din tveksamhet. Om ni hade gjort upp att det skulle vara den fördelningen - att du skulle betala hälften av allt utom amortering -  så är det ju det som gäller. Nä, jag skulle nog försöka hitta något annat boende om jag var du. 
Svar på tråden Min sambo får mig att känna krav