Inlägg från: Anonym (...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (...)

    Min sambo får mig att känna krav

    Anonym (F) skrev 2021-02-23 13:56:19 följande:

    Jag har hyfsad lön för att jobba 50% för jag jobbar natt, om jag klarar mig på 50% lön så tar jag väl ansvar för mitt barn. Alla har inte lån upp över öronen och det är ett val jag gjort. Min sambo har själv räknat ut vad han vill ha per månad och det betalar jag till honom, det var så vår överenskommelse var. Han bodde dessutom ensam här i huset över sex år innan jag kom in i bilden och med samma inkomst som nu. Nu får han dessutom halva sina utgifter betalda plus att det är jag som betalar all mat och sköter all städning, gräsklippning, snöskottning.


    Självklart ska du inte betala panna eller annat på huset. Däremot håller jag med Drottningen om att det är oansvarigt att jobba 50% då du har försörjningsansvar för ditt barn. Vad gör du om sambon slänger ut dig? Eller om du blir långtidssjukskriven? Då får du 80% av 50% sjukpenning eftersom du är deltidssysselsatt. Räkna på det du.
  • Anonym (...)
    Anonym (F) skrev 2021-02-25 12:52:14 följande:

    Varför är det oansvarigt att jobba 50% om jag har gott om pengar ändå? Skulle jag bli sjukskriven har jag 12800kr i sjukpenning och det klarar jag mig också på. Tror ingen här att jag har koll på min ekonomi, tror jag är bland dom noggrannare faktiskt. Så sluta att tro att jag inte har koll!


    Jaha. Vad fint för dig. För mig låter det otroligt tight att få 12.800 att räcka till dig, ett barn/ungdom och en civiliserad bostad (om gubben slänger ut dig). Men det beror kanske på vad man har för referensramar.
  • Anonym (...)
    Anonym (F) skrev 2021-02-25 21:57:46 följande:

    Som jag skrev tidigare så har jag inga lån, vad många hakar upp sig. Börjar tro att det är svenska avundsjukan som talar.


    Ja, kanske det. Det är de små utgifterna som gör en rik, inte de stora inkomsterna. Men jag gissar att du inte bor i Stockholm? Här kostar bostäderna en hel del.
  • Anonym (...)
    Anonym (F) skrev 2021-02-26 23:41:59 följande:

    Nä än sen då? Han bodde här ensam i sex år innan jag kom in i bilden, han klarade det galant då på sin lön så varför klarar han det inte nu med 5000 kr extra i plånboken och ett övervärde på 1,2 miljoner? För mig kan han jobba 50% jag behöver absolut inte bo i ett hus.


    Kan det vara så att han faktiskt förväntade sig att du skulle skaffa ett heltidsjobb och gå all-in? Och att han är besviken över att så inte skett. Man går ju in i en ny relation med en vision om hur det ska bli och om partnern inte uppfyller det man har förväntat sig så blir det besvikelse, frustration och problem. Hur länge har ni varit tillsammans?

    Ni kanske inte passar ihop om ni inte delar samma framtidsvision?
Svar på tråden Min sambo får mig att känna krav