Inlägg från: Anonym (oooo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (oooo)

    Min sambo får mig att känna krav

    Om ni flyttade ihop med tanken att er gemensamma ekonomi skulle bli bättre (för det blir den ju rätt ofta när man slår ihop två hushåll), så behöver ni väl prata mer om detta. Men det låter på dig som om han iskallt räknat med ditt bidrag på ett sätt som du inte har tänkt dig. 
    Det blir heller inte kul om han "tjatar", då känner man sig som om man bara har fått flytta in för att vara en kassako. Det är säkert inte så, men du förstår nog hur jag menar? 

    Det borde bli bättre rent ekonomiskt även för dig, att vara sambo. Vilka utgifter har minskat för dig genom att du slapp ha eget boende? Du behöver kanske sätta dig ner med två listor och jämföra dina kostnader förut och dina kostnader nu och se vad du faktiskt har råd med. Det kanske är så att det blev dyrare för dig att bo i hans hus än att tex på i en lägenhet? 

  • Anonym (oooo)
    Anonym (F) skrev 2021-02-26 00:52:32 följande:
    Annars blir det inget handlat och när det blir det så är det korv med bröd, billys och sådan typ av mat. Jag lagar all mat från grunden och vill ha mycket grönsaker och frukt. Sen är mitt barn i tonåren och jag vill att barnet äter nyttigt, så då har det blivit att jag köper allt. Jag bryr mig väl inte så mycket om att jag betalar den, men med det också så tycker jag faktiskt att jag bidrar tillräckligt i denna familj och ska inte behöva känna press på att låna till renoveringar osv.
    Självklart ska maten också räknas in i 50/50, om det ska vara just 50/50. Du får ju räkna bort 1500-1800 kr eller vad det är som konsumentverket har räknat ut att en vuxen man ungefär drar/mån i matkostnad. 
Svar på tråden Min sambo får mig att känna krav