• Stickling

    Bim April 2021 - Första barnet

    VirrePirre06 skrev 2021-03-15 14:17:15 följande:

    Har idag varit på mitt första gynbesök ang långa och oregelbundna cykler. Diagnos pcos, vilket är orsaken till att det snart inte tagit sig på 1 år :( Nu har jag iaf ett besök inbokat på ivf-klinik här i sthlm som dem rekommenderade mig att söka till. Så hoppas vi kan få den hjälp vi behöver för att någon gång få ett + :)


    Åh, jag är i samma situation! Har också nyligen blivit diagnostiserad med PCOS. Det tröstar mig lite att tänka att om något nödvändigtvis ska vara fel, verkar detta ändå kunna vara ett av de bästa alternativen. Det finns enligt min gynekolog goda chanser till graviditet vid PCOS, när man stimulerar ägglossningen med läkemedel (Letrozol). Själv inväntar jag mensen för att sätta igång med behandlingen i början av cykeln. Håller tummarna för dig!
  • Stickling
    Vickan31 skrev 2021-03-15 16:33:22 följande:

    Alltså, ni skriver ju så många fina och sanna saker:

    Kimsann - om att vi faktiskt är så häftiga som kämpar och bryter ihop och samlar ihop oss igen för att fortsätta den ibland väldigt utmananade och kämpiga vägen mot våra mål.

    Mizzi26 - om värmen i att se alla återkommande namn och allt stöd ni ger så att man inte känner sig så ensam på den här resan, samt om att försöka hitta glädje mitt i allt det svåra.

    Emlan93 - om att försöka lita på våra kroppar och inte glömma bort att leva på vägen.

    Stickling - om att det finns något fint i att följas åt och se bekanta namn återkomma, för att vi går igenom samma sak och kan förstå kampen och längtan som vi bär.

    Till alla ni fantastiska kvinnor här inne: jag ser upp till ER och ni är verkligen inspirerande! 


    Så fint skrivet, Vickan31! Fint att se inläggen sammanfattade så där och påminnas om hur mycket vi alla längtar, kämpar och stöttar varandra månad efter månad <3
  • Stickling
    VirrePirre06 skrev 2021-03-15 22:45:37 följande:

    Åh vad spännande, hoppas att det kommer funka bra nu då :) Har som sagt först besöket inbokat den 31/3 så får vi se, får nog oxå börja med letrozol sen.


    Förstår, du får uppdatera när du varit där :)
  • Stickling
    Molybden skrev 2021-03-22 23:35:11 följande:

    Hej! Då vi inte aktivt försöker den här månaden och jag inte har någon aning om BIM heller så lägger jag inte till mig i listan. Första gången jag hoppas på att mensen ska komma så att utredningen kan påbörjas. Men vill gärna hänga kvar och läsa hur det går för er andra. :)

    .


    Förstår känslan. Hoppas att månaden går fort för dig, bra med utredning <3
  • Stickling
    Anonym (Anso) skrev 2021-03-24 11:13:10 följande:

    Hej allihopa,

    Hoppar på denna tråd om det är ok. Är 35 år, försöker bli gravid nu. Påkommet sent då vi inte ville ha barn, men som ett brev på posten så tickar min klocka och jag vill inget hellre än att bilda familj med sambon. Han har också omvärderat och är med på tåget.

    Pga. olika omständigheter har jag fått Letrozol och ska börja på ny kur imorgon. Fick tyvärr mens i tisdags så nu kör vi på ett andra försök med bim i april, omkring 23. Det är spännande men samtidigt stressande iom åldern.

    Håller tummarna för oss alla som försöker nu ????


    Välkommen till tråden! Kan föreställa mig att det känns stressande, men vi håller tummarna för att det går bra för er med försöken! Jag ska också börja med Letrozol snart. Blir spännande att se hur det går :)
  • Stickling
    Ericky skrev 2021-03-24 20:39:14 följande:

    Och jag har Letrozol på planen framåt sommaren om det inte hänt något då :) spännande att höra hur det går för er! :)


    Aha! Det verkar vara många här i trådarna som får eller ska få den behandlingen. Spännande att se framöver hur det går för oss alla :)
  • Stickling

    Hej alla gamla och nya längtare! Jag har lagt till mig i listan sedan innan, då jag visste att det var nu i april jag skulle få börja med ägglossningsstimulerande behandling och ha lite bättre chanser till graviditet än jag annars har pga PCOS. Lyckades dock bli gravid nu i mars, plussade igår men med låg temp och en begynnande blödning. I natt kom blödningen igång ordentligt så det blev ett andra missfall :( Får troligen ingen Bim i april, men hänger kvar för att se hur det går för er andra <3

  • Stickling
    neongirl skrev 2021-04-02 10:43:23 följande:

    Jag vågade mig på ett test och har precis plussat. :) Nu hoppas jag bara detta lilla frö vill stanna kvar den här gången. <3 Det kändes väldigt annorlunda innan mens den här gången. Började få värk redan en vecka innan. Annars har jag inga symptom än.


    Åh, tusen grattis! Håller alla tummar <3
  • Stickling
    Msofie skrev 2021-04-03 20:50:18 följande:

    Styrke kramar till alla er som kanske har haft en lika tuff påsk som jag. Påsk middagar när folk tittar om huruvida man dricker eller inte. Instagram inlägg med folk som går ut med graviditeter. Påsk firande med spädbarn och barn som letar påskägg.

    Hoppas innerligt nästa påsk ser helt annorlunda ut!


    Åh, ja, nästa år hoppas vi att vi alla fått våra efterlängtade barn <3 Kram till dig, hoppas du får en bättre fortsättning på påsken än du haft hittills..
  • Stickling

    Hej på er! Har en fråga angående graviditetstest efter missfall. Plussade i måndags (på Bim +2) men började blöda på natten och har nu haft vad som känns som en normal mens för mig, plus fortsatta spottings. Har tolkat det som ett missfall, eftersom det känns osannolikt att en graviditet kan klara sig genom en kraftig blödning som varar flera dagar. Tog dock ett nytt digitalt gravtest idag och veckoindikatorn har nu ökat från 1-2 (i måndags) till 2-3 idag. Är det någon som har varit med om samma sak? Vet att gravtest kan vara fortsatt positiva några veckor efter missfall, så det förvånar mig inte. Men varför ökar veckoindikatorn? Svårt att inte gripa efter halmstrån och hoppas på ett stort mirakel.. Har tid hos gyn på tisdag, så får väl svar på alla frågor då, vore mest intressant att höra om någon här varit med om samma sak, vet ju att vi är ett helt gäng som har ett eller flera missfall bakom oss.

Svar på tråden Bim April 2021 - Första barnet