• Tue 23 Feb 2021 19:17
    3444 visningar
    65 svar
    65
    3444

    Mäklare

    Jo, det är faktiskt jättekonstigt att lägga "skulden" på kunderna. Varför ska de betala (förlorad arbetstid) för att få en mäklare som vill jobba begränsade tider när resten gärna anpassar sig?

    Diskussionen passar helt klart bättre i en branschorganisation.

  • Tue 23 Feb 2021 19:20
    #4

    Och ja, jag lägger mina frisör- och tandläkartid på kväll eller helg så långt det är möjligt. Likaså tar jag del av bankens gratis rådgivning när de har kvällsöppet.

    Och när jag jobbade i en sån bransch att det var aktuellt, så jobbade jag även kvällstid.

  • Tue 23 Feb 2021 19:23
    #6
    tillbakaefter10år skrev 2021-02-23 19:19:18 följande:

    Det var ju precis den här typen av kommentarer jag vill bespara oss från.


    Så- varför ska jag välja dig som mäklare om du 1) är minst 10 000 dyrare än konkurrenten och 2) gör det klart att du bara jobbar begränsade tider jämfört med konkurrenten? 3) innebär en högre kostnad i form av mitt eget löneavdrag?

    Alla kan inte "bara gå ifrån" på jobbet. Att träffa en mäklare är ingen lagstadgad rätt till ledighet och inte alla arbetsgivare ger ledigt hur som helst. Dessutom innebär inte en försäljning automatiskt att man går en stor summa plus, man kanske behöver alla pengar man kan få.
  • Tue 23 Feb 2021 20:00
    #17
    tillbakaefter10år skrev 2021-02-23 19:44:34 följande:

    Alltså jag förstår precis hur marknaden fungerar gällande till gång och efterfrågan. Jag tillhör dom som har sålt mest i Stockholm sista tre åren, men det är också därför som jag känner att den här frågan kan ställas och borde lyftas för att när man ska göra sin livs viktigaste affär tycker jag att man borde vilja ha och göra med en person som även kan sätta gränser för sitt eget privatliv och att de borde kunna inger respekt. Är det så att folk tycker att en mäklare ska ställa upp dygnet runt då är det ju så men jag tror att det finns så många där ute som faktiskt har reflekterat över vilken situation en fastighetsmäklare befinner sig. Som senast träffade jag en familj igår som var nyfikna och jag förklarade hur vårat läget ser ut. De blev väldigt förvånade! Jag vill väcka fråga Så att man iallafall tänker tanken om det är vettigt att be fyra mäklare om att komma ut kvällstid utan ersättning. Tycker man så så står man för det själv, men man kan iallafall prata om hur vi mäklare känner.


    Då har du gissningsvis knappast en dålig inkomst+ att du har en del rykte att falla tillbaka på.

    Du sätter ju ramarna själv. Du kanske borde börja se till din totala inkomst snarare än att fastna på vem som betalar vad?
  • Tue 23 Feb 2021 20:01
    #19
    tillbakaefter10år skrev 2021-02-23 20:01:20 följande:

    Kommer dessa yrkesgrupper hem på kvällarna gratis?


    Hantverkare gör det absolut vid offert.
  • Tue 23 Feb 2021 20:51
    #31
    tillbakaefter10år skrev 2021-02-23 20:25:40 följande:

    Siri är lite av ett skämt just nu känns det som, givetvis skulle det stå att man borde anpassa sig till mäklare precis som man gör till andra yrkesgrupper. Tror att jag ger upp den här tråden snart då jag bara får mothugg, det visar även hur folk känner inför mäklare och det kan jag förstå med tanke på vad som hände förra veckan då det handlade om en person i västerort som sålt lägenheten till sina anhöriga. Nu är vi verkligen inte sådana allihopa. Jag startade den här tråden och inser nu igen hur min yrkesgrupp är betraktad tyvärr. Flera av oss har lagt ner tre år på universitet men vi blir behandlade som något helt annat. Föreslår att det numera behöver stå om man skaffat sin utbildning via egen poäng för att komma in på universitetet eller om man köpt sin utbildning. Som det har sett ut sista fem åren har minst 50 % av de som är nya betalat pengar för sin utbildning. Är det intressant för er som väljer mäklare eller struntar ni det? Och självklart förstår jag att det här är en fråga för branschen men kan ändå vara intressant att höra hur ni som ska sälja eller som har sålt tänkte gällande det.


    Du får motfrågor du inte svarar på. Man kan inte ställa en fråga och sen bli sur över svaren.

    Du har fortfarande inte svarat på varför jag ska välja en som kostar mig mer pengar och erbjuder sämre service, när alternativet finns? Jag tillhör de som kan tänka mig att betala mer för vissa varor just när det kommer till arbetsvillkor (och även andra nyttor som tex miljö). Men då tänker jag främst på sånt som innebär mindre hälsorisker, att arbetarna ska kunna betala sina barns utbildning och att undvika barnarbete. Inte nån som tjänar mer än mig men vill slippa kvällsarbete (dvs vanlig arbetstid för många av Sveriges invånare).

    Det är möjligt att du är jätteduktig, men familj säger i sig ingenting om erfarenheten.
Svar på tråden Mäklare