• Anonym (Kaffedraken)

    Mäklare

    Enklaste svaret är för jag kan. Det finns flera mäklare som är beredda komma och titta på det jag ska sälja på en tid som passar mig. På samma sätt som jag handlar i de affärer som har öppet när det passar mig.

    Finns andra yrkesgrupper som jobbar med provisonslön, vissa utan fast del.

  • Anonym (Kaffedraken)
    tillbakaefter10år skrev 2021-02-23 19:24:56 följande:

    Jag vill inte ha den typ av svar för att jag förstår att det är många som har den typen av attityd det är också just anledningen till att jag skriver. Är helt säker på att det finns många där ute som faktiskt inte har tänkt på hur vi mäklare jobbar och under vilka villkor vi jobbar. I och med att jag skriver att jag är ledsen så hoppas jag att du respekterar att jag inte vill ha elaka svar.Det är möjligt att man bara ska förväntas elaka svar på familjeliv, i så fall lägger jag ner tråden. Jag trodde att det här till skillnad från Flashback var ett ställe där man försökte stötta varandra.


    Jag förstår att vilkoren är tuffa, rörig arbetstid och provisonslön passar inte alla. Ett förslag, byt till en annan del av branschen, affärsfastigheter eller jordbruk tex. Eller byt till något fastighetsbolag.
  • Anonym (Kaffedraken)
    tillbakaefter10år skrev 2021-02-23 19:39:43 följande:

    Hej Kjell. Jag förstår det och det är inte konstig. Men det jag ville men frågan var att få reda på hur folk Tycker att det känns när man väl välja den och in ser hur mycket tid man tagit av de andra som gjort det gratis. Som sagt jag vet hur läget ser ut det är jag vill min legget är nog att komma i kontakt med det som funderat och förstår hur vår situation ser ut. Du verkade ändå snäll så jag skickar en kram


    När jag väljer mäklare är inte priset avgörande utan saker som förtroende, tillgänglighet, marknadsföringskanaler, omdömen mm.

    Jag gör samma när jag tex ska välja hantverkare, frisör, tandläkare mm. Pratar med flera, jämför erbjudande väljer sen.
  • Anonym (Kaffedraken)
    tillbakaefter10år skrev 2021-02-23 20:01:20 följande:

    Kommer dessa yrkesgrupper hem på kvällarna gratis?


    Ja, hantverkare har gjort det. Övriga tar fram priser, förslag mm gratis.

    Lös problemet för dig, jobba inte kvällar gratis.

    Alla yrken har sin för och nackdelar, skiftjobb, låg lön, julafton, oreglerad arbetstid, provision, resor, obetalt offertarbete, låsta arbetstidet. Ja, det är tufft att jobba kvällar, ta fram offerter gratis, provision men villkoren är kända och det är fritt att byta.
  • Anonym (Kaffedraken)
    tillbakaefter10år skrev 2021-02-23 20:14:49 följande:

    Frågan är ju varför kan inte vi som mäklare har vanliga arbetstider och folk anpassa sig efter de här som du gör man mot man det i kurs gruppen i samhället som man jämför med.


    Varsegod! Vad hindrar er eller dig?
  • Anonym (Kaffedraken)
    tillbakaefter10år skrev 2021-02-23 20:25:40 följande:

    Siri är lite av ett skämt just nu känns det som, givetvis skulle det stå att man borde anpassa sig till mäklare precis som man gör till andra yrkesgrupper. Tror att jag ger upp den här tråden snart då jag bara får mothugg, det visar även hur folk känner inför mäklare och det kan jag förstå med tanke på vad som hände förra veckan då det handlade om en person i västerort som sålt lägenheten till sina anhöriga. Nu är vi verkligen inte sådana allihopa. Jag startade den här tråden och inser nu igen hur min yrkesgrupp är betraktad tyvärr. Flera av oss har lagt ner tre år på universitet men vi blir behandlade som något helt annat. Föreslår att det numera behöver stå om man skaffat sin utbildning via egen poäng för att komma in på universitetet eller om man köpt sin utbildning. Som det har sett ut sista fem åren har minst 50 % av de som är nya betalat pengar för sin utbildning. Är det intressant för er som väljer mäklare eller struntar ni det? Och självklart förstår jag att det här är en fråga för branschen men kan ändå vara intressant att höra hur ni som ska sälja eller som har sålt tänkte gällande det.


    Jag tycker det är en jättebra service när jag kontaktar mäklare och de erbjuder att komma och titta samt lämna offert på en tid som passar mig.

    Sen är jag fullt medveten om att ibland blir det timpriset jag betalar i slutändan väldigt högt.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Vidare vet jag att branschen är tuff, många nya som vill slå sig in, många som byter jobb efter ett par år, osäkerheten kring rörlig lön, hård konkurrens mellan bolag.

  • Anonym (Kaffedraken)
    tillbakaefter10år skrev 2021-02-23 20:12:12 följande:

    Hej på dig. Det är ju just det jag menar att jurister tar betalt per timme och åker inte hem till folk på kvällen för att sälja in sig.

    .


    Ta tex försvarsadvokater, mer eller mindre ständig jour. Klienter som med kort varsel behöver besök i häktet, nätter, helger, semestertider. Provisionslön men fast pris per timme. Inga stora affär som ger mycket in för lite arbetet. Hårda deadlines och svårt att styra tidsplaneringen. Passar inte alla och alternativ finns.
  • Anonym (Kaffedraken)
    tillbakaefter10år skrev 2021-02-23 19:44:34 följande:

    Alltså jag förstår precis hur marknaden fungerar gällande till gång och efterfrågan. Jag tillhör dom som har sålt mest i Stockholm sista tre åren, men det är också därför som jag känner att den här frågan kan ställas och borde lyftas för att när man ska göra sin livs viktigaste affär tycker jag att man borde vilja ha och göra med en person som även kan sätta gränser för sitt eget privatliv och att de borde kunna inger respekt. Är det så att folk tycker att en mäklare ska ställa upp dygnet runt då är det ju så men jag tror att det finns så många där ute som faktiskt har reflekterat över vilken situation en fastighetsmäklare befinner sig. Som senast träffade jag en familj igår som var nyfikna och jag förklarade hur vårat läget ser ut. De blev väldigt förvånade! Jag vill väcka fråga Så att man iallafall tänker tanken om det är vettigt att be fyra mäklare om att komma ut kvällstid utan ersättning. Tycker man så så står man för det själv, men man kan iallafall prata om hur vi mäklare känner.


    Toppmäklare i Stockholm säljer för hundratals miljoner per år. Det ger en väldigt bra inkomst. Tillhör du den gruppen har du faktiskt ett val, jobba mindre, välj dina uppdrag och tjäna bara mycket. Inse att du har ett förmånligt yrke där du själv kan gasa och bromsa.
  • Anonym (Kaffedraken)
    gungstol skrev 2021-03-01 19:20:24 följande:
    Sen kan man under perioder tjäna riktigt bra och få sexsiffriga månadslöner, men problemet är att då är det ju en annan nivå av stress. Oavsett hur du säljer så mår du ofta rätt dåligt. Ett påfrestande jobb där man alltid måste vara påslagen och varje möte och varje samtal kan vara värt väldigt mycket pengar. Ett eget exempel var där jag hade tagit in ett hus som skulle säljas och lagt ned en del tid och energi på det. Sen skulle det fotas en dag och sen ut dagen efter. En timme innan fotograferingen ringer han och berättar att hans kompis har blivit mäklare och att den mäklaren skulle sälja det istället. Det kostade mig nästan 20 000:-.
    Men hur såg dit mäklaravtal ut? Hade du inte avtalat om ensamrätt under en tidperiod?

     
Svar på tråden Mäklare