Inlägg från: Anonym (Kopp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kopp)

    Hur mycket kostar din mens varje år?

    Använder menskopp, väldigt sällan nåt annat kompletterande skydd.

    Kostnad ca 200 kr, håller ca 10 år.

    Äter inte värktabletter för mensvärk.

    Tycker alla tjejer borde få en menskopp vid en viss ålder. Håller länge och billigare än att ge andra mensskydd gratis. :)

  • Anonym (Kopp)
    Denkmal81 skrev 2021-02-25 19:37:14 följande:

    Du tycker inte att den upplevda orättvisan i den högre bruttolönen kompenseras av de högre skatteintäkterna från män?


    Frågan är väl om de högre skatteintäkterna du pratar om täcker de högre kostnaderna för män i samhället...

    ex alla polisinsatser vid fotbollsmatcher, alla rättegångar och fängelsekostnader för manliga brottslingar etc...
  • Anonym (Kopp)
    Anonym (Hon) skrev 2021-02-25 20:41:22 följande:

    Jag tycker det är rimligt att personer upp till 20 år får hjälp med skydd. Menskopp är inte den stora lösningen då många inte kan använda det. Men bindor och tamponger borde kunna fås på skolor. Mensskydd ska inte behöva bli en klassfråga. Sen blir man vuxen och får ta ansvar för sin egna hygien.


    De flesta kan ju använda menskopp så tror det är den bästa/enklaste lösningen om man ska försöka subventionera det. Ge alla kvinnor en menskopp en gång i livet iallafall och sen gratis mensskydd på skoltoaletten så har alla fått hjälp att hitta det som funkar. :)
  • Anonym (Kopp)
    Anonym (Hon) skrev 2021-02-26 02:19:58 följande:

    Har du några källor på att menskopp passar till de flesta som inte kommer från tillverkaren själv? Tror du att en tolvåring vill föra upp en kopp i underlivet? Det tror inte jag. Sen så är det många som av olika anledningar som inte kan använda menskopp. Jag tex kan inte använda detta mirakel. Koppen är också sjukt osmidig att rengöra utanför hemmet. Mensiga fingrar och att skölja av koppen utanför hemmet känns ofräscht. Men smaken är som baken. När tycker du att det är lämpligt att ge denna menskopp? 


    Misstänkte att det var för att du själv inte kunde använda det som du sa att många inte kan det, eller har du källa på att de flesta inte kan det utöver din helt egna personliga erfarenhet och att du själv då tagit till dig så fort nån annan sagt att de inte heller kan använda det?

    (Apotek samt gynekologer ger också info om att det funkar för de flesta/upplevs som positivt av de flesta.)

    Personligen tycker jag det är supersmidigt även utanför hemmet, behöver ju nästan aldrig hålla på med det utanför hemmet.

    15 år skulle ju kunna vara lämpligt, då har de flesta fått sin mens. Är ju också en ålder då många (åtminstone när jag var i den åldern började man typ då) annars använder tampong och det är ju pilligt/kladdigt, plus att det torkar ut slemhinnorna.
  • Anonym (Kopp)
    Anonvm skrev 2021-02-26 07:57:56 följande:

    Lägg ner det där förlegade manshatet.

    Statistiken visar tydligt att det är en försvinnande liten del av befolkningen som utövar våld. Runt 3% totalt, talar vi grovt våld så är det 1%.

    Men du argumenterar för ansvarsutkrävande på gruppnivå.

    Låt dessa individer som verkligen gör sig skyldiga till att utöva dessa våldshandlingar stå för notan istället.

    Men du har faktiskt rätt i att män på gruppnivå bidrar mer till statskassan, samt att kvinnor som grupp tar ut betydligt mer ur socialförsäkringssystemen....

    Så ur det perspektivet finns det redan en "mans-skatt" i den svenska fördelningspolitiken om man ska bedöma det efter utfallet.

    Att enbart se till utfallet är ju något som används flitigt i en viss retorik om jämställdhet annars? Men det passar nog inte in när kvinnor inte framställs som "offret"?


    Nu är det ju andra typer av brott som kostar också, inte bara våldsbrott. Även skadegörelse kostar samhället pengar för att nämna ett. Och där är ju män också överrepresenterade.

    Men nu var sakfrågan mensskydd. Så kanske bättre hålla sig till det här och ta andra frågor där de hör hemma. :)
  • Anonym (Kopp)
    Anonym (Hon) skrev 2021-02-26 14:21:13 följande:

    Jag grundade det på att många har sagt att just den personen kan använda menskopp. För att använda din logik så antar jag att din källa är att för att du kan använda menskopp och är bekväm med det, så kan alla andra också använda menskopp och känner sig bekväma med det. Din logik, så bli inte sur på mig. Ok. Ja...15 år är kan vara lämpligt om man vill prova. Men jag tänker att det finns en anledning till varför denna 1800-talsuppfinning inte är mer populär [/quote

    [quote=80977175][quote-nick]Anonym (Hon) skrev 2021-02-26 14:21:13 följande:[/quote-nick]Jag grundade det på att många har sagt att just den personen kan använda menskopp. För att använda din logik så antar jag att din källa är att för att du kan använda menskopp och är bekväm med det, så kan alla andra också använda menskopp och känner sig bekväma med det. Din logik, så bli inte sur på mig. Ok. Ja...15 år är kan vara lämpligt om man vill prova. Men jag tänker att det finns en anledning till varför denna 1800-talsuppfinning inte är mer populär 


    ?jag har hört många säga det? är inte direkt en bättre källa än de jag nämnde....

    Nu utgår du återigen från dig själv och tror att jag tänker lika subjektivt som du, vilket inte stämmer, jag påpekade enbart din brist på objektivitet. Och fick ju bekräftat att det var utifrån dina egna upplevelser du skapade din bild.

    Personligen har jag inte träffat nån som inte gillat menskopp så hade jag resonerat som du hade jag väl sagt att alla kan ha och älskar dem.

    Även om en del inte vill/kan använda det så är det väl en bättre variant än att subventionera tamponger som torkar ut slemhinnor mm. Det lär ju knappast finnas ett mensskydd som passar alla kvinnor så då får en ju försöka hitta den bästa vägen. :)

    Har för mig att jag läst nånstans att kopparna var i koppar(metallen) från början, hade ju kunnat förklara varför de inte blev större då. :)
  • Anonym (Kopp)
    Anonvm skrev 2021-02-26 13:39:58 följande:

    Nu var det ju detta mitt tidigare inlägg argumenterade emot:

    "Det är ju inte så att män direkt betalar en mansskatt på sin lön som går oavkortat till kvinnojourer, familjehem, ensamstående mödrar eller instanser som tar hand om de utsatta för mäns aggressivitet och våld."

    Om man har grundinställningen att "män är roten till allt ont" så vinklar man även sitt perspektiv för att bekräfta det man uppfattar som sanning.

    Jag skulle mycket enkelt kunna peka på mängder av beteenden som är typiska för kvinnor på gruppnivå som orsakar samhället enormt stora kostnader, samt bidrar med precis ingenting in, alltså ett enormt "nettominus".

    Men inte sitter jag och argumenterar för att det skall införas någon form av "kvinno-skatt".

    Men jag delar din åsikt att detta blev lite OT i denna tråd.


    Jag vet vad du svarade på men om en ska prata % och kostnad får en ju se till den större bilden inte enbart våldsbrott som kostar, vilket även den du svarade på hade missat att få med. :)

    Tex kostar ju mäns beteende vid fotbollsmatcher och bevakningen därav mycket för skattebetalarna...

    Isåfall är du nog den förste som kommit på vad kvinnor har för frivilligt höga samhällskostnader som grupp,(själv tycker jag ju inte ofrivilliga kostnader för sjukdomar ska räknas tex) finns säkert nån annan tråd här där många är nyfikna på vad de kan vara. :)
Svar på tråden Hur mycket kostar din mens varje år?