Forum Ekonomi - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Radhus i Upplands Väsby eller fin hyresrätt i Täby?

  Ons 24 feb 20:27 Läst 0 gånger Totalt 40 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (tvillingmamma) - Visa alla inlägg
 • Anonym (tvill­ingmam­ma)
  Återställ
  Ons 24 feb 20:27 #7

  Om Väsby inte är en skitkommun med många problemområden eller dylikt, skulle jag inte överge radhhusdrömmen utan satsa på radhuset. Kolla upp vilket område ni i så fall ska bo i och hur det är där. Upplands Väsby är stort och det finns säkert bra och mindre bra skolor där också. Täby är säkert jättefint, men jag skulle aldrig välja lägenhet och dyr hyresrätt framför hus. Jo, om valet stod mellan det och ett hus i ett getto. Jag skulle inte utsätta mina barn för det senare i dagens samhälle. Men inte annars. Men då är jag partisk, då jag själv bor i hus. I Trosa visserligen, men även här är det varierande kvalitet på skolorna och något blandat elevunderlag. Det finns dock ingen stökig problemskola. Det är det du ska undvika, men i övrigt är höga generella studieresultat inte allt. Lycka till vad du än väljer!

 • Anonym (tvill­ingmam­ma)
  Återställ
  Ons 24 feb 20:28 #8
  Anonym (Aldrig Väsby) skrev 2021-02-24 20:24:15 följande:
  Jag har jobbat i Väsby i flera år, bland annat med polisen. Jag skulle aldrig bosätta mig där. Öppen droghandel, småglin som tagit över vissa gator, slagsmål och skjutningar och viftande med vapen. Skulle aldrig bo där.

  Det var ju tråkigt om det har blivit så. När jag växte upp (dock söder om Stockholm) var Väsby en trevlig kommun.
 • Anonym (tvill­ingmam­ma)
  Återställ
  Ons 24 feb 20:43 #14
  Anonym (Ts) skrev 2021-02-24 20:39:00 följande:
  Jag kanske ska kolla på andra kommuner.. Kanske Vallentuna. Kan spara några år och köpa hus där i så fall. De har bra skolor! I Täby kommer jag aldrig ha råd med radhus/hus. Jag känner ändå att jag på sikt inte vill bo i hyresrätt, så kan nog överväga andra alternativ och inte stirra blint på Täby/Väsby.

  Har du geografisk och ekonomisk möjlighet, är det nog bättre att du vidgar dina vyer ja. Lycka till!
 • Anonym (tvill­ingmam­ma)
  Återställ
  Ons 24 feb 20:50 #18
  Anonym (Aldrig Väsby) skrev 2021-02-24 20:43:18 följande:
  Då var det primärt trassligt i Centrala Väsby och Runby. Men det var av den kalibern att jag inte hade bott där. Stationsområdet var väldigt stökigt och någon gång kanske man åker buss eller tåg.

  Precis, poängen är ju att man vill kunna ta sig genom det lokala centrumet helskinnad, samt att inte barnen ska råka illa ut där. Då räcker det inte alltid att bosätta sig i ett trevligt radhusområde någon kilometer bort. Trosa är tryggt, men i Vagnhärad har det varit lite stökigt på kvällarna. Dock inte i närheten av Stockholms värre områden. Inga skjutningar eller sprängningar eller dylikt, men öppen droghandel har förekommit. Men Trosa är en liten kommun, en landsortskommun en bit från Stockholm och flera mil från närmaste getto. I storstadsområden måste man kanske tänka till mer.
 • Anonym (tvill­ingmam­ma)
  Återställ
  Ons 24 feb 21:07 #20
  Anonym (Väsbybo) skrev 2021-02-24 20:44:10 följande:
  Vi valde att köpa hus i Väsby för att vi fick mycket för pengarna där. Man bör ju välja de lite bättre områdena i Väsby (Bollstanäs eller Runby främst) så trivs nog de flesta bra.  En nackdel med Täby är att det verkar rätt snobbigt. Känner ett antal som bor där och jag får en bild av att det för tonåringarna är ganska mycket kring att vara "rätt eller fel". Det är ju betydligt mer avslappnat i Väsby och mer blandade typer av människor.   

  Jag skulle hellre välja ett mer blandat område om det var tryggt. Det är lätt att tänka att det bara finns fördelar med sk finare kommuner och områden, men så är det inte. Det kan bli statusjakt och ts barn kan i värsta fall bli sämre behandlade om de bor i hyresrätt. Jag vill inte heller att mina barn ska utsättas för överdriven betygshets. Att gå i en bra skola ja, med någorlunda ordning och reda och där de lär sig saker. Men som flera redan har skrivit, man ska inte bara stirra sig blind på resultaten.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll