Inlägg från: Anonym (Lydia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lydia)

    Elakt att tjata på man om sterilisering?

    Jag tycker att man ska kunna prata om grejer i ett förhållande, men du är elak om du börjar tjata om det. Tycker ärligt talat att dina argument inte håller. Du hade väl också kunnat säga att du inte ville testa fler hormonella preventivmedel? Eller att två barn räcker för du vill inte vara gravid och föda barn igen? Du kan inte riktigt använda det som argument att nu ska han minsann steriliseras för att nu är det hans tur, fastän han inte vill. Det är bara att gilla läget. 

    Vill du att han tar ansvar för preventivmedel får han väl använda kondom. Det går att använda fastän man är i ett förhållande. Lovar.  

  • Anonym (Lydia)
    Anonym (Ts) skrev 2021-02-24 18:12:08 följande:
    Såklart vet jag att det går använda kondom, men vi är ju i en relation där man ger och tar, jag tycker att jag gjort en hel del för oss och att han kunde göra detta. Jag fattar att det känns läskigt men tycker ändå han kunde göra det. Han kan inte använda vanliga kondomer så då får vi beställa andra, finns inte att köpa de på alla ställen har vi märkt, blir dyrt och vi kör hellre utan båda två, men det ökar ju risken och det är tråkigt att alltid avbryta och det är ju inte heller säkert. Jag tycker lite det är hans tur, fattar inte varför inte det räknas som ett argument?
    För att det är hans kropp och han bestämmer vad han vill göra med den? Är det verkligen så svårt att förstå? Det spelar ingen roll att du tycker att han borde göra det för att du har stått ut med så mycket. Det är fortfarande hans kropp. Skulle du själv tycka att det vore kul om han tjatade på dig om att du borde göra något som permanent ändrar din kropp fastän han visste att du inte ville göra det? 

    Att dra upp att kondomer blir "så dyrt" känns lite fult också. Det lär ju inte handla om allt för många år ni måste fortsätta skydda er och är pengar verkligen värt mer än hans vilja över sin egen kropp..? Men visst, ni kan ju köra oskyddat eller avbrutet och ha lite riskabelt och tråkigt sex nu i några år. Det fungerar ju också.
  • Anonym (Lydia)
    Anonym (ooo) skrev 2021-02-24 18:26:07 följande:
    Nej men visst. Om du vore TS skulle du väl klappa din man på pannan och bara: "nej men älskling, så klart inte du ska behöva göra något. Det är nog lika bra att jag fortsätter vara den som använder preventivmetoder, eftersom jag är van att göra det och du, stackarn, är ju inte det" (det är heller inte permanent, jag vet flera som gjort en reverserad operation) 

    TS, dina argument håller visst. Sedan kan du så klart inte  tvinga eller tjata, men han är urbota dum om han inte går med på att ni bokar en tid och får prata med en expert om saken. Det kan vara så att ni landar i att det bättre med kondom, än något ingrepp, eller om det finns några andra alternativ. 
    Nej, som jag skrev kan dom absolut låta han ta över ansvaret för preventivmedel genom att han använder kondom. Superenkelt och något de borde ha gjort för flera år sedan om TS har problem med hormonella preventivmedel. 

    Handlar inte om att dadda män, men jag skulle aldrig tvinga min man att sterilisera sig mot sin vilja. Det är ju bara absurt. Även om det går (ibland) att återställa vill inte TS man sterilisera sig just nu och det måste TS förstå och acceptera. Hennes argument att hon tvingat sig själv att hålla på med hormonella preventivmedel håller inte. Sånt här kan inte alltid bli "rättvist". Hon måste kunna respektera att han inte vill sterilisera sig just nu. 
  • Anonym (Lydia)
    Tomelilla15 skrev 2021-02-24 18:33:06 följande:
    Har full förståelse för ts. Det är inte jämförbart att vilja ha barn och sen använda det för att motivera sterilisering men allt man gör för familjen är ju uppoffringar på olika sätt och ska vi prata om något som permanent ändrar ens kropp så ligger män i lä efter graviditeter och förlossningar. Man kan inte tvinga någon till ingrepp men man hade ju önskat lite uppoffring även från mannens sida. Kvinnor kroppar påverkas definitivt permanent. Ingenting blir sig likt efteråt även om vissa blir av med sina gravidkilon igen. Det är mycket som inte syns... eftersom kvinnor gör uppoffringar för det gemensamma familjelivet (graviditet o föda barn) så kan män också göra det (sterilisera sig för samlivets skull och för att kvinnan ska slippa flera år med preventivmedel). Men plötsligt är det så otroligt läskigt och många män som inte alls ser att de kan jämna ut lite mellan båda parters uppoffringar. Hur läskigt är det inte att gå igenom en förlossning? Man kan inte tvinga någon, nej, men man hade ju tyckt att män som inte vill ha fler barn kunde ta ansvaret när det är något som bara deras kön kan göra på ett enkelt sätt.
    Jag vet såklart att kvinnor tar största smällen med barnafödande och visst är det enklare om TS man "bara steriliserar sig". Men han vill inte och det är okej. Det bästa i deras läge är väl att de använder kondom ett tag så slipper TS ta ansvaret för preventivmedel. Sen kan hon ju ta upp frågan om sterilisering igen om 6-12 månader (eller vad som) och se hur han känner om ingreppet då. Att tjata och boka läkartider fastän han varit tydlig med att det inte känns riktigt rätt just nu, är ju bara elakt.
  • Anonym (Lydia)
    Anonym (Ts) skrev 2021-02-26 15:10:14 följande:
    Han har inte sagt nej, det har jag skrivit flera gånger men en del verkar inte förstå trots att jag förklarat flera gånger. Sen tycker inte jag att man uttrycker sina åsikter på det viset du gör, genom att skriva som du gör att han kommer lämna mig. Det är något jag har extremt svårt för, både på nätet och irl, personer som inte kan bete sig respektfullt. Jag hanterar tyvärr en del sånna i mitt yrke och det är något vi kollegor ofta pratar om, varför man ska vrida och vända på saker och inte kan vara respektfull i sin kommunikation med andra. Ni är fler i tråden med dessa problem och jag funderar om det är så att det är lite lättare. Men som du säger du är likadan även irl så då är du väl sån som bara slänger ur dig vad som helst och tycker att mottagaren ska hantera dina tillkortakommanden.
    Fast du verkar ju inte vara vidare respektfull mot din man? Sluta bara pusha och ta upp ämnet sterilisering ett tag och låt honom själv landa i beslutet om han vill eller inte vill sterilisera sig just nu. Sluta tryck på om att du vill ha ett "slutgiltigt svar" då han inte verkar vara där än. 

    Vilken preventivmetod ni ska ha just nu kan du ju såklart ta upp om du inte vill fortsätta med kopparspiral, men ta ett steg tillbaka angående sterilisering. Din man är en vuxen människa. Du behöver inte behandla honom som ett barn och pusha och styra ihop huruvida han ska sterilisera sig eller inte. Släpp det ansvaret, för det är inte ditt att ta. 
Svar på tråden Elakt att tjata på man om sterilisering?