Inlägg från: Anonym (Allergisk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Allergisk)

    Hundallergi hos inflyttat barn

    Anonym (Ledsen) skrev 2021-02-25 08:47:06 följande:

    Varför är det så självklart när hen inte ens går med på att prova medicin? Tänker verkligen inte stängs in hundarna på obestämd tid.


    Man ska inte utsättas för allergener, allergin kan förvärras och man kan utveckla astma. Särskilt om man utsätts under lång tid. Hur kan det ens vara en fråga hur du ska prioritera?? Ordna en fodervärd till hundarna!
  • Anonym (Allergisk)
    Anonym (Allergi) skrev 2021-02-25 09:32:12 följande:

    Jag känner en som är pälsallergiker. Personen träffade en partner som hade katt. Katten fick så klart följa med när de flyttade ihop. Den katten är nu avliden men de har skaffat 3 katter sedan dess och levt ihop i snart 17 år. Personen äter allergitabletter och det verkar ha gått bra i alla år. Vet inte vad det är för tabletter men de är utskrivna av läkare i alla fall.


    Som vuxen väljer man vilka risker man utsätter sig för. I det här fallet gäller det en tonåring som knappast är mogen nog att bedöma konsekvenserna av till exempel astma. Pappan får ta sitt ansvar och ordna så att barnet får en allergifri bostad, hos honom eller någon annanstans.
  • Anonym (Allergisk)
    Anonym (Ledsen) skrev 2021-02-25 14:46:43 följande:

    Vanligtvis köper hen mat och dyl själv (med sina föräldrars pengar). Nu stoppar hen pengarna i fickan istället tills hen vågar uppta studierna igen. Hens kompis blev sjuk och då fick hen panik och vägrade vara kvar där. Jag har sagt till att hen inte borde få pengarna så länge hen bor hemma, men sånt får jag tydligen inte ha åsikter om.


    Anonym (Ledsen) skrev 2021-02-25 15:00:51 följande:

    Det var inga problem alls innan hen flyttade hit. Nu känns det som han ska överkompensera att de inte haft någon speciell kontakt och tar hens parti i allt.


    Du får ju sätta dig ner med maken och prata igenom situationen. Att han blir sur för att du har åsikter om vad han ger tonåringen i pengar förstår jag. Låt honom sköta det bäst han vill, det är hans barn.

    Situationen med hundarna måste ni ju lösa. Sätt er ner, var vuxna, lös problemet.
Svar på tråden Hundallergi hos inflyttat barn