• Mizzi26

    Letrozol 2021

    Sarastiina skrev 2022-01-13 10:59:46 följande:

    hur har det gått Mizzi?


    Jag tar inte ovitrelle, hon är lite emot det men får jag ingen äl nu så tänker jag försöka be om det till nästa gång.

    Jag borde ha äl inom dom närmsta dagarna nu :) hur går det för dig?
  • Mizzi26
    Sarastiina skrev 2022-01-13 16:25:34 följande:

    spännande, jag ska inte ta den heller. 

    tog sista tabletten igår :) 


    Härligt! Hoppas du klarade dig från biverkningarna. :) nu är det den roliga och långa delen kvar haha!
  • Mizzi26
    RoyalCanin skrev 2022-01-13 19:01:40 följande:

    Jag påbörjade min 3:e Letrozol-kur idag.

    De två tidigare blev det inget ultraljud pga sjukdom i första cykeln, och jul/nyårsuppehåll andra cykeln. Så denna cykel kör vi på med skarpt läge 

    //

    Ultraljud bokat till nästa fredag. Första cykeln med Letrozol blev 31 dagar lång, normalt för mig är 26 dagar. Mensen blev 9 (!) dagar lång och ÄL först dag 17 (brukar vara dag 12).

    Andra cykeln (förra cykeln) blev, för mig något mer normala 27 dagar.

    Får mycket mer känningar i äggstockar, dragningar, stockningar och molande än vad jag annars får. Känner av det mycket mer. Särskilt dagen/dagarna efter jag tagit sista tabletten i kuren, av någon anledning.

    Ska bli spännande att se på ultraljudet hur mycket effekt de här tabletterna verkligen ger. Brukar bara ha några folliklar på tillväxt i vanliga fall då jag är 40+, intressant o se om man kan skrämma igång några fler 


    Kul att du får köra igång ordentligt nu :) har du pco eller pcos eller kör ni letrozol pga åldern? Jag har pcos och det här är rena magin för mig haha. Hoppas bara att det ska resultera i en bebis också!

    Första cykeln med letrozol enkel kur slutade i en cysta så kör dubbel dos och är på andra kuren dubbel dos nu.

    Första med dubbel dos gav 1 fint ägg och äl på cd 14. Denna omgång blev det 2 fina ägg i samma storlek (18 mm på cd 12) imorgon är det cd 14 så hoppas att det släpper imorgon eller i helgen.

    Jag får också mycket mer molande o kan nästan känna hur dom växer haha.. tycker det är skönt med lite symtom så man känner att det händer något.
  • Mizzi26
    Sola13 skrev 2022-01-14 14:09:03 följande:

    Är på cd 24 nu, har vanligtvis ca 28-30 dagars cykel med letrozol (40-60 utan pga pcos), men denna gången kände jag inget runt den tiden äl brukar ske och kunde inte gå på vul pga julstängt. Har dock känt lite de senaste dagarna så kan vara att Letrozol inte fungerade denna rundan men att äl kanske är på gång ändå.. vi får väl se! Brukar få spottings ett antal dagar innan mens också, de brukar dyka upp ca cd 25 eller så! Hur går det för er andra, någon som närmar sig bim?


    Håller tummarna! Jobbigt att inget veta!

    Jag väntar in äl. Det är en spänning för sig..
  • Mizzi26
    Sola13 skrev 2022-01-17 08:50:36 följande:

    Ja, verkligen! Hade äl-flytningar i helgen så förhoppningvis har jag haft äl/får det inom kort!


    Jag hade två mogna ägg och hade äl flytningar i förrgår och igår extrem smärta så jag inte ens kunde stå upp. Idag är det bättre så hoppas att äggen släppte.

    Däremot har jag fått covid. Sängliggandes med värk i hela kroppen och feber. Känns som att jag rökt 7 paket cigarretter på raken.

    Känns inte som en bra kombo.. bli gravid & covid. Suck!!
  • Mizzi26
    RoyalCanin skrev 2022-01-17 17:15:41 följande:
     de vill förstärka tillväxten av äggblåsor och stärka ägglossningen, och ja det är delvis på grund av åldern. Jag har inte PCO/PCOS 
    Okej, förstår! Håller alla tummar o tår! :)
  • Mizzi26
    Sola13 skrev 2022-01-18 18:18:50 följande:

    Har ni förresten någon uppfattning om när ägglossningen sker i förhållande till att man får äl-flygningar? Fick sådana på dagen både i lördags och i söndags.. Har inte tempat och Ej vul denna gången.. 


    För mig sker det oftast 1-2 dagar efter :)
  • Mizzi26

    Jag släppte ju två ägg. 1 ägg den 16e och 1 ägg den 17e. Så jag räknar från sista o då är jag på äl + 4. Mycket märkliga hugg senaste två dagarna. Och tack o lov så börjar jag tillfriskna från covid nu. Bara den eviga nästäppan kvar. Hopps inte att det påverkar något :)

  • Mizzi26
    Linnnean skrev 2022-01-21 23:43:01 följande:

    Förlåt för sent svar :(

    Ja ska mensen ändå komma, så kan den lika bra komma snabbt så man slipper vänt.. haha!

    Åhh nej vad typiskt :/

    Jag ringde dom i samband med att mensen kom, som man ska göra. Det var den 21/12.Och sen ska man in på ultraljud på 12e mensdagen. Hade behövt komma till dom 1/1, och dom hade julstängt till den 10/1. Så det funkade inte alls. Men nu fick jag min mens igen, så imorgon börjar jag min 3:e kur :D


    ja Precis haha! vet inte om du läste det men släppte två ägg denna cykel så är lite nervigt. Hoppas hoppas!!

    vad Skönt att du är igång igen. Nya förhoppningar är alltid nyttigt för psyket :)
  • Mizzi26

    Idag är jag så yr att jag nästan svimmar. har druckit mycket vatten och ätit bra så fattar inte var yrseln kommer ifrån. Är även frisk från covid nu så borde inte hänga ihop med det heller. 

Svar på tråden Letrozol 2021