Inlägg från: Anonym (Kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna)

    Moraliskt rätt eller fel?

    Svårt.

    - Vet du hur deras relation sett ut tidigare. Alltså har de funnits där för att stötta och hjälpa Beda i tex försäljning av hus eller ordning av begravning. Eller känns det mer som att de vill ha pengarna.
    - Jag skulle också väga med hur de bemött dig, vilket inte verkar vara trevligt då de tog in en advokat. Det skulle verkligen ta ned min samarbetsvilja och givmildhet.
    - Tycker du om tavlorna själv eller spelar det mindre roll
    - Vet du om de tagit de andra tavlorna
    - Finns tavlor kvar att köpa av just den konstnären och har de i så fall gjort det så de har ett genuint intresse eller tror du att de kommer sälja tavlorna för pengarna.

  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (???) skrev 2021-02-26 17:38:40 följande:

    Nej, jag är den som har tagit hand om Beda. Vi har alltid haft en nära relation och den fördjupades när min mamma gick bort ganska tidigt. Hon blev min extramamma. När sen pappa också gick bort så hade vi bara varandra om man ser till släktskap. 


    De här personerna har jag bara sett några gånger under alla år.  De kom på några av Edvins födelsedagar, de jämna. Kanske besökte de Beda och Edvin någon gång annars med, men inget som hon har talat om iaf. 

    Jag tycker om de tavlor jag redan har fått, jag blev erbjuden några fler, men tackade nej då de inte passar min smak och stil. 


    De tavlor de har valt ska de få nu snart då bouppteckningen är klar. De fick välja innan så jag visste vad jag skulle ta undan innan jag städade ur. Kan inte behålla allt så jag ska sälja bort det som går att sälja och skänka bort det som går och kasta resten. 


    Det är olika konstnärer, Edvin och deras pappa gillade att åka på utställningar ihop. Hittade de någon konstnär de båda gillade köpte de varsin tavla. De hade rätt lika smak Vet inte om det finns tavlor av alla kvar att köpa. Tror inte det handlar om det, jag tror de vill ha pengar faktiskt. Men helt säker kan jag ju inte vara. 


    I så fall tycker jag att du ska behålla dem och ta hjälp om de inte ger sig. Om du vill vara vänlig och inga av dina ev närstående är intresserade av tavlorna kan du säga att du ska vårda dem väl och att de får ärva dem efter dig.
  • Anonym (Kvinna)

    Jag ser fortfarande att du har rätt.

    För ett tag sedan var en liknande situation i min släkt som jag däremot tänkte tvärt om. Beda och Edvin levde ett långt liv tillsammans, med Beda blev sjuk och avled ganska ung. Beda hade handarbete som intresse broderade och stickade många saker som hade tagit väldigt lång tid. Beda hade också sparat många saker från tidigare generationer.  Edvin var pigg och bodde kvar i deras hus/fritidshus i många år efter Bedas död. Edvin blev gammal och huset/fritidshuset blev för mycket. Edvin frågade sitt och Bedas två barn Alfa och Cesar, vill ni köpa mitt hem? Alfa sa nej, jag har redan ett hus. Cesar sa ja, jag har bara en lägenhet. Cesar köpte huset och allt innehåll billigt. 

    Edvin flyttade in till ett boende nära Alfa, Alfa och Cesars barnbarn besökte Edvin, speciellt var Alfa där ofta pga närheten, Cesars barn hade längre resväg än Alfa. Alfas barn  och Cesar besökte inte Edvin även då de hade lika långt att åka som Cesars barn. 

    Edvin dog efter en tids sjukdom där bara Alfa var med till slutet. Efter döden så visade det sig att Cesar hade sålt Beda och Edvins hud/fritidshus då Cesar tröttnat på det. Cesar hade berättat det för sina barn som räddat några av Edvins och Bedas saker, men Alfa visste ingenting. Resten av Beda och Edvins saker hade försvunnit i flytten/försäljningen. Alfa blev ledsen och började försökte samla ihop Bedas handarbete och Edvins saker, de som fanns kvar. De flesta saker har inget större värde då det är handarbeten. 

Svar på tråden Moraliskt rätt eller fel?