• CFly

    Män får inte gå fram till kvinnor

    Nu har en bar i Canberra satt regler att män inte får gå fram till kvinnor och prata med dem. Se artikel nedan.

    bit.ly/3stZJXD

    Men lite ojämställt kan jag tycka. I så fall borde även tjejerna vara förbjudna att prata med männen. 

  • Svar på tråden Män får inte gå fram till kvinnor
  • Almavivas
    CFly skrev 2021-02-27 12:37:18 följande:
    Det du säger med att kvinnor tycker det är bra att män får gehör för vissa manliga svårigheter. Grejen här är att det är kvinnorna som dikterar vilka manliga svårigheter som får ta plats och som ska få fokus. Det är inte så att man frågar män vad de upplever som de största problemen utan det är kvinnorna som har bestämt vad som ska vara ok problem att tala om. Detta utifrån agendan att förbättra för kvinnorna.

    De problem man ser som legitima för män att tala om är de som skulle lösa kvinnornas karriärer, uppdelade av föräldraledighet eller något annat på bästa sätt. Så agendan är egentligen för att lösa kvinnoproblem.

    Mansproblem som inte löser kvinnors problem eller tar bort privilegier som kvinnor har kommer motarbetas.
    Vad har kvinnor för privilegier tänker du?
    Du bara svamlar, du har inte svarat på en enda fråga du har fått ställd till dig.
    Nämn 1 situation där män diskrimineras? 

    Det är fortfarande ett problem att män står för den största delen av allt våld i sverige/världen. Varför blir du inte arg på dem som ställer till det för dig istället? 

    Nej, jag tar inte illa vid mig om någon skulle påstå att en annan kvinna har betett sig illa. Jag är mycket väl medveten om att kvinnor också kan göra dåliga saker som att misshandla och mörda, men det är fortfarande inte ett samhällsproblem. 

    Och allt du svamlar om speciella köer för män m.m... Alltså hur får du ens det att höra till saken? Det handlar om att män inte får gå fram till kvinnor i en bar. Vad är problemet? Ingen har pratat om annat.
    Om du mår så dåligt över hur många kvinnor som antastar dig jämt, så har vi fortfarande statistik på att det är ingenting mot hur ofta kvinnor blir antastade av män, och våldtagna. Det är vanligare att en man våldtar en annan man än att en kvinna våldtar en man. Förstår inte ditt problem här..... 
  • JohanSE76
    Anonym (Arg feminist) skrev 2021-02-28 01:14:38 följande:

    Män ska ge fan i att gå fram till kvinnor såvida vi inte sänt väldigt tydliga signaler om att vi vill något.

    Så jävla trött på killar som tycker det är ok att gå fram och prata med okända tjejer.

    Många av oss kvinnor njuter av att ni killar blir tomhänta och får runka i er ensamhet.


    Nope, jag går fram till de kvinnor som behagar mig. I allmänhet feminina kvinnor som har vett på att inte sända tydliga signaler.
  • Anonym (Ord)
    Tecum skrev 2021-02-26 18:51:22 följande:

    Efter ett tag kommer kvinnorna kräva att regeln tas bort, de vill ju att mannen ska ta initiativ.

    Ett bättre alternativ är att helt enkelt slänga ut och porta de obehagliga fyllbultarna.


    Word.
  • Anonym (this)

    Istället för att gnälla på att det finns såna här ställen fundera på varför det finns

    Fundera över  det egna beteende, men även agera när man ser andra män bete sig som idioter

  • Anonym (Musse Drägg)

    Det intressanta, och skrämmande, med såna som TS är hur de reagerar så personligt på såna här saker. De förfasas inte över att så många kvinnor utsätts för att något sånt här anses nödvändigt. Istället tycker de att det blir "ojämnlik" (efter som det påverkar män negativt i det här fallet). TS är inte ett skit intresserad av jämställdhet, han tar det personligt eftersom han, liksom många andra män, tror att världen kretsar kring honom. Hans eget skinn är viktigare än att kvinnor får gå ut på ett ställe där de får vara i fred.

  • Anonym (Överreaktion)

    Låter som en fullt naturlig överreaktion på något. Många klagomål/incidenter på kort tid och man skapar snabbt en regel för att motverka som känns bra och rätt just då. Jag skulle gissa att en sån här sak lyfts eller fasas ut när känslorna svalnat litegrann. 

    Kommer ni ihåg #metoo? Män som egentligen inte betedde sig problematiskt eller väldigt milt problematiskt var de enda som egentligen lyssnade. Och överreagerade genom att inte ens våga skämta, vara trevlig eller ens våga vistas i samma rum som en kvinnlig kollega. Men de riktigt problematiska struntade i det. Var liksom inte riktat till de oproblematiska eller ens de som är milt irriterande och drar något enstaka opassande skämt. 

  • Anonym (Ord)

    Svenska män gör rätt. Vi låter kvinnor få vara ifred. Svenska kvinnor klagar på att svenska män inte tar för sig, och jämför med män från andra länder.

  • Anonym (Överreaktion)
    Anonym (Ord) skrev 2021-02-28 15:35:17 följande:

    Svenska män gör rätt. Vi låter kvinnor få vara ifred. Svenska kvinnor klagar på att svenska män inte tar för sig, och jämför med män från andra länder.


    Är ju ganska enkelt att åtgärda. Enligt min erfarenhet är svenska män väldigt enkla att själv gå fram till och "ta för sig av" utan att de dömer en för det eller kallar en n-ord eller h*** för att jag gör så.  
  • Anonym (Ord)
    Anonym (Överreaktion) skrev 2021-02-28 15:47:29 följande:
    Är ju ganska enkelt att åtgärda. Enligt min erfarenhet är svenska män väldigt enkla att själv gå fram till och "ta för sig av" utan att de dömer en för det eller kallar en n-ord eller h*** för att jag gör så.  
    Är det också din erfarenhet att merparten av svenska kvinnor gör det?
  • Anonym (Överreaktion)
    Anonym (Ord) skrev 2021-02-28 16:04:47 följande:
    Är det också din erfarenhet att merparten av svenska kvinnor gör det?
    Nej verkligen inte, tvärtom. Det är nog delvis därför det är ganska enkelt bara en vågar?

    Svenska män kommer sällan fram till mig, kanske beroende på hudfärg? Har lärt mig det att är jag intresserad av någon går jag fram till honom. För han kommer inte till mig. Så för mig är inte det alls ett problem längre.
Svar på tråden Män får inte gå fram till kvinnor