Inlägg från: Äit |Visa alla inlägg
  • Äit

    BF november 2021

    Hoppar in här jag med :) 

    Har bf 9.11. Plussade igår. Eller egentligen plussade jag i tre dagar före det också men jag vågade inte tro på det..... Men igår tog jag ett digitalt test med veckoindikator - den går ju inte och snacka bort :D


    Det blir vårt femte barn, ett mycket efterlängtat barn <3 
    Vi har tre barn i åldrarna 6,8 och 9 år. Under 2019 hade vi tre missfall, sedan förra året i maj så upptäckte jag att jag var gravid men tyvärr klarade sig inte vår baby utan dog i vecka 22. Så vi har en liten änglason också. 


     


    Så ni förstå att när jag testade positivt så vågade jag inte riktigt tro på det! Men vi är sååå glada för plusset, om ändock lite oroliga och rädda.... 


    Jag ska ringa barnmorskans idag redan pga hur vår graviditet slutade sist så fick jag order och ringa in direkt vid ev ny graviditet. <3 

    Det ska bli så roligt och följas åt här :)

  • Äit

    Pratat med MVC idag, ska träffa MVC-läkaren imorgon och sen ser vi om jag blir remitterad till spec.mvc eller vad. Provtagning blir det iaf och mest troligt järn i dropp igen. Inskrivning på MVC om två veckor. Och första VUL om 4 veckor.  Säger som andra i tråden: nu börjar det kännas att det är på riktigt <3 

  • Äit
    Nina94 skrev 2021-03-01 15:20:20 följande:

    Kul att läsa allas bakgrund!

    Jag är i v.5 (4+3) och har förmodligen BF i början på november. Plussade för 1,5 vecka sedan och det har varit en ordentlig känslostorm sedan dess!

    Första barnet (oplanerat också) så jag känner mig helt grön och väldigt nervös inför allt som komma skall. Men positivt nervös ändå! Min fina sambo har fortfarande inte kunnat greppa att han ska bli pappa trots flera digitala test (jag känner att jag absolut kan ge honom lite tid att landa i allt!)

    Har ännu inte ringt MVC och bokat tid för inskrivningssamtal, men tänkte göra det i veckan.

    När började/börjar ni inhandla saker?! Vet ju att risken för MF är som störst fram till v.12 så kanske man bör vänta tålmodigt tills efter det, eller hur har ni andra gjort som varit med om detta äventyr tidigare? Drömmer


    Väntar nog till efter RUL..... känns säkrast så, 
  • Äit
    sallu93 skrev 2021-03-01 18:23:14 följande:
    Vi började köpa tidigt efter hand. Men vi var också på tidigt ul med sonen. 
    Nu tänkte vi också börja sakta mak så man inte lämnar allt till sista stund. Det som vi köper till sist är typ babyskydd.

    VÄlkomna med alla nya!
    Tycker det är lite knepigt att hänga med här på FL, så om nån vill va med i en privat grupp på Facebook så skicka inbox åt mig vad ni heter och hur er profilbild ser ut så bjuder jag in er. Ingen kan se gruppen förutom de som är med.
    Jag kan inte heller skicka meddelande till dig :) 
  • Äit

    Och DÄR kom illamåendet! Som en blixt från klar himmel.... hjälp. Och inte lite illamående heller..... Skönt på sitt sätt, det är ju ett tydligt tecken iaf haha. 

  • Äit
    Brahms skrev 2021-03-02 18:25:38 följande:

    Hur många veckor är du nu? =)


    5 (4+1) idag :)
  • Äit
    Bacon89 skrev 2021-03-03 07:36:19 följande:

    Jag är övernaturligt trött, framför allt på kvällen. Igår la jag mig på soffan vid 19, vaknade när mannen kom hem 20.15 sen gick jag upp och la mig och fortsatte sova, haha. Har lite växtvärk till och från men inte mycket än och har börjat få ont i ryggen redan. Förra graviditeten mådde jag så illa så jag hoppas jag slipper lite av det iaf. Det blir vårt 3e barn :)

    Ska ni ta reda på kön? Vi gjorde inte det på tidigare barn men jag vill så gärna ha en flicka nu så vi har bestämt att vi tar reda på det när vi gör nipt :)


    Den här gången ska vi ta reda på kön. Vi kommer att få göra fostervattensprov så då ska vi även få reda på kön, och det är ju 100% säkert då vad det är :)

    Med våra tre första tog vi inte reda på kön, vår änglason fick vi reda på kön så att vi kunde ha namn och så redo.... och då så de vi att får vi chansen fler gånger så ska vi ta reda på kön när vi ändå gör fvp.
  • Äit

    Alltså jag mår så bra! <3 Så lycklig just nu. Äter sunt/vettigt Och rör på mig varje dag! För babyn skull <3

    Igår mådde jag ju lite illa på em, men inget idag. Men illamående gör mig inget för känns som att det är på riktigt då hehe

    Jag var ju till läkaren igår. Men det var sååå dåligt. För det första var hon jättesent! När jag till slut fick o frågade en sköterska var doktorn var för jag måste fara och hämta mina barn på fritids snart då kom hon och sade att patienten före mig varit em timme sen "Men vi har ju tio minuter nu, vi kan göra det vi hinner nu och resten sen"

    Det blev ett riktigt skit-möte. Jag var så stressad. Vi hade i realiteten inte ens tio minuter utan typ 6 innan jag var tvungen i rusa därifrån. Hon öppnade inte ens min journal ingenting tyckte bara att "ja varför är du egentligen här?! Det är ju så tidigt! JAG kan inte gör ngt nu!" Jag bara stirrade på henne.... Förra graviditetenhade jag en sååå bra läkare via mvc. Och nu fick jag den här! Så jag fick förklara allt om alla mina missfall och vår son som inte klarade sig och när jag pratade om honom så.bärjadw jag gråta (det gör jag ofta) och dåså de läkaren "ja när man är gravid kan man vara lite extra känslig" .... öööh va?! Jag pratar om mott döda barn! Jag hade gråtit även om jag inte var gravid! Och så fick jag förklara vilka alla prover som måste tas på mig och varför , allt det hade hon ju kunnat ta reda på via journalen själv! Usch jag var så besviken efteråt! Jag ska dock kolla med bmoch man inte kan få gå till den andraläkaren istället om hon är kvar!

    Jag ska iaf lämna prover på måndag , Det är ju bra! Det fick jag igenom till slut.

  • Äit
    Ellilor skrev 2021-03-04 10:20:27 följande:

    Nej usch, jag hade propsat på att få byta till en annan läkare. Det är ju viktigt att man känner sig bekväm med den läkaren man ska träffa hela graviditeten och framförallt när man gått igenom det du har gjort. Jag beklagar djupt att du förlorade din son <3


    Tack <3
  • Äit
    Bacon89 skrev 2021-03-05 12:36:11 följande:

    Idag har jag varit på samtal hos min bm. Kändes så himla bra. Hon vet hela vår historia:) så vi har ett första läkarbesök 16/3 för vul och planering av vad vi vill ha för besök och undersökningar. Känns så bra :)


    Åh va fint <3

    Jag ska till bm den 17/3 och första vul 7/4 (privat) . Längtar så. Fast man egentligen inte det nånting på förstq vul men ett tickande hjärta förhoppningsvis <3
Svar på tråden BF november 2021