Inlägg från: Anonym (Trött) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Trött)

    Vem tog större delen av föräldraledigheten?

    Anonym (Gör om) skrev 2021-02-28 03:30:11 följande:

    Problemet är ju att dina barn missar massor med tid med sin pappa pga att DU vill vara hemma. = du sätter dig själv före barnens behov


    Huvudsaken är väl att någon förälder vill verkligen vara hemma med sitt barn. Det är väl det bästa ett barn kan få. Inte dumpas på fsk så fort det pluppar ut som man uppmuntras till i Sverige.

    Dessutom kan den andre föräldern som arbetar vara en väldigt delaktig förälder efter arbete.

    Det finns många barn i Sverige de växer upp på förskolan, hela dagar, från tidig ålder, sover hemma och tillbringar helgerna hos far, morföräldrar. Vissa barn vet nog knappt vilka som är deras föräldrar.
  • Anonym (Trött)
    Anonym (Gör om) skrev 2021-02-28 19:26:57 följande:

    Ja och varför är det så? Jo för att pappor slipper ta ansvar! Nej man är inte en lika delaktig förälder när man arbetar som när man är föräldraledig.


    Jag skrev efter arbetet. När vi föräldrar har arbetat har vi turats om ganska mycket att avlasta, den som varit föräldraledig. Ganska slut kan man vara efter hemmavaro med fler barn många ggr tröttare än efter arbete. På olika sätt.

    Är så glad att vi lyckades slippa FSK vabbande de första åren för alla barn genom arbete, pusslande, gå ner i tid bägge två. Och hjälpts åt. Trots att mannen drar in många ggr fler än mig i lön så var han hemma, kanske för att vi byggt upp ekonomi först, och inga lån har vi heller. Nu är de tonåringar och man kan arbeta och livet rullar på bra för oss bägge. Plus att våra barn hade/har 2 närvarande föräldrar.
Svar på tråden Vem tog större delen av föräldraledigheten?