Inlägg från: Studentpappa |Visa alla inlägg
  • Studentpappa

    Högljutt spelande. Jag står inte ut!!

    Anonym (Mia) skrev 2021-02-27 18:00:52 följande:

    Mina barn är större, 13 och 15. De har exakt samma beteende. Vi bor i villa och låter de hållas om de inte stör förmycket utanför sitt rum. Jag är extremt ljuskänslig och orkar jag inte mer så varnar jag dem sköter sig inte stänger jag helt sonika av internet. De sover en trappa upp från kök/vardagsrum och vårt sovrum så ofta blir vi inte störda. Däremot stör de varandra på kvällarna och därför stängs internet på deras speldator av en viss tid på vardagar o en annan på helger. De kan välja att va vakna o titta på tv eller spela på mobilen för då skriker de inte och stör därmed ingen. Att de skriker när de spelar beror till stor del tror jag har att göra med headset. För att höra sin egen röst blir de mer o mer högljudda o tänker inte på hur högljudda de är. Mina barn är lugna o snälla och sköter skola och idrotter annars. Hade vi bott med grannar vet jag helt ärligt inte vad jag skulle göra.


    Antagligen fått lära dem att det inte är ok att skrika och störa andra? I vilka mer vardagliga ting är det ok att sitta och skrika som en idiot hemma? Framför ring så spelar vi, nyheterna, vinterstudion?
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (Mia) skrev 2021-02-27 20:23:39 följande:

    haha självklart, men jag tänkte nog mer på TS fråga hur man kommer dit. Såklart hade de inte fått sitta o skrika o störa grannar precis lika lite som de inte får skrika o störa varandra på kvällar när någon vill sova eller behöver plugga.


    Blir ju nyfiken när det verkar vara ok att sitta och skrika när man spelar. Så jag funderade bara över hur det skulle vara om det vara vanligt förekommande i andra sammanhang också. Skulle förmodligen anses lida av tourettes i de flesta andra sammanhang.
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Tow2Mater skrev 2021-02-27 20:43:04 följande:

    Män som ser sport på TV har ju ofta beteendet ;)


    Jaså? Inget jag drabbats av, finns ju diverse avarter kring fotboll etc. iofs men det känns ju mer hemma på en arena, typ som att "sjunga" med på en rockkonsert känns ju rimligt.

    Inte att sitta och skrika framför datorn i ett par timmar om dagen. Det hade jag inte pallat med att ha hemma
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    HannahHorvath skrev 2021-02-28 21:25:21 följande:

    Oj nu var det många svar! Många bra tips. Headset med en kåpa låter ju som en bra idé.

    Studentpappa: härligt att du inte behövt leva med snubbar som skriker vid olika spel eller sportevenemang. Det är nog rätt många kvinnor som får deala med det på ett eller annat sätt (skilsmässa förmodligen bästa sättet.)

    Jag har engagerat mig lite i Fortnite och hjälpt honom klara olika questar för att få nya skins osv. Men när han spelar med kompisarna vill han ju inte ha mig bredvid.

    Det där med att bli plågad kanske jag missuppfattat då. Det var väl en situation där han var väldigt upprörd och liksom fångad på nåt sätt och folk inte lät honom dö?

    Eller så tolkade jag fel..

    Jag tycker absolut inte att spelandet i sig är ett problem. Har själv spelat lite när jag var yngre och kan fortfarande fastna i grejer. Det är bara den oerhörda frustrationen och skrikandet som är problemet.


    Ja jag är ju man själv och har aldrig upplevt det som ett problem. Klart det blir ett unisont JA! När tjejerna tar guld i skidåkningen t.ex. men det är gemensamt med resten av familjen och varar kanske 2-3sek.

    Att någon sitter och svär och skriker ett par timmar i rad har jag aldrig upplevt, men farsan har aldrig varit en pappskalle framför tipsextra så det kanske är förklaringen. Däremot att barnen skriker av olika anledningar stöter ju vi på i andra sammanhang och det är ju inget vi uppskattar givetvis så jag förstår ditt problem om det är långvarigt. 
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (-) skrev 2021-03-01 13:19:31 följande:

    Ingen ser sambandet mellan vuxna män som skriker när dom spelar och barn som skriker när dom spelar?

    Bryt dåligt beteende när dom är små, skitsamma om det är Fortnite, Fifa eller ett Bamse-spel, en dålig ovana bör man ta itu med annars blir det skrikande barnet en skrikande man


    Ja det borde ju inte vara så svårt, jag sitter dagligen på teams-möten med kollegor med headset. Ingen av dom skriker trots headset.
    Ride it like you stole it
Svar på tråden Högljutt spelande. Jag står inte ut!!