Inlägg från: Anonym (envän) |Visa alla inlägg
  • Anonym (envän)

    Var går gränsen för vad som är okej att skaffa till hemmet?

    Skulle ha svårt att acceptera all inredning eller textilier. Köpte sambo hem tex handdukar på eget bevåg skulle jag inte gilla det men skulle nog inte gnälla utan svälja förtreten.

    Möbler skulle vara väldigt konstigt att dra hem utan att fråga den andre. Men även här är frågan om jag verkligen skulle säga något om det, om det verkligen hände. Elektronik detsamma.

    Uppstoppade djur är något jag kommer tänka på som jag tycker är direkt äckligt så där hade jag helt klart opponerat mig.

  • Anonym (envän)
    Anonym (Annah) skrev 2021-02-28 15:41:17 följande:
    Varför är uppstoppade djur äckligt? Jag tycker du bör läsa på lite om taxidermi innan du uttalar dig. Jag älskar taxidermi och har flera uppstoppade djur. Päls eller fjädrar samlar en del damm, men håller man bara efter dem är det inte alls äckligt.

    Har haft flera pojkvänner och även en sambo, de har tyckt det var udda eller underligt men ingen har kallat mig eller mina djur äckliga.
    det är vad jag tycker och känner och inte vill ha i mitt hem, jag tycker det är makabert och obehagligt, och jag måste inte alls läsa på något om det innan jag uttalar mig i en tråd som frågar vad jag accepterar i mitt hem. Även en uppstoppad människa skulle jag tycka var lika äckligt även om det är taxidermerat på rätt sätt och välskött
  • Anonym (envän)
    Anonym (Annah) skrev 2021-02-28 19:10:01 följande:
    Vad är det makabra? Om det är makabert är det dåligt utfört. En bra utförd taxidermi så ser djuret nästan levande ut. Har flera fåglar, ekorre, råtta, sork,  hjorthuvud och flera hornprydnader som passerat genom släkten mer än 100 år. Hade gärna adderat lite större djur, men bor i lght tyvärr så mycket är magasinerat.

    Har du vart på ett naturhistoriskt museum någon gång? Är det makabert tycker du?

    Har du samma inställning vad gäller scrimshaw? Omg obehagligt där med?
    Jag tycker det är makabert med död.

    Museum har jag varit på och det kunde ge obehag att se där med, särskilt spetsade fjärilar. Och jag skulle inte vilja bo där heller.

    Scrimshaw var jag tvungen att googla för det visste jag inte vad det var. Hantverket är säkert fantastiskt, men inget jag vill ha heller hemma direkt. Men ett helt djur uppstoppat upplever jag som värre. Och det faller mig inte alls i smaken med den typen av inredning, rent estetiskt heller.

    Ser nu att du skrev ett till inlägg om att du brukar bli påhoppad om detta. Och det var tråkigt om du blev ledsen eller nåt av det jag skrev. Men det är skillnad på att svara när man blir tillfrågad om ens åsikt eller att angripa och döma någon tycker jag. Jag skulle aldrig kommentera något om dina uppstoppade djur om jag kom hem till dig, om du inte ställde en rak fråga om vad jag tyckte.
Svar på tråden Var går gränsen för vad som är okej att skaffa till hemmet?