Inlägg från: Knepochknåp |Visa alla inlägg
  • Knepochknåp

    Svartmögel på jobbet och gravid :(

    Anonym (S) skrev 2021-02-28 15:39:02 följande:

    www.lfs-web.se/mogel-gravida-kvinnor-barn-infektion.htm

    Det handlar nog främst om effekter du kan se i ett senare skede. Och som du på individnivå inte kommer kunna koppla direkt till möglet på jobbet.

    Med största sannolikhet kommer bebis inte ha påverkats. Men du ska absolut inte arbeta en enda dag till i denna miljö


    Länken du delar Anonym S är inte vetenskaplig utan från ett företag som säljer avfuktare. I sin text nämner de vissa forskningsrapporter, men samtidigt att det i vissa av dessa inte nämns mögel. De källhänvisar till sig själva, vilket också är helt ovetenskapligt. De drar bla slutsatser från forskningsrapporter om att mögel orsakar neuropsykiatriska sjukdomar...

    Dock bör man självklart vara försiktig och ingen bör vistas i utrymmen med mögel. Här är en länk till arbetsmiljöverkets info om mögel. Främst orsakar det lungsjukdom och allergier hos de som utsätts.

    www.av.se/halsa-och-sakerhet/sjukdomar-smitta-och-mikrobiologiska-risker/mogel-organiskt-damm-toxiner-och-andra-mikrobiologiska-arbetsmiljorisker/huvudsakliga-risker-med-mogel-organiskt-damm-toxiner/

    Som flera andra skrivit, ring facket och chefen. Är du orolig kan du kontakta mvc också. Du kanske kan bli "avstängd " från jobbet pga möglet eller tillfälligt omplacerad. Sjukskriven?
Svar på tråden Svartmögel på jobbet och gravid :(