• Anonym (aaa)

    Hur ska en vara för att få er kvinnor intresserade?

    Anonvm skrev 2021-03-05 23:34:00 följande:
    Absolut är det så.

    Men jag svarade på vad det betyder när en kvinna säger "bra värdegrund".
    Är det verkligen enbart kvinnor som söker en parter med "bra värdegrund"? Menar du att män är så urskillningslösa att sådant inte betyder något? Det har jag svårt att tro. Vill vi inte alla ha en schysst partner (och då menar jag inte bara schysst mot sin partner utan har en schysst attityd till livet och till andra människor) 
  • Anonym (aaa)
    Anonym (Tyko) skrev 2021-03-06 06:17:19 följande:
    "Skydda" eller "stötta varandra" är mest en lek med ord. Kvinnor vill framförallt ha en man som har möjligheten att stötta dem på alla möjliga sätt, ekonomiskt, socialt och psykologiskt mm. En man som ger dem trygghet.
    Tröttsamt med sådana här inlägg, verkligen. Du har din bild av världen klar, fix och instoppad i en liten låda. 
    Det är verkligen inte en "lek med ord". 
    Jag håller med om att man vill ha en partner som kan bidra med allt du skriver MEN det går åt båda håll! Jag gör alla de där sakerna för min man. 

    Du verkar tänka att kvinnor bara sitter på en stol och väntar på att en man ska dyka upp och serva med allt detta? Om du eller andra har den inställningen så kan jag förstå att det kan vara svårt att hitta en kvinnlig partner som står ut i längden. Min man och jag tjänar ungefär lika mycket, vi delar 50/50 på utgifter, vi hjälps åt med hem och barn, vi pratar framför allt väldigt mycket med varandra om hur vi ska ha det, en fortlöpande utvärdering av vår relation. Det är en tydlig framgångsfaktor för att en relation ska hålla. Folk som flyttar ihop och sen inte pratar om saker utan bara utgår från att allt ska rulla automatisk - de förhållandena går ju oftast i kras (och inte sällan blir då mannen förvånad - "vi hade det ju så bra?")
  • Anonym (aaa)
    Anonym (Mathias) skrev 2021-03-11 17:55:18 följande:
    Det finns en dejtinggrupp på Facebook där man skriver och gillar offentligt, och där kan man få ett hum om vilka som får uppmärksamhet och vilka som inte får det. Jag tror det speglar ganska bra hur det ser ut på andra dejtingsidor också. Har även hört från en som jobbat på dejtingsida att sanningen är att det inte är ett ställe för män som ser medelbra ut eller sämre. Du behöver nog i så fall vara en riktigt fena på att skriva bra profiltext och skriva bra meddelanden, samt veta hur du tar rätt sorts foton. Inget är ju omöjligt. 
    Det är skillnad på facebookgruppen där man ser vad som sker och andra datingsiter är man kan vara mer provat. Klart att en vacker bild drar uppmärksamhet i första skedet, men det betyder ändå inte att du vet vad de sedan skriver om i privata PM. 

    Jag håller också med "Dude" om att profiltexten är oerhört viktig. Ju mer nyanserad man klarar av att vara i text, desto bättre budskap till den som läser. Folk är olika: Jag tittade inte så väldigt mycket på foton när jag nätdejtade, jag läste texten först, bedömde om personen verkade vara av det slag jag var nyfiken på, tittade på åldern (ville helst träffa en i ungefär min egen ålder) och tittade på var personen bodde. Var det för långt bort ger jag upp direkt även om personen verkade väldigt bra annars. 
    Jag ville veta om personer hade barn (det har jag själv), om personen rökte (för då är han rökt - ursäkta ordvitsen! Flört )  osv. Vissa saker som jag anser vara viktiga om man skulle bo ihop med mig resten av livet. 

    Är idag gift med en man jag mötte online, han hade världen sämsta foto (bara ETT också) där han tittade ner så man såg mest pannan), men hans skrivande väckte mitt intresse, vi sågs på dejt och resten är historia. Inne på ca 7 år tillsammans nu. Allt är bara toppen och har varit från dag ett. 

    Jag anser (om jag får analysera lite) att det är skillnad på "folk och folk". När man är lite äldre (var 40 + när jag gav mig ut på datingsidorna) och har varit gift innan så vet man kanske lite mer om livet och vad man själv vill, än om man är ganska ung och scrollar runt på de där siterna och liksom bara tar det som det kommer. Jag förstår då att fotona kanske är prio ett för vissa, medan det för mig och personer som är mer som jag är, inte tänker så. Man försöker se helheten och för mig säger det en person uttrycker i en välformulerad text, så mycket mer än ett fräckt foto.
    Min man har beskrivit hur oerhört tacksamt det var att jag hade skrivit en så tydlig text om vad jag önskade/inte önskade och beskrivit mig själv en hel del. Han kände sig som om det var han som hade skrivit texten så han var liksom tvungen att kontakta mig. Det visade sig att vi har så många beröringspunkter gemensamt. Kanske hade vi inte fått kontakt alls om vi hade skrivit mer generella och "vanliga" profiltexter. 
Svar på tråden Hur ska en vara för att få er kvinnor intresserade?