• mari123

    Vaccinera mot vattkoppor - för/nackdelar

    Jag tycker VACCINERA! Jag känner sådana som fått vattkoppor som vuxna och genomlevat ett helv..te på jorden. När mina barn (födda -87 och -93) fick vattkoppor så var de inte särskilt sjuka alls och det gick smidigt. Min största rädsla då var att JAG skulle få det men mamma sa att jag haft det som barn, men jag litar inte på henne ett dugg....men jag klarade ju mig! Jag hade påssjuka som vuxen och hamnade på sjukhus med dropp i en vecka så jag säger VACCINERA!

  • mari123
    Anonym (Redan sjuk) skrev 2021-03-06 15:52:57 följande:
    Ok, tack! Vet du om man är hjälpt av att ta bältrosvaccin även om man haft bältros (har haft det två ggr och är inte pigg på en omgång till)?
    "bältrosvaccin"? Ursäkta att jag lägger mig i men det har jag aldrig hört talas om!
  • mari123
    Anonym (Bara jag) skrev 2021-03-06 17:48:28 följande:
    Jag tog det i höstas. Kostade 5 000 sek för två doser.
    Okej! Vi betalade några tusen för att vår äldsta dotter skulle vaccineras med Gardasil så jag förstår dig. Jag har inte hört talas om just vaccin mot bältros för det är ju samma bakterie/virus som orsakar vattkoppor(?) och det vaccinerar man väl barn mot idag eller? Är det föräldrar som väljer bort det och hellre ser sina gamla anhöriga dö i en barnsjukdom?
  • mari123
    Okej! Så man vaccinerar inte barn mot vattkoppor än idag 2021? eller? Nu är det ju C19 som kan ta död på oss gamlingar men om det inte biter så är ju valfri barnsjukdom spiken i kistan. Läste om ett utbrott av mässling i södra Sverige och ringde genast min VC för att undra om man kunde få vaccin. Nej ingen fara var beskedet DÅ. Får jag mässlingen så dör jag och det oroar jag mig mer för än C19! 
Svar på tråden Vaccinera mot vattkoppor - för/nackdelar