• Anonym (Mr)

    Därför är det många män som avskyr feminism

    Feminism är inte detsamma som jämställdhet. Då hade det inte varit två olika ord med olika innebörd.

    Jag är för jämställdhet, men tror inte på feminism.

  • Anonym (Mr)
    pyssel skrev 2021-03-14 11:34:13 följande:
    På sin plats att läsa på etymologin för ordet, vilken kullkastar ett sådant påstående om att "det inte hade varit två ord". Sedan att du önskar en språklig förändring i nutid är ju något annat, men det är vettigt att hålla isär olika saker för att inte själv avfärdas som totalt okunnig.
    Jag är troligtvis inte lika insatt som dig, då jag inte diskuterar detta 24/7. Men känner ändå att jag kan ha den åsikten och om det är viktigt för dig att leta språkliga fel så får det vara så.

    Jag tror att du ändå förstår vad jag menar om du tänker efter ordentligt.
  • Anonym (Mr)
    pyssel skrev 2021-03-14 11:45:57 följande:
    Språkliga fel var en mild omskrivning för att du inte verkar veta så mycket om ämnet som de som diskuterar det då och då. Att du har vänner eller ovänner som diskuterar det "24/7" var en information någon annan kanske kan använda sig av :) De kan kanske hjälpa dig med det som annars är en googling bort. Din åsikt är noterad men den faller lite platt när du inte kan underbygga den med något annat än ett språkligt fel. Det tror jag du förstår, fast bara om du tänker efter ordentligt.
    Du verkar mest vara bra på att ge verbala efterslängar. Du verkar inte intresserad av att diskutera ämnet.
  • Anonym (Mr)
    pyssel skrev 2021-03-14 12:25:57 följande:
    Tre meningar som bidrag från dig som underlag för diskussion: En åsiktx2 och ett felaktigt påstående. Jag har diskuterat ditt felaktiga påstående. Vill du diskutera feminism och jämställdhet är det vettigt att du sätter igång och gör det med en annan utgångspunkt än ett felaktigt påstående. Annars utgår ju folk från att du inte är så intresserad av att diskutera ämnet.
    Jag är tydligen inte tillräckligt motiverad att diskutera det med dig =)
  • Anonym (Mr)
    pyssel skrev 2021-03-14 19:58:06 följande:
    Dina inlägg är till "allmän beskådan" och saknar samma substans, eller motivation som du förskönande kallar det. Att ge dig kritik för att du har fel i sak är givetvis inte beroende av din motivation att diskutera. Din motivation är ett långt mindre bekymmer för någon, allra minst mig. Det hindrar förstås varken mig eller någon att påpeka grundläggande brister i din "argumentation".
    Du är dock den enda i tråden som går loss med en sådan frenesi på en liten bagatell. Kör verbala efterslängar för att hävda din rätt vilket verkar vara så viktigt för dig men som oxå andas ett osunt sätt att reagera på den enkla meningen jag skrev först. Och sedan bli irriterad på att jag inte är så intresserad att dra ordvalet i långbänk med dig. Lägg all den energi du har på något vettigare.

    Jag står fast vid att jämställdhet är ett mkt bättre ord än feminism eftersom det tar hänsyn till båda könen. Även om det är en bagatell vi pratar om.
  • Anonym (Mr)
    pyssel skrev 2021-03-14 21:17:19 följande:
    "Bagatellen" är att du är helt historielös som inte begrep att feminism är ett mycket äldre begrepp jämställdhet, sisådär i överkant av 100 år, varför din egen frenesi i att mata på och hävda felet med "två ord" faller platt som en pannkaka.
    Nä... det begrep jag inte. Men om det nu är så, så är det väl bra med ett yngre, mer uppdaterat ord. Då lägger vi ner den hör omvägen där ingen riktigt kunde ge sig haha
Svar på tråden Därför är det många män som avskyr feminism