Inlägg från: Anonym (Feminism) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Feminism)

    Därför är det många män som avskyr feminism

    Vill man veta varför så många börjar bli mer o mer anti dagens feminism så rekommenderar jag att titta på detta TED talk. En feminist kvinna som själv vågar ta upp problemen med just feminismen idag o ger en känga till vissa feminister med hopp om att feminismen ska bli vad den verkligen är menad att vara.



  • Anonym (Feminism)

    Det finns några punkter som människor behöver upphöra med för att vi ska få riktig jämställdhet.

    1. Är det rättvisa och lika vi vill ha så måste man nöja sig med det. Inte överkompensera i nån slags hämnd reaktion för dåtidens kvinnor. Dagens kvinnor o män levde inte då så ingen kan inkassera kompensation eller bära skuld för vad som skedde då. Titta på nuet.

    2. Sluta tycka det är ok att slå uppåt. Det är inte ok att "slå" åt något håll. En man kan må lika dåligt av dumma kommentarer som en kvinna kan. Så sluta se det som ett krig som bara spär på problemen. Se vinsten med att få med sig en medmänniska.

    3. Elitfeministerna som är ett problem i sig. Vissa har skapat karriär o levebröd på att säga o tycka så provocerande saker som möjligt då det skapar publicitet och intäkter. Inte seriöst arbete för jämställdhet.

    4. Skapa en jämställd jämställdhetsdebatt. Låt män få lyfta de samhällsproblem de känner är problem. Inte bara mansproblem godkända av feministeliten. Utrymmet är stort nog för båda könen. Eller var det inte lika vi skulle ha.

    5. Även när något är jämställt och iordning så försöker vissa ändå hitta fel o konstruera fel för att man har svårt att ta in att något kan vara bra eller ibland till fördel kvinnor. Okonstruktivt om man nu vill ha jämställdhet på riktigt. Var nöjd om det är bra istället.

  • Anonym (Feminism)
    Anonym (Visst) skrev 2021-03-11 07:20:22 följande:
    Jag är både feminist, feminin och lycklig. Det betyder inte att jag kan vara nöjd med att kvinnor inte behandlas som lika värda.
    Det är skillnad på att bara inte vara nöjd med det som är fel idag och att aktivt gå omkring och leta fel och skapa fel. Om något idag fungerar bra och rättvist mellan män och kvinnor så ska vissa ändå försöka hitta fel på situationen och skapa argument som får det till att det ändå inte är bra. 

    Man är för fokuserad på att skapa kamp istället för att fokusera på de saker som på riktigt är fel, samt att man inte vågar säga att något är bra förrän allt och alla fel är åtgärdade. 

    Det är inget fel med att glädjas åt det som är bra samtidigt.
  • Anonym (Feminism)
    persikofjaril skrev 2021-03-13 10:46:56 följande:

    Det finns absolut feminister som är radikala, som är högljudda och hatiska. Dessa är dock, förmodligen, inte i majoritet, men de hörs tyvärr mest. 

    Min bild av feminism är att man vill att alla ska ha lika villkor och rättigheter, oavsett kön. 

    Jag förstår att man ogillar den första kategorin. Men den mer vanliga varianten, som inte handlar om hat, vad är fel med den? Varför vill man ha ett samhälle som värderar människor olika beroende på kön? 


    När du lägger upp det på det sättet och öppet vågar säga att du förstår man blir lack på vissa feminister som bara vill trycka ner män då känner jag en tillhörighet med den feminism du står för. 

    Så länge när du säger lika villkor och rättigheter menas med att man verkligen står för lika villkor och rättigheter. T.ex. när det blev mönstring och värnplikt för kvinnor så protesterades det högljutt åt alla håll. Men ska vi ha lika villkor och rättigheter så är det väl rimligt att kvinnor också får mönstra och göra ett bra jobb inom försvaret. 

    Så länge man inte protesterar mot ovan och på allvar menar lika villkor och rättigheter ja då skriver jag under direkt. 
Svar på tråden Därför är det många män som avskyr feminism