• Postman

    Därför är det många män som avskyr feminism

    Feminism är sexistiskt och ojämställt. Sorterar dom i samma fack som fascism.

  • Postman
    korngryn skrev 2021-03-12 07:14:12 följande:

    Nej, såklart tjänar män ingenting på jämställdhet. Möjligen en bättre relation med sina barn, men det verkar ju inte vara så viktigt.

    Det handlar inte om att tjäna något, utan att dela på skiten. Att hjälpas åt att dra livets börda. Att inte sitta längst bak på kärran och sura medan din fru drar hela livets lass själv. För hur man än vänder och vrider på det så behöver ett barn tas om hand, och det kostar. Och om valet då står mellan att mannen ska tvingas vars hemma mot sin vilja, och att kvinnan ska tvingas vara hemma mot sin vilja, så är det väl rimligt att man delar på den bördan.


    Jag tror inte ett smack på att svenska kvinnor tvingas till att vara hemma. Ren bullshit.

    Däremot måste kvinnor förstå konsekvenserna av sina egna val men det verkar de ha svårt för.
  • Postman
    KostasSonawj skrev 2021-03-12 09:55:23 följande:

    Inte den du svarade men jag kan ge mig in och ge min syn på det hela. Feminismen påverkar inte mig negativt i såpass stor utsträckning att mitt liv är dåligt eller kan anses förstört men det är ändå konstant närvarande.

    Svensk politik är fullkomligt infekterad av feminism och lider kraftigt av det, vilket påverkar mitt liv både direkt och indirekt. Dåliga beslut leder till ett sämre samhälle.

    Många av mina vänner är feminister och feminismen har gjort dessa lätt grälsjuka, vilket påverkar mitt liv negativt.

    Hela min utbildning, från grundskolan till universitet präglades av feminism vilket sänkte kvaliteten på undervisningen. Det har till och med gått så långt att man villkorar vetenskaplig forskning utifrån feministiska perspektiv (som man kallar genus). All utbildning är objektivt och obestridbart sämre tack vare feminismen, och nu kommer även själva vetenskapen i sig lida samma öde. 

    Nu sitter jag på ett storbolag som liksom alla andra storbolag har en HR-avdelning som består av kvinnor till 95% och det senaste svarta i deras värld verkar vara instagramfeminism, vilket leder till att jag tvingas gå kurser där någon medioker kvinna förklarar att det är så himla synd om kvinnorna.

    Media har som bekant en existentiell livskris med tillhörande dödsångest vilket gjort dessa desperata för att attrahera klick, vilket man löser genom att publicera s.k. ragebait, dvs extremt provocerande och polariserande texter skrivna av grälsjuka dårar som inte sällan är superduperfeminister.

    Och varför gör man allt det här? För att några få kvinnor blir slagna av sina män? För att vissa kvinnor vill vara chef men inte vågar/lyckas bli det? För att normer påstås tvinga kvinnor att städa mer?


    Ett briljant inlägg. Instämmer till fullo. Precis så känner jag det också.
  • Postman
    FDFMGA skrev 2021-03-12 11:55:47 följande:
    Nej då, det är åldersblandning på min arbetsplats, i och för sig nästan uteslutande akademiker, vilket i sig kan vara en förklaring. Jag upplever det som att det främst är lågutbildade män som ger uttryck för hur mycket de kränkts och begränsas av feminismen.

    Jag kan överhuvudtaget känna en viss förundran över dina synpunkter, som att du tror att arbetslivet är åldersskiktat så att om man är född på sextio- eller sjuttiotalet så jobbar man tillsammans med jämnåriga. Så är det i skolan men inte i yrkeslivet.

    Privat umgås jag ogärna med folk som bara gnäller, oavsett kön.

    Ett tips: Välj dina vänner med omsorg - i verkligheten och på sociala medier. Det gör jag - och med undantag för Familjeliv som  jag delvis uppfattar som ett omvänt Mecka dit antifeministerr vallfärdar för att få ge uttryck för sin kvinnouppfattning så har jag utbyte av de vänner jag valt eller omvänt: som valt mig.
    Det låter rätt fördomsfullt och inskränkt att hävda att det uteslutande är lågutbildade män. Ditt tips andas detsamma med, jag tror du skulle vinna mer på att omge dig med människor av blandade åsikter istället för att bilda en krets med likatänkande.

    Det är förstås väldigt bekvämt att omge sig med människor som håller med och tycker detsamma som en själv men det är föga utvecklande, risken är stor att det blir klubben för inbördes beundran och att man istället blir väldigt, väldigt snäv i sina åsikter.
  • Postman
    sextiotalist skrev 2021-03-12 13:14:31 följande:
    Nu valde vi en privat förskola. Men men. Det är ju inte jag som är bitter över mitt liv. Gnäller över att jag är missförstådd.

    Som sagt var, de som gnäller mest verkar vara bittra män som tappat lite av sin makt över andra
    Fast det du nämner är ett väldigt konstigt argument, du återkommer ofta till gnälliga och bittra män som är rädda för att tappa makt, du nämner sällan det omvända.

    Bara för att man som man är kritisk till något så behöver det ju inte innebära att man gnäller eller är bitter för det. Det kanske inte är avsiktligt vad vet jag men jag upplever att du (och fler här) försöker klämma till män med just det argumentet, det är ett väldigt tråkigt sätt att argumentera på.
  • Postman
    FDFMGA skrev 2021-03-12 14:08:20 följande:
    Olika åsikter är ju förutsättningen för givande samtal, däremot har jag inte något behov av att omge mig med gråterskor. Och värre lipsillar än antifeminister finns inte att uppbringa om man nu till äventyrs skulle vilja lyssna till klagosången.

    För min del räcker det gott med Familjeliv där det framgår med all önskvärd tydlighet att offerkoftan har blivit till en självvald tvångströja för antifeminismen.
    Gråterskor, lipsillar eller klagosång ser jag då inte här, då läser vi verkligen med olika glasögon. Jag ser människor som argumenterar för sina åsikter, för, emot och mittemellan. Precis lika mycket som du har rätt till din ståndpunkt så har också andra rätt till sin.

    Behöver man ta till tillmälen för att argumentera emot sina meningsmotståndare så känns det eller blir det rätt urvattnat. Inte mycket till diskussion, då förstår jag inte riktigt varför man ens ger sig in i en diskussion här.

    Är man en antifeminist om man är kritisk till feminism? Är man antifeminist om man inte vill vara en feminist?
  • Postman
    FDFMGA skrev 2021-03-12 18:05:49 följande:
    Jag betvivlar inte att du upplever att du kommer med tunga sakliga argument när du som i ditt första inlägg förklarar att feminismen är sexistisk och ojämställd och kan likställas vid fascism. Det är fint att du kan skriva begreppen, det vore emellertid bättre om du kunde beskriva dem i sammanhanget feminism, annars blir det ju bara din känsla för snömos du ger uttryck förGlad
    Postman skrev 2021-03-11 09:08:12 följande:

    Feminism är sexistiskt och ojämställt. Sorterar dom i samma fack som fascism.



    I nästa inlägg skriver du att kvinnor måste ta ansvar för sina val, vilket du upplever att de inte gör.

    Själv anser jag att såväl kvinnor som män bör ta ansvar för sina egna val.

    Dock inte in absurdum som till exempel kvinnan som startade en tråd här i veckan och berättade att hon blivit slagen av sin man. Då menade några av FL:s antifeminister att hon skulle hålla fast vid sitt val och se sin egen skuld i att hon blev slagen (den tråden blev ganska hårt modererad såg jag, men lite av den glädje vissa antifeminister kände återstår säkert)
    Och så noterade jag att du inte riktigt förstår skillnaden mellan främst och alla.

    Jag skrev: "Jag upplever det som att det främst är lågutbildade män som ger uttryck för hur mycket de kränkts och begränsas av feminismen.".

    Det är inte detsamma som att jag upplever att alla antifeminister är lågutbildade. I den kontext jag använde främst betyder det de flesta, inte alla.
    Postman skrev 2021-03-12 13:48:58 följande:
    Det låter rätt fördomsfullt och inskränkt att hävda att det uteslutande är lågutbildade män.

    Slutligen. Nej man behöver inte vara antifeminist bara för att man inte definierar sig som feminist. Själv är jag inte feminist utan brukar uppleva mig som anti-antifeminist när gnället, eller känslopjållret blir för självmedlidsamt.

    Jag tycker att det verkar som många antifeminister borde ta ansvar för sina egna liv, sina egna val - utan att fram offerkofteetiketten "Det är feminismens fel".
    Ja feminism är sexistiskt och ojämställt, det fokuserar enbart på kvinnor, för kvinnor och om kvinnor, kan inte bli mer sexistiskt och ojämställt. Ja jag anser att den feminism som bedrivs idag är att likställa med fascism, antingen är du med oss eller emot oss, det är en otäck agenda oavsett ism att forcera fram så på det sättet.

    Ja klart att kvinnor måste ta ansvar för sina val, precis som männen, att jag inte skrev män berodde på att jag svarade på ett inlägg där skribenten ansåg att kvinnor var tvingade att vara hemma, du ska inte rycka det inte ur sitt sammanhang tack.

    Jodå jag förstår mycket väl främst och alla, jag missade det och i hettan skrev uteslutande, det var fel av mig och det beklagar jag. Det är lätt att missa ord i stridens hetta. Dock står jag fast vid att du verkar ha en rätt fördomsfull andemening i ditt inlägg, det lyser igenom en del och jag tror fortfarande du har en del att fundera över, men det är vad jag tror, jag kan förstås inte veta. 

    Tack för svar på frågorna, då vet jag. När det gäller antifeminister så tror jag dina fördomar stökar till det för dig igen, jag tror de flesta mycket väl de tar ansvar för sina liv, du blandar ihop kritik med offerkofteetiketten "Det är feminismens fel".
  • Postman

    [quote=81003636][quote-nick]FDFMGA skrev 2021-03-12 21:00:47 följande:[/quote-nick]

    Kommer precis från en tråd där någon ansåg att sossarna är kommunister.

    Jag tycker det är bra att man övar på begrepp som kommunism och fascism - men det skadar inte att ta reda på begreppens innebörd.

    Ja, mötet mellan män och kvinnor resulterar inte sällan i en alldeles ny individ. Om båda föräldrarna tar ansvar för valet av oskyddat sex så har barnet två potentiellt kompetenta föräldrar.

    Men alla tar ju inte ansvar för sina val.

    [/quote

    Om andra behöver öva på begreppen det kan jag inte göra någonting åt, det får du ta med berörda i berörd tråd. Det är ett regelbrott att skriva om andra i andra trådar. Sånt kan man bli anmäld för.

    Ja många är dåliga på att ta ansvar men många tar också på sig ett ansvar som dom själv tror att de uppfyller på ett bra sätt fast de egentligen inte gör det.

  • Postman
    Anonym (Six) skrev 2021-03-15 12:55:54 följande:

    Män borde läsa på om feminism, inte bara anta saker. Vårt samhälle behöver feminismen.


    Det är inte riktigt så som du inbillar dig. Här kan du läsa lite hur ojämställt det är.

    www.gp.se/ledare/m%C3%A4n-missgynnas-i-svensk-v%C3%A5rd-och-skola-1.42785042
  • Postman
    Postman skrev 2021-03-15 13:25:08 följande:
    Det är inte riktigt så som du inbillar dig. Här kan du läsa lite hur ojämställt det är.

    www.gp.se/ledare/m%C3%A4n-missgynnas-i-svensk-v%C3%A5rd-och-skola-1.42785042
    Såg nu att länken inte funkade, här en fungerande:

    www.gp.se/ledare/m%C3%A4n-missgynnas-i-svensk-v%C3%A5rd-och-skola-1.42785042


  • Postman
    Postman skrev 2021-03-15 17:56:43 följande:
    Såg nu att länken inte funkade, här en fungerande:

    www.gp.se/ledare/m%C3%A4n-missgynnas-i-svensk-v%C3%A5rd-och-skola-1.42785042
    Men vad konstigt, varför ska inte länken fungera, märkligt.

    Sök på GP och män missgynnas i Svensk vård och skola.
     


Svar på tråden Därför är det många män som avskyr feminism