Inlägg från: Anonym (ABC) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ABC)

    Familjen eller karriären?

    Du kommer inte att offra din karriär, den hänger inte på det där projektet som du tror. 

    Du har helt rätt i att det där projektet säkert skulle vara ett bra avstamp inför ett ev. karriärsklättrande, men att hoppa av det i vecka 26 kommer inte innebära att din karriär är körd så länge du och din sambo ser till att ha ett jämställt föräldraskap. 

    Jag blev gravid efter några månader på jobbet efter min examen och på kort sikt påverkade det såklart. Mina kollegor som började samtidigt som mig (gick traineeprogram när jag blev gravid) fick helt klart en tidigare skjuts i sina karriärer än vad jag fick eftersom att jag först var borta på föräldraledighet när barnet var nyfött och sedan efter det inte var beredd att sitta och jobba 50 timmar i veckan som de kunde göra. 

    Men det där jämnar ut sig med tidens gång. Jag skulle definitivt säga att jag nu (är 40 nu) skulle ses som framgångsrik. Min karriär hade en långsammare start men sedan har jag jobbat ifatt. Och även om jag när jag var dryga 30 tyckte det var jobbigt att se de andra springa ifrån mig så har jag nu i efterhand bara känt att det där med att få barn tidigare än vad jag planerat (var 27 när jag fick barn) på många sätt varit väldigt bra. Jag har lärt mig att prioritera anställningsvillkor när jag söker jobb, att göra karriär med balans mellan arbetsliv och privatliv istället för att satsa på bara det ena och helt missa det andra. 

  • Anonym (ABC)

    Kan tillägga också att det där att du är kvinna i en mansdominerad bransch inte är något som ligger dig i fatet. Jag är också i en mansdominerad bransch och har aldrig sett något negativt med det. 

Svar på tråden Familjen eller karriären?