• Anonym (Hen)

    Socionomer manshatare?

    Min allmänna upplevelse är att i princip alla är feminister och en stor andel dessutom är manshatare? Stämmer det? Och varför har det blivit så?


    Det är en viktig institution som arbetar hårt för att barns trygghet. Kan det vara så att man i detta yrke möts av elaka män och att det då kan vara svårt att förhålla sig professionellt till detta?

  • Svar på tråden Socionomer manshatare?
  • Anonym (Hen)

    Svårt att undvika generaliseringar och att man tyvärr drar alla över en kam.

    Min känsla efter att ha träffat ett antal socionomer och hur dom diskuterar ger mig en bild av att genus är väldigt viktigt och diskuteras ofta och att det inte är till männens fördel.

    Jag förstår givetvis att inte alla socionomer är på det viset.

  • Anonym (Hen)

    Jag lägger till en sak. Det är mest socionomstuderande jag träffat, även några färdigbakade socionomer, men mest studenter.

  • Anonym (Hen)
    Tecum skrev 2021-03-13 14:01:28 följande:

    Socionom är (eller var) av tradition ett vänsteryrke, alltså att personer med en röd politisk åskådning gärna valde yrket. Till vänster finner vi också de flesta feministerna, i synnerhet de högljudda. Men manshatare vet jag inte, har du någon egen erfarenhet av det eller spånar du bara?
    Min kusin var socionom (nu pensionerad) och hon är vänster och feminist. men då hon är en intelligent kvinna är hon inte manshatare.


    Jag spånar mest...tycker det verkar lite så bara.
  • Anonym (Hen)
    Anonym (Ogillar) skrev 2021-03-13 14:46:27 följande:

    Enligt mig är socionomer översittare med maktvansinne, med bristande insikt i vad det faktiskt ofta ställer till med.


    Även om jag tror att socionomer generellt sett ligger någonstans mellan feminist och extremfeminist, så får jag ändå rycka ut i deras försvar här.

    Jag tror att om man som förälder tycker att dom gör ett skitjobb, så har man nog inte som förälder gjort det speciellt bra. Det finns en anledning till att dom behöver ta beslut över folks huvuden ibland och det är när man som förälder inte räcker till.
  • Anonym (Hen)
    Anonym (Bra att socionomer finns) skrev 2021-03-13 17:28:41 följande:
    Du sätter alltså den vuxnes rätt att slippa bli utredd före barnets rätt att slippa bli utsatt för övergrepp? Usch för människor som du.

    Självklart finns det dåliga socionomer och socionomer som gör misstag men det finns fler föräldrar som inte är lämpliga och för barnens skulle är det bra att det finns dom som utreder och kollar hur hemmiljön är
    Självklart är det bra att socionomer finns och att dom gör ett bra jobb överlag. Lika självklart är det att det ibland förekommer misstag tyvärr.

    Det tråden handlar om är dock om det är en yrkesgrupp som genusmässigt är långt ut på den feministiska politiska agendan generellt sett...
  • Anonym (Hen)
    Anonym (Bra att socionomer finns) skrev 2021-03-13 17:59:47 följande:
    Tråden handlar nog mer om att generalisera vilket är otroligt korkat, självklart kan man inte säga att stora grupper är si eller så, vad mer kan du se i din kristallkula när det gäller socionomer? hur många som är sossar? sd:are? är otrogna? tycker om färgen grönt? är troende? homosexuella?
    Anonym (Ogillar) skrev 2021-03-13 17:41:23 följande:
    Tyck vad du vill, det spelar ingen som helst roll för mig vad du har för åsikter om mig som person.

    Du läser det du vill läsa, inte vad jag skrivit.

    Usch för människor som du.
    Det är ett diskussionsforum. Där kan man diskutera både bekväma och obekväma frågeställningar. Jag tycker min frågeställning är rimlig och är intresserad av vad alla tycker/tror i denna fråga. Och jag lyssnar även på dina argument såklart.
  • Anonym (Hen)
    Anonym (Bra att socionomer finns) skrev 2021-03-13 18:16:31 följande:
    Nej det är inte rimligt att generalisera och kalla en yrkesgrupp för manshatare baserat enbart på egna fördomar/åsikter
    Det är rimligt att du får ha den åsikten.
  • Anonym (Hen)

    Tack för åsikter. Även ni som försöker göra en tråkig knorr på slutet av ert inlägg för att trycka till eller för att visa er irritation. Jag vet att titeln är magstark, men det är roligare med lite utmanande titel.

Svar på tråden Socionomer manshatare?