• Anonym (Jag med)

    Tjejgänget- här stöttar vi

    Anonym (Olycklig) skrev 2021-04-14 17:57:47 följande:

    Vet inte hur jag ska säga orden till min man ? jag vill skiljas?

    Vi är inget par längre, gör aldrig något ihop, inte ens ser på tv el film längre. Sätter jag och barnen på en film på kvällen så går han till ett annat rum och kollar på sin mobil... skitkul..

    han frågar mig aldrig hur jag mår eller hur det har gått hos läkaren, ingen koll på något överhuvudtaget.

    Påpekar jag det blir han sur och gör något just för stunden men sen blir det likadant dagen efter. Han är en riktig mansbebis!!! Och jag orkar inte längre.

    Behöver hjälp och råd gör hur jag ska göra .


    Jag känner igen det du skriver.

    Jag känner mig helt ensam i min relation. Jag vet att det beror på att vi har olika värderingar på saker och ting.

    Jag är uppfostrad väldigt klassiskt med villa, Volvo, familjedagar och det var så jag såg en relation. Nu är jag medelålders och har haft 3 misslyckade relationer som inte varit i närheten av idealet.

    Min nuvarande är en sån som vuxit upp i hårt klimat, där det varit äta eller ätas. Han har lärt sig att inte prata om saker. Det är liksom alltid nån som ska fixa bara. Han specificerar aldrig vem eller när. Det bygger en enorm frustration.

    Det är så mycket så jag orkar inte ens sätta det på pränt. Alltså står jag och stampar. Jag vet inte vad lösningen är men det känns så fel. Vi är inte bra för varandra. Jag nekar honom sex nästan varje gång dag, och han nekar mig allt annat, så vi har hamnat i en ond cirkel. Ingen vill göra uppoffringar för den andre. Eller jo jag vill mer än gärna, men inte om jag inte får något tillbaka. Och jag vill inte ha betalt i natura som han tror. Har vi sex så blir jag glad tror han. För det är så han fungerar. Men för att kunna ha sex måste jag känna mig tillfredsställd med annat. Tex att sängen är ren, att vi är rena, att dagens sysslor är färdiga liksom. Lön efter en dagens jobb kan man säga.
  • Anonym (Jag med)
    Anonym (Katten) skrev 2021-04-15 10:32:22 följande:

    Säg det bara. Säg. Jag  var den som fick höra det men är glad för det i dag. Säg...


    För min del har det blivit ett uttryck som inte är så betydelsefullt längre. Eller ja fjas menar när jag säger till min sambo att jag vill separera, men han väljer att inte lyssna. Han tiger och tänker att jag är i en fas eller är sur så det går över typ. Allt jag vill ha är en diskussion om hur vi ska göra för att båda ska må bra, och går inte det så tycker jag det är bättre att vi särar på oss, men det lyssnar han inte på.

    Jag har skilt mig en gång. Då ville jag skiljas. Ville inte jobba på relationen mer, jag var Done! Då var det inte svårt att säga orden. Jag vill skiljas. Vi tar tag i det nu direkt.

    Men i detta skedet nu, i denna relationen, vill jag först försöka. Jag vill inte skiljas, men det kan ju leda till det om ingen förändring sker.

    Jag har också skam och skuldkänslor gentemot omgivningen. Det är, för mig, skamligt att hålla på att byta partner. Även om jag haft 3 långa relationer så är det 3 uppbrott. Tre misslyckanden liksom. Är jag en misslyckad person? Ja så känns det. Och omgivningen är snabba med att ha förutfattade meningar och läsa in verkligheter som inte finns.
  • Anonym (Jag med)
    Mandel skrev 2021-04-15 13:11:58 följande:

    Fast är din lycka värd att offras för andras ev dömande? Kan omgivningen inte hantera att du väljer att ta hand om dig själv och må bra så är de ändå ingenting att ha. 

    Kan de inte stötta dig i dina val så länge du mår bra så klarar du dig bättre utan dem!

    Det är jobbigt att vara ensam, men jag försöker dagligen intala mig att det är deras förlust som tappat en lojal, hjälpsam, omtänksam och generös person som jag är!


    Tyvärr är det det, hur man än vänder och vrider på det, JAG som är den gemensamma nämnaren i alla misslyckanden...

    Vem vore jag att tala om att jag gör det för min skull när de flesta bara fryner på näsan och tänker att jag kanske borde se på mig själv först innan jag ?klagar? på att andra gör si eller så, som leder till separation?

    Jag lider hellre i det tysta och spelar ett skådespel utåt, än att gå från relation till relation tills jag hittar någon som duger.. jag tror nämligen inte att jag kan hitta någon som är som den jag letar efter. Den typen, alltså en mogen man som klarar av att ta ansvar, tänka själv och lite gammaldags, attraherar inte mig fysiskt.. det är konstigt resonemang.
  • Anonym (Jag med)
    Anonym (I valet & kvalet) skrev 2021-04-26 15:56:24 följande:

    Hej!

    Jag sprang på denna tråden av en ren slump och kände så väl igen mig I det ni skriver

    Har oxå lite stökigt i min över 17-åriga relation just nu.. :( Och vet varken ut eller in. Det skiftar en hel del också kan jag säga, från dag till dag.. Ibland är jag helt säker på att jag vill lämna och bo själv, medans jag nästa dag kan vara helt panikslagen och vet inte alls vad jag vill..! ???? Så jobbigt är det!

    Vårt största problem är att vår kommunikation inte funkar och vi kommer inte vidare... och att det varit mkt tjafs och irritation emellan oss i flera år nu. För 3 år sen var jag nära att lämna för kände mig inte sedd eller förstådd av honom. Då beslutade vi att kämpa på. Han blev något bättre på å se mig och så och jag försökte så gott jag kunde oxå... men jag tror att jag redan då hade känt att mina känslor höll på å svalna. Och så har det känts mer eller mindre sen dess. Blev förmodligen inte bättre av att jag vid ett svagt ögonblick fick känslor för en annan.. :( Avbröt det dock. Men det gjorde såklart att jag fick mig en tankeställare om hur läget var mellan mig och min man. Nu hände inget, men ändå...

    Sen är det inte helt lätt med barn ihop och allt runt ekonomin som ensamstående mamma osv som oxå skrämmer såklart. Men jag har på nåt vis gått igenom någon form av "plan" I mitt huvud hur jag skulle kunna tänka mig att ha det om det skulle bli att vi går i sär. Och jag försöker prata med honom om hur jag känner. Men ibland säger han inget och ganska ofta anklagar han mig för att jag inte engagerar mig. Och visst, engagemanget har lite sämre från min sida. Men det är mkt för att jag inte heller märker så mkt engagemang från Hans sida heller.. knepigt är det :/

    Har läst lite vad ni andra skrivit. Och vill bara fråga hur ni som redan har valt att gå skilda vägar, löste ni det? Både praktiskt och emotionellt? Boende osv?

    Jag står i lite bostadsköer, men just där vi bor är det inte så många hyresrätter lediga. Så får se hur det blir. Tror inte kommer ha råd att köpa ngt I dagsläget :/


    Vad säger din man? Alltså vad saknar han i er relation? Vet du det?

    Jag kan tipsa om en bra övning som jag fick lära mig av en relationsterapeut, men ni har varit ihop så länge att det troligtvis kommer visa ungefär samma.

    Du ska be din man att skriva ner 50 saker han värdesätter i sitt liv. Du ska skriva lika många. Värderingar kan vara allt ifrån att sova, sex, kommunikation, lugn och ro, party, träffa folk, vara hemma osv. När ni skrivit vara 50 ska ni plocka bort hälften var. Ni ska inte se varandras ännu.

    När ni har 25 kvar ska ni stryka 10 till sedan 5 tills ni har vars 3 värderingar kvar. Visa varandra. Är de lika? Ja då är det lättare att leva ihop och resonera kring vardagens liv. Är de totalt olika har ni jobb att göra. Hur kan ni mötas utan att det varken tär på den andre eller påverkar den andre negativt. En relation är till för att lyftas och stöttas i.

    Min man går inte ens med på att göra denna övningen.... gör din?
  • Anonym (Jag med)
    Anonym (I valet & kvalet) skrev 2021-04-26 22:06:54 följande:

    Bra fråga ???? Ingen aning vad han skulle tycka om det. Får väl fråga. Varför vill inte din man det då?

    Han tycker oxå att vi inte har en bra kommunikation just nu och att jag inte alltid lyssnar. Men det gör inte han heller, kan jag säga. Sen är passionen på sparlåga oxå. Vi har inte jobbat ordentligt på relationen under alla dessa år.


    Föreslå. Tyvärr är det vanligare och vanligare idag att skippa familjemiddag. Det sägs att 15min familjetid (samtala om dagen) räcker för att ha en fungerande vardag. Ett snabbt möte vid middagsbordet sen känner de flesta sig nöjda. Äter man nästan aldrig tillsammans eller äter framför tv tex så saknar man ofta kommunikation. För när man inte sitter vid middagen kan man inte begära att den andre har tid och lust att samtala. (Eller så begär man det hela tiden)Kanske är den inne i något precis när du känner för att prata eller tvärtom. Då blir man istället frustrerad och känner sig osedd.

    Jag och min sambo har inget matbord. Vi sitter vid tv och äter och han kollar alltid på nått dönick program som Böda camping eller Ullared. Repriser oftast. Jag minns dom men inte han.
  • Anonym (Jag med)
    Mandel skrev 2021-04-28 19:07:58 följande:

    Det handlar även om att mannen måste svara ärligt.

    Som gift var jag med på familjerådgivning i 2 omgångar och träffarna var maken helt med i matchen och förstod precis, men så fort vi var utanför dörren var han som vanligt och allt han sagt att han förstått var som bortblåst. Det hade han aldrig sagt...

    Han sa det som lät bra för att bli omtyckt eller vad det nu var, men sedan var kan helt kvar i sina gamla hjulspår och jobbade dygnet runt och förstod inte alls varför jag var arg.

    Så skulle x-maken skrivit en sådan lista så hade han aldrig skrivit jobba och haft kvar den bland sina 3 sista även om det var hans huvudprioritet i alla lägen.


    Det har du rätt i!

    Mitt ex försökte manipulerade alla, så jag vet vad du syftar på.
  • Anonym (Jag med)
    Anonym (EnAnnanFru) skrev 2021-04-28 21:52:38 följande:

    Jag har börjat ta stegen mot skilsmässa nu, och vi har pratat om det. Vet dock inte hur tydlig jag har varit om att jag har bestämt mig.

    ...och NU inser han hur han har betett sig under hela vårt förhållande! Efter två omgångar parterapi och jag som nästan gått sönder av att försöka framföra min uppfattning av hur han betett sig utan att bli bekräftad. Att han inte delat med sig av sina tankar, inte kämpat för vårt förhållande, inte kunnat ge mig känslomässig närhet. NU förstår han! Gaaaah! 

    Men jag känner att jag måste skydda mitt eget psyke och komma ur det här för att läka själv. Han får ta ansvar för hur han ska ändra sitt beteende. Jag har på något sätt varit väldigt beroende av honom innan. Försökt få honom nöjd hela tiden. Men jag orkar inte ta hand om det här och hjälpa honom förändras. Innan otroheten kom fram var jag väldigt naiv och älskade förbehållningslöst. Men jag har tvingats inse att saker och ting inte var bra, och utan kommunikation går det inte att lösa problemen. Och tvingats bli stark i mig själv, och stå upp för mig själv, som jag faktiskt inte gjorde innan.

    Förlåt om jag blivit bitter, men utifrån min erfarenhet kommer inte någon annan person plötsligt efter många år vakna upp av sig själva och bli mer kärleksfulla och öppna. Kanske har de något på gång bakom er rygg dessutom. Som en klok kvinna i en podd sa om förhållanden: Det ska inte kosta mer än det smakar.


    Hoppas du orkar hålla kvar vid dessa tankarna. Ta en screen shot på det du skrev här. När du börjar tveka-läs!

    Av erfarenhet är det släcka bränder karlarna håller på med. När det brinner i knutarna är de snabba med att lova ditten och datten. Kanske ändrar de sig för stunden, men så fort branden är släkt så tror de allt är lugnt. Hos kvinnan pyr elden fortfarande, även om hon är glad och verkar ?glömt?.

    Jag tror också att många kvinnor stannar kvar för att de inte vill att nån annan kvinna ska få det som de vill ha och tycker sig ha tjatat om i åratal. Att då riskera att han faktiskt förändras men sedan träffar en ny kvinna som får det du saknat, är mindre lockande. Lite komiskt :d
Svar på tråden Tjejgänget- här stöttar vi