Forum Övrigt - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Pirrningar, vibrationer i tungan och ben

  Mån 15 mar 09:52 Läst 0 gånger Totalt 4 svar
  Mån 15 mar 09:52

  Hej, någon annan som känner igen sig. Symtom över ett år.

  Mina symtom började för ett år sedan.
  5 sekunders stickningar i händer och fötter som hoppade runt på olika ställen. Torrhostat inte mycket men ca 6ggr per dygn.
  Utredes även för musarm. Ont i armbågarna.

  Efter ca 5 månader så fick jag symtom i tungan, kändes tjock och den känns som det vibrerar/drar i den. Det syns dock inget. 
  Blev även "jobbigt" att prata, läsa bok precis som att jag inte ska uttala ordet rätt. Det låter dock rätt. Bara jobbigt att prata.  Extremt konstig känsla. 

  Underarmarna kändes spända precis som efter ett träningspass dock utan att ha tränat. (Detta har släppt sedan några månader tillbaka)

  Det har under lång period känts som "socker" i ben och armar och hoppat i lår och i armar. Nu sista månaderna så har fokuset ändrats till benen och tungan.

  Sedan några månader så är symtomen i tungan kvar och hostan. Benen och då framförallt knän och underben samt lår känns som dom vibrerar/kolsyra.
  Det som tillkommit är att båda knäna gör ont när jag går och speciellt nedför trappor men på slutet så gör knäna även ont när jag går som vanligt.

  Det jobbigaste är tungan och rösten, benen blir mer som en psykisk tortyr.

  Är det någon som har liknande symtom och då speciellt hostan, tungan och "sockerdrickan", hoppningarna från benen?

  Jag har utredd hos Neurolog som inte hittar något fel samt gjort olika tester genom husläkaren som inte hittar vad som är fel. 

 • Tor 27 maj 17:52 #1

  Hej!

  Hur har du det runt omkring dig för övrigt, kan dina symptom bero på ångest/oro/stress måntro..? Läst en del i ämnet då jag själv är väldigt orolig av mig generellt.. vad jag kommit fram till är att ångesten/hjärnspöken kan ställa till med de de mest märkliga kroppsliga symptom..

 • Tor 27 maj 17:57 #2

  Har de kontrollerat så att du inte har B12-brist? En del läkare missar det.

 • Ons 9 jun 11:08 #3

  Hej Zlimman,

  Stort tack för svar!
  Jag känner ingen ångest eller oro och är glad och energisk. Har haft det stressigt på jobb och delvis privat men det var för två år sedan och bakåt i tiden. Sista två åren så tycker jag att det är tvärtom. Har en lugnare tillvaro rent arbetsmässigt.

  Har svår själv att koppla detta till stress men neurologen har vart inne på stress men läkaren tror inte det.

  Allt gott, 

  B

 • Ons 9 jun 11:11 #4

  Hej ComeHiter,

  Tack så mycket för ett svar!
  Läkarna har tagit massor av blodprov som ser bra ut och jag äter normal kost så läkaren trodde inte på B12 brist. Hon har dock tagit även detta test nu efter att jag läste ditt tips.

  Stort tack!

  B

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll