• Tecum

    Ännu en komplicerad story

    Fullt normalt att älska två, åtminstone för män. Inget du behöver grubbla eller skämmas över.

    Du har i praktiken valt din fru, vilket är rätt val mtp barnet, Din vän inser det och fjärmar sig från dig för att inte skada sig själv med känslor som hon inte kommer att få utlopp för. Inte lätt för henne att "bara vara vän" i det läget. Försök inte få igång attraktionen igen, du bara utnyttjar henne och lurar er bägge. Och inbilla dig inte att det kan bli ni två i framtiden, en eld som släckts under såna omständigheter är inte lätt att få fyr på igen.
    Ta hand om och gläd dig åt din familj och se tillbaka på förälskelsen som ett fint minne. Kanske kan er vänskap trappas upp när hon har man och barn och ni är mer jämspelta igen.

  • Tecum
    Anonym (Förvirrad ledsen allt) skrev 2021-03-16 17:13:42 följande:
    Ok nj dömer mig
    Jag dömer mig också
    Ny strategi: undvika tjejkompisen vill hon umgås får det bli via frugan
    Finns ingen anledning att pudla för moralpoliserna här. Se bara till att du har kontroll, klara att hålla kontakten på ett vänskapligt plan och sätt familjen först. Riktiga män fixar det.
    Men tänk också på att det kan vara jobbigt för kompisen, att umgås utan att få utlopp för känslor. Om hon backar eller mår dåligt av kontakten MÅSTE du respektera det och avstå.
  • Tecum
    Anonym (Förvirrad ledsen allt) skrev 2021-03-18 19:25:52 följande:
    Vill tacka dig! Du har gett mig insikt. Många i tråden har inte varit med om detta och förstår inte. Vännen har väckt mycket inom mig. Hon har tagit fram sidor jag inte visste jag hade. Det handlar inte om att hon är yngre. Alla kvinnor har varit yngre. (Jag är själv ungdomlig och ser ung ut.) Men jag vill henne väl och vill absolut inte såra henne. Fattar det var dumt jag försökte få uppmärksamheten. När jag var i det, var Det svårt för mig att se det. Nu när jag är utanför det är det mer synligt vad jag hållit på med

    Har du varit i min sits?
    På sätt och vis. Jag har fått och givit bekräftelse åt andra kvinnor, fått känslor och mått bra av det. En kvinna blev rejält förälskad i mig. Men jag har aldrig varit så illa däran som du och min fru har alltid varit nr 1. Har aldrig känt behov av att vara fysiskt otrogen. Och det ÄR svårt att lägga kontakten på en nivå som både är personlig och innerlig men ändå sjysst mot hustrun.  Men det går och jag är fortfarande god vän med hon som var förälskad.

    Som du säger begriper inte de som aldrig varit där hur det är. Allt är inte svart eller vitt. Man har ett val att ta kontroll över sina känslor och lägga kontakten på en rimlig nivå. Att sätta gränser och följa dem. Man kan faktiskt var vän med någon av motsatt kön utan att det måste leda till otrohet och separation.
    De som fördömer dig här ser sig själva som föredömen. Jag tror tvärtom att de är svaga människor som inte litar på sig själva eller på sin partner. De tror sig inte om att kunna vara vän med någon av motsatt kön och litar inte på att de har kontroll över sina känslor. Och tror att alla andra är likadana.
  • Tecum
    Anonym (Förvirrad ledsen allt) skrev 2021-03-25 21:36:08 följande:
    Uppdatering :

    Vi sågs och hon pratade bara om familjerelaterade saker. Nu fattar jag att jag nog bara är hennes vän

    Knäcker mig tyvärr verkligen.
    Tycker det är jobbigt att se henne ärligt talat
    Funderar på att ta bort henne på sociala medier. Hon lägger upp massa på killen men då blir hon väl sur...
    Tack för uppdateringen, tyvärr är många  TS  dåliga på det.
    Det är helt logiskt att du blir kär i någon annan då din fru inte vill ha sex. Lika logiskt är det att din vän drar sig tillbaka och tar kontroll över sína känslor när hon får veta att ni ska ha barn. När hon sen träffar en kille är en relation med dig helt ute ur bilden. Ärligt talat tror jag inte att det blivit något långvarigt mellan er även om du agerat när du var nykär.

    Så det finns ingen anledning att bli knäckt, tvärtom. Nu vet du att andra kvinnor kan bli attraherade av dig, ta till dig den bekräftelsen. Det du ska fundera på är om du verkligen vill leva i ett sexlöst förhållande resten av livet, även fast ni har barn? Är svaret nej ska du meddela din fru det och antingen jobba på att hon återfår lusten eller planera för separation. 
  • Tecum
    Anonym (man) skrev 2021-05-05 10:03:55 följande:
    Ja och det var du som gjorde henne gravid, så det är väl kanske dags att skaka fram ryggraden och börja ta ditt ansvar som man och förälder?
    Nej det är den andra tjejen, "vännen" som han var tänd på som är gravid. Och där är TS oskyldig...
  • Tecum
    Anonym (Nej?) skrev 2021-05-05 20:43:11 följande:
    Fast det har han väl vetat länge? Tolkade det också som att frugan blivit gravid nu.
    Nja, han har ju redan barn med frun. Men när de fick barn blev vännen också sugen och ville bara "prata bebisar" som TS sa. Och nu har hon väl blivit gravid.
  • Tecum
    EnAnonumius skrev 2021-06-10 18:33:46 följande:
    Som du själv skriver inget är svart eller vitt..
    Så varför väljer du att döma andras svar ut efter en direkt svartvit mall själv?
    Varken du eller TS, vet ju vad andra som svarat i denna tråden har varit med om.Du säger emot dig själv och ditt utlåtande om "Allt är inte svartvitt", med tanke på allting i ditt inlägg är just dömande efter just svartvithet om de andra som svarar.


    Jag skriver att "jag tror", alltså är det min tolkning och inget svartvitt dömande. Det finns betydligt fler inlägg som dömer TS och är väldigt svartvita.
    Jag reagerar mot alla tvärsäkra påstående om att män och kvinnor aldrig kan vara vänner eller att en tillfällig flirt/förälskelse måste leda till antingen sex eller en total brytning där man aldrig talar med personen igen. DET är svartvitt...
  • Tecum
    EnAnonumius skrev 2021-06-11 22:37:26 följande:
    Ja och? Även om du skriver "jag tror (finns bara i DE tre sista meningarna i det sista stycket).. Även om du skriver "jag tror" så är detta ändå byggt på svartvithet i ditt "jag tror".

    Sedan så har vi övriga inlägget, det anmärkte jag på också..

    Du satte ju och skrev b.la detta (utdrag ur inlägg #34 som jag hade citerade och kommenterat:

    "Som du säger begriper inte de som aldrig varit där hur det är."

    (slut citat)

    Som sagt DU och (TS som du håller med) vet inte ett skit om vad andra har varit med om och/eller gått igenom. Ändå sitter ni och dömer ut andra efter en perfekt svartvit mall här och anklagar dem för att inte veta hur det är. Samtidigt som ni anklagar andra för att se saker svartvitt.

    Så jo när man sitter och granskar ditt inlägg #34 så är det bedrövligt att se en person som sitter och säger att "allting inte är svartvitt" och sedan skriver och dömer andra efter svartvita mallar, till och med dina antagande in de tre sista meningarna "jag tror" är byggt efter just svartvit mall. Så du säger emot dig själv i det inlägget. I hela det inlägget.
    Jag är ledsen men jag förstår inte riktigt vad du är så upprörd över? Att säga att den som inte varit i en viss situation inte begriper hur det är, ja det gäller mig också. Vad är det svartvita där?
    Vi har två situationer där vi ofta får svartvita påståenden här på FL, du har säkert sett det. Det är "om min partner är otrogen så går jag direkt" och "jag går direkt efter första slaget". Och vi vet bägge att det inte är sant för alla som säger så. För de vet inte förrän de varit där!!! Och det gäller mig också, i andra situationer...

    Men du har en poäng i att jag ibland anpassar mig efter den jag skriver med. Är vederbörande kategorisk och tvärsäker så svarar jag likadant, fast från min utgångspunkt. Kanske inte bra, men jag har aldrig påstått att jag är perfekt. Det är lätt att dras med i dåligheter.

    Men du som är en klok person, vad tycker du i själva sakfrågan? Kan män och kvinnor "bara vara vänner" som Jakob Hellman sjunger, eller måste det gå åt h-e på ena eller andre sättet? Det är mer intressant och givande än att märka ord.
  • Tecum
    EnAnonumius skrev 2021-06-12 22:49:53 följande:
    VA? Vad har jag skrivit att DU anpassar dig efter den du skriver? Jag har inte yttrat ett ord om att du gör så i det inlägget du svarade på. 

    Ursäkta. Det låter bara falskt när du säger "du som är en sådan klok person". Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför jag tycker så, vilket är extremt ovanligt för att vara mig.

    Din fråga om män och kvinnor kan vara vänner  är formulerat som en klassisk rävsax. Baserat på en svartvit tes. Men jag skall svar på det ändå även om du inte får svaret som du kanske förväntar dig.

    Sitter man och läser TS och alla hans inlägg så säger jag i HANS situation (detta gäller även andra, både kvinnor och män, som har varit i liknande situation som TS).

    Då det startade UT med att han blev blixtförälskad i kvinnan, (se trådstart), han var ju både lyrisk och glad när det kom fram att hon hade samma känslor för honom som han hade för henne. Han skriver i ett inlägg att han älskar båda som svar på en fråga om han om han egentligen inte älskade sin fru. (Ja man kan älska fler än en). Sen i ett annat inlägg så skriver han att han även "följer hennes ("tjejkompisen") graviditet. D.v.s han engagera sig i tjejen (baserat på vad han skriver) på samma sätt som man gör med sin flickvän/pojkvän/make/maka. 

    Annars så tror jag på att kvinnor och män visst kan vara bara vänner. Jag själv har många vänner bland killar. Men har aldrig varit förälskad/kär i dem, utan de killar jag har som vänner har jag samma känslor för som man har till sina syskon och eller tjejpolare.
    Jag är falsk, dömande och en vänlig fråga är "formulerad som en klassisk rävsax". Med den nivån på diskussionen ser jag ingen anledning att fortsätta.
  • Tecum
    Anonym (Liv) skrev 2021-07-07 12:05:32 följande:
    Inget påhopp nu, är bara intresserad...
    Jag fattar det som att du fått känslor för fler än en kvinna utöver din fru. Tror du det är p.g.a brister i förhållandet till frun?
    Hur tror du att du själv skullle tänka och känna om du fick veta att din fru både fått och gett bekräftelse av andra män? Män som även du träffat/umgåtts med under deras " flirt"?
    Nej, inte brister i själva förhållandet. Men det är ovanligt att man kan få allt av en partner även om man älskar varann och fungerar bra ihop. Det jag saknade var intellektuell stimulans, att kunna diskutera hypotetiskt och det fick jag av den andra. Det var orsaken till att vi började prata. På köpet fick jag också verbal bekräftelse av en annan kvinna, vilket jag var svältfödd på. Min fru bekräftar mig fysiskt och är både snäll och omtänksam. Men har svårt att sätta ord på känslor och ge verbal bekräftelse.

    Jag skulle tycka att det var okej och både kul och nyttigt för henne. Jag har ju gjort likadant. Och jag vet att även hon har ett stort mått av självkontroll.

    Vad säger du själv, är det uteslutet för dig att ta emot bekräftelse av en man utanför relationen eller att ha manliga vänner?
  • Tecum
    Anonym (man) skrev 2021-07-07 20:12:27 följande:
    Hade det inte varit bättre att prata med din partner om det du saknade i förhållandet istället för att gå bakom hennes rygg?

    Det är väl självklart att du tycker det är helt ok för henne att göra likadant EFTER att du själv gjort så. Frågan är om du hade varit ok med det om du själv inte gjprt så och om du själv varit nöjd med ditt förhållade.
    Du har nog missförstått lite, klart att vi kommunicerat och min kontakt med den andra kvinnan har inte skett i smyg utan hustrun vet om det och vi har träffats alla fyra. Hon kan läsa våra mail osv om hon vill. Hon vet också att jag fått bekräftelse och anade antagligen den andra kvinnans känslor.

    Jag är inte svartsjukt lagd så du har fel i ditt antagande.
  • Tecum
    Anonym (Liv) skrev 2021-07-09 08:43:43 följande:
    Ok, då missförstod nog jag också...
    Visste/vet din fru att även du haft känslor?
    Jag tror att hon förstod det, men som jag skrev tidigare pratar hon inte gärna om sådant. Men det fanns ju aldrig på kartan att ens fundera över att lämna min fru och det förstod hon också. Jag var även tydlig mot den andra, men om hon ägnade sig åt önsketänkande är det inget jag kan hjälpa.
    Jag anser att man kan få känslor för andra utan att varken vilja eller behöva agera på dem. Men en avgörande faktor är om ens eget förhållande är bra.
Svar på tråden Ännu en komplicerad story