Inlägg från: Kaninbunny |Visa alla inlägg
  • Kaninbunny

    Ännu en komplicerad story

    Anonym (man) skrev 2021-05-07 11:56:52 följande:

    Klart att barnet är relevant eftersom ALLT du gör i ditt förhållande med mamma kommer påverka barnets liv. Går du medvetet omkring och odlar ett parallellt känslomässig förhållande med en annan kvinna så är det självklart att de kommer påverka ditt förhållande med barnets mamma negativt. Och påverkar det förhållandet negativt så är det risk att det förhållandet spricker och ni skiljs vilket garanterat kommer påverka barnets liv.

    Och det är väl lite där din fantasibubbla kommer in i bilden... ta tex "om vi skiljs vill jag träffa barnet varje dag"... vad får dig att tro att du kommer få göra det? Det troligaste är att du INTE kommer få träffa barnet varje dag utan bara varannan vecka. Och det betyder att barnet oxå bara kommer få träffa sin pappa och sin mamma varannan vecka.

    Och då är frågan, hur realistisk tänker du egentligen? Och om du verkligen förstår vad du håller på med kommer få för konsekvenser inte bara för dig utan för alla 3, dig , mamman OCH barnet.


    Okej så anser du att man ska leva med någon för barnets skull enbart?
  • Kaninbunny
    Anonym (man) skrev 2021-05-07 14:30:34 följande:

    Nej, jag anser att man ska bestämma sig och förstå att man inte kan äta kakan och ha den kvar och förstå att ett förhållande inte blir bättre än vad man GÖR den till Man måste förstå att ett val är ett val det ena eller det andra inte både och.

    Har man bestämt sig för sin familj så får man oxå commita till det fullt ut och offra saker man kanske velat ha oxå.


    Absolut blir inte ett förhållande bättre än man gör det till, i det avseendet låter TS omogen.

    På samma sätt kan man inte okeja att om pappan i det här fallet nu hade valt att leva med den andra kvinnan, att det i sig skulle ha en negativ inverkan på barnen mer än att de träffas mindre (spenderar mindre tid tillsammans - typ varannan vecka). Fruns tillkortakommanden i detta hade hon själv fått jobba med i så fall. I annat fall är det hon som brister i sitt föräldraskap. Tycker det är allt för ofta man blandar ihop begreppen när det kommer till relationer mellan vuxna och barnuppfostran. En vuxen måste ändå kunna stå pall för att hantera känslor kring en kraschad relation trots att detta är svårt utan att låta detta på något sätt tynga barnen. Det är oacceptabelt. Är man inte beredd på detta bör man avstå att skaffa barn.
    Anonym (Förvirrad ledsen allt) skrev 2021-05-07 15:19:33 följande:

    min fru gillar vännen och vännen vill ändå inte ha mig så då är det egentligen inte ens upp till mig att offra något el ta ett beslut. Jag kommer leva med min fru och fortsättta ha en tjejkompis


    Miss BlindDövNaiv? Din fru låter jävligt blåst ärligt talat som inget märker på dig. Du verkar dock inte behandla henne speciellt bra när du tar ut dina bittra känslor över den andre på henne - det vet du ju också att det är superorättvist. Om du nu bestämt dig att fortsätta ha en exklusiv relation med din fru hoppas jag att du kan hitta det som fattats dig inom relationen. Annars kommer du med all sannolikhet (kvalificerad gissning utan att egentligen känna dig) falla handlöst för en annan kvinna om ett par år/stämpla henne en tid och sedan upprepar sig historien. Då har du svikit denna kvinna dubbelt.
Svar på tråden Ännu en komplicerad story