• nnnnnnnn

    Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.

    fenellamint skrev 2021-04-26 10:04:32 följande:
    Bra kämpat!! Låter som du har en väldigt bra plan. Tycker det låter sunt att ta det i en lagom takt, och låta kroppen förstå att det är en förändring som sker! Du är grym
    Tack för peppen!!!

    Känns enklare att hålla med efter man är i mål, man vet att man kan äta något lite mer men inte allt för stor skillnad jämfört med nu.

    Heja dej med!
    Och alla i tråden som kämpar på
  • nnnnnnnn
    September1518 skrev 2021-04-26 16:56:55 följande:
    Du har verkligen ett otroligt hälsosamt tänk! Håller med om att det vore skönt om man skulle smyga sig ner i vikt så det inte blir så uppenbart för alla omkring en. Tror jag ska lägga upp en plan på 0,3 kg i veckan också. Har du lyckat med ditt månadsmål varje månad hittills? Hur gör du om du gått förbi målet en månad, sänker du då till nästa månad?
    Eftersom jag följer Lifesum varje dag och inte ligger för mycket under i kalorier (för då blir jag för hungrig dagen efter så det straffar sig) utan håller mej till 0 kcal - max 300 kcal under rekommendationen (vanligtvis ligger jag max 500 kcal under per vecka) så blir det inga större hopp i vikten.
    Är mitt mål 1 kg på 5 veckor och jag äter 500 kcal mindre per vecka så blir det bara 3 extra hekto ner i vikt på 5 veckor.
    Målet 2 hg/vecka blev faktiskt ca 3 hg/vecka eftersom jag åt något mindre än rekommendationen lite då och då.

    Så om jag upptäcker att jag tex har 600 kcal kvar en dag, så äter jag gärna en proteinbar + en frukt eller två på kvällen.
    Vardagslyx!!!
  • nnnnnnnn
    September1518 skrev 2021-04-26 16:56:55 följande:
    Du har verkligen ett otroligt hälsosamt tänk! Håller med om att det vore skönt om man skulle smyga sig ner i vikt så det inte blir så uppenbart för alla omkring en. Tror jag ska lägga upp en plan på 0,3 kg i veckan också. Har du lyckat med ditt månadsmål varje månad hittills? Hur gör du om du gått förbi målet en månad, sänker du då till nästa månad?
    Eller du kanske menade om jag ändrar mitt månadsmål?
    Jag ändrar målet såhär:
    Sätter nytt mål på 2 kg/5 veckor i appen.
    Appen räknar ut hur mycket jag ska äta för att nå detta.
    Jag följer appen!
    Skulle jag nå målet tex redan efter 4 veckor (har hänt någon enstaka gång), så sätter jag ett nytt mål på 2 kg/5 veckor.
    SKulle jag inte nå målet, så hänger det bara kvar i appen tills jag nått det. Någon gång har det tagit en extra vecka att nå -2 kg.
    Så jag vet egentligen inte exakt när jag når målet, men eftersom jag har så litet mål ändras det ofta!

    Vägning 1 gång/vecka = är målet nått så ändras appen... Då ändras också hur mycket jag får äta för att nå målet, för är man mindre så krävs mindre mat... (lite trist, men sant).
  • nnnnnnnn
    Anonym (thriller) skrev 2021-04-26 17:39:19 följande:
    Jag håller också på lite smått. Jag började i oktober förra året men pga flera olyckor och sjukdomsperioder har jag åkt in och ut på sjukhus mellan december och mars och även om jag gick ner lite pga oätlig sjukhusmat så har jag gått upp igen när jag kommit hem och ätit så istället för mitt mål på 2-4 kg ner i månaden så har jag endast gått ner 4 kg på 6 månader. Men nu ska jag ta tag i det på allvar.

    Jag har mycket att gå ner. En hel normalviktig jag behöver jag göra mig av med ungefär. Jag upptäkte att vågen var trasig så exakt exakt vet jag inte men jag gissar att jag väger ungefär 112. Vågen visar inte sista siffran, brar de två första och decimalen. Jag ska köpa en ny. Översta normalvikt för mig enligt bmi är 63,7. Det är ett mål som får ligga längre fram i tiden. En dag, men inte just nu. Just nu är målet att gå ner till 99 kg. Tvåsiffrigt har jag inte vägt sedan i gymnasiet och det är 10 år sen jag gick ut. Fram till midsommar kanske -4-8 kg är lagom? Det är väl 8 veckor ungefär dit?

    Mål nr 1 är 1 timme step-prommenad. Jag har skrvit en liten tråd om detta förut, men jag har tappat bort den. Jag är uppe i 25 minuter nu så jag är 1/3 till målet, från att ha börjat med bara 5 minuter. Idag ska jag testa hur 30 minuter går och jag ska ställa min fitbit på "treadmill" istället för "running" som jag testade igår och det var absolut inte något vidare när jag i princip stod på samma ställe.

    I matväg ska jag mest bara se till att äta bra mat i normalstora portioner och lära mig att äta grönsaker, vilket jag är välgit dålig på. 

    Ungefär som jag då!


    FÖr mej har det funkat att ha en app som räknar åt mej, så ser jag till att få i mej lite extra protein varje dag.
    Annars har jag blivit sjuk/skadad varje gång jag tagit tag i vikten, men nu när jag äter lite + på proteinet varje dag så har jag otroligt nog klarat mej och haft bara 1 rejäl förkylning/influensa men resten av tiden frisk och oskadad!

    Smart att bara se ett litet steg i taget. Så har jag också gjort, lagt in -2 kg på 5 veckor i appen. När det är nått så sätter jag nytt mål på -2 kg/5 veckor.
    Så man "går i mål" ofta och ser framstegen tydligt.

    Hade jag lagt in 35-40 kg som mål hade jag gett upp...
    -2 kg kan jag klara! Tydligen 12 ggr i rad! Så nu är det inte jättemycket kvar!!! (OK, 1-1,5 år tydligen, men det är halvtid iallafall)

    Du kan också klara det, bara att kämpa på och fira de små stegen.

  • nnnnnnnn
    Anonym (thriller) skrev 2021-04-26 20:29:35 följande:
    Jag har läst dina inlägg och tycker du är fantastisk på alla sätt. Jättebra jobbat och bara fortsätt. 

    Jag borde också räkna kalorier i någon app eller något men jag har tittat på några och de flesta är dåliga och röriga och stämmer inte för att folk har lov att lägga in saker hur som helst som sen presenteras som allmängods. Gillar inte. Jag vet inte vad alternativet är, kanske excelblad och livsmedelsverket eller så.

    Sen har jag fått problemet senaste tiden, ungefär tre-fyra veckor att jag vaknar mitt i natten och är tokhungrig. Jag kan äta en kamel-hungrig. Jag vet inte vad jag ska göra åt det. Just nu har lösningen varit att jag äter ett par mackor för jag vill inte störa grannarna med att steka bacon eller något.
    Öka proteinet  så försvinner eller iallafall minskar det problemet med hungern.

    Jag börjar dagen med 3-4 dl lättkvarg + lite frysta bär
    Fm ett kokt ägg.
    Lunch - superminikeso på salladen (blanda med kryddor eller tex strimlad grillad paprika så det smakar gott) + rester av "riktig mat"
    Em - ett kokt ägg till ibland
    Kväll - keson igen till salladen + "riktig mat" dvs klassiska middagsrätter som köttbullar, grytor mm
    "Nattmacka" - lyxar med barebells proteinbar eller nutriletts mealbar

    Är sällan mätt.
  • nnnnnnnn
    September1518 skrev 2021-04-27 10:55:38 följande:
    Du får det att låta väldigt smidigt med Lifesum-appen, blir nästan sugen på att testa igen. Precis så menade jag. Gillar verkligen den uträkningen att du ändrar vart eftersom.

    Hur känns det då? Känner du att kroppen anpassar sig bra eller blir du hungrigare med tiden om du får äta mindre?

    Det blir ju såpass långsamt mindre att det går bra, men jag vill verkligen ha mitt lilla kvällssnacks (inte bara en kopp te...) så jag MÅSTE gå mycket numera.
    För tex 1 år sedan kunde jag ta en dag utan att röra mej särskilt mycket och ändå äta hyfsat då jag kunde äta nästan 300 kcal mer än nu.
    Skulle jag ta en dag utan att röra mej alls nu så har jag detta utrymmet:
    1350kcal = frukost 350 kcal + lunch 450 kcal + middag 550 kcal + inget mellanmål.
    För ett år sedan hade jag haft nästan ett helt mål extra...
    Och med rörelse så får jag ett större utrymme.
    Ska jag kunna ta av fikan på kalaset så får jag gå minst 30 min helst 60 min mer än normalt... SÅ jag har ökat mitt månadssnitt med nästan 5000 steg/dag jämfört med hur det var före jag började gå ner i vikt för ca 1,5 år sedan.


     

  • nnnnnnnn
    Anonym (fet) skrev 2021-04-29 14:59:21 följande:
    Någon som vet? Speciellt gällande klockan?
    Tror de flesta aktivitetsarmband har den funktionen, att de funkar självständigt och sedan synkas med mobilen.
    Har haft en Denver liknande de 3 billigaste här på elgiganten:

    www.elgiganten.se/catalog/wearables-och-traning/se-aktivitetsarmband-wearables/aktivitetsarmband%26%40QueryTerm%3D*%26ContextCategoryUUID%3DoxasGQV52uMAAAFXfQ2MYEar%26discontinued%3D0%26ManufacturerName%3DDenver%26online%3D1%26%40Sort.ProductListPrice%3D0%26%40Sort.name%3D0&PageSize=12&ProductElementCount=&searchResultTab=Products&CategoryName=se-aktivitetsarmband-wearables&CategoryDomainName=store-elgigantenSE-ProductCatalog#filter-sidebar

    Den funkade utmärkt tills jag råkade tappa den och trampa på den...


  • nnnnnnnn
    September1518 skrev 2021-05-01 13:59:53 följande:
    Hur går det för er där ute? Ingen som har invägning idag?

    Jag har varit på gymmet och ute och gått en timme idag. Ikväll blir det grillade burgare, mums! Känner att jag pendlar mycket upp och ner ett tag nu i vikten så måste försöka skärpa till mig ordentligt och verkligen hålla mig till fasta mattider och det jag ska äta.

    SÖndag = vägningsdag...


    Blir nog ingen bra vecka, varit bortbjudna och ätit massor med sött och mer kalorier än normalt , kombinerat med minskade promenader...
    Uppdaterar säkert imorgon, men räknar kallt med att ligga på plus, tyvärr.

    Grillade burgare är kanon, men brödet gör det till rätt många kalorier, så det blir väldigt sällan för min del. Känns inte kul att ha sallad + burgare när alla andra fyller sina bröd.
    Något tips på hur man kan göra där för att hålla nere det hela?

  • nnnnnnnn
    September1518 skrev 2021-05-01 13:59:53 följande:
    Hur går det för er där ute? Ingen som har invägning idag?

    Jag har varit på gymmet och ute och gått en timme idag. Ikväll blir det grillade burgare, mums! Känner att jag pendlar mycket upp och ner ett tag nu i vikten så måste försöka skärpa till mig ordentligt och verkligen hålla mig till fasta mattider och det jag ska äta.
    SOm räknat... Plus idag... Inte kul, men det är bara att ta nya tag.
    +9 hg är ett rejält steg tillbaka. Hela månadens nedgång försvann. Hoppas på att en del av detta är extra vätska i kroppen...
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.