Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Slippa känna känslor

    Den brutala sanningen formulerades väldigt bra av Carl Jung "what you resist persists." Det vill säga att ju mer man jobbar på att trycka undan en känsla desto mer biter den sig fast.

    Tyvärr så är det bara att erkänna att känslan finns och acceptera den och sedan ta hand om sig själv i den sorg man känner.

    Vill man jobba med detta kan jag rekommendera Radical Acceptens av den underbara kvinnan Tara Brach.

  • Anonym (Stina)
    Anonym (sådär) skrev 2021-03-18 22:40:29 följande:

    Mmmm, låter ju fint, men det Stina glömde närmna är att hon själv lever i ett öppet förhållande är swinger och har lite svårt att förstå sig på vad problemet med otrohet är öht i monogama förhållanden, utan tycker otrohet är helt ok och tar det i försvar i var och varannan tråd.

    Jag rekommenderar att du läser lite otrohetstrådar så lär du snart märka Stinas verkliga livsfilosofi....


    Nu tror inte jag att Carl Jung, Mindfulness, RAIN med mera endast fungerar om man är Swinger och lever i öppna förhållanden. Tror du på allvar att min livstil gör att man är immun mot känslor som måste ha testas.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Stina) skrev 2021-03-19 02:41:44 följande:

    Nu tror inte jag att Carl Jung, Mindfulness, RAIN med mera endast fungerar om man är Swinger och lever i öppna förhållanden. Tror du på allvar att min livstil gör att man är immun mot känslor som måste ha testas.


    Självklart skall det stå hanteras inte ha testas. Autokorr är inte helt felfritt.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Orkeslös) skrev 2021-03-19 08:45:35 följande:

    Tack LS!!! Du verkar förstå vad jag menar.

    Till anonym(sådär), förstår inte vad du menar med att jag ska läsa otrohetstådar? Mår jag bättre då? Försvinner känslorna?

    Vill inte göra nåt dumt eller såra ngn. Jag vill göra ?rätt? och har inte märkt något gensvar. Är mest ledsen och förvirrade mig till FL. borde varit beredd på alla möjliga konstiga kommentarer ställs här.

    Lämnar tråden nu.


    Ta hand om dig. Detta kan kanske låta lite grymt men är faktiskt sant. Man dör inte av att vara ledsen det bara känns så. Vårda dina känslor och tänk på att på vissa språk är demon samma som beskyddare. Känslorna finns där av en anledning. Om du känner att du törs utmana rädslan för dina känslor så rekomenderar jag att läsa Radical Acceptens av Tara Brach och kanske också före några varv med guidade meditationer i RAIN. Grymt tufft men samtidigt otroligt befriande när man kan sluta vars slav under sina tankar.

    En variant jag ofta gör vid meditation är att förställa sig att man sitter på en äng och ser sina tankar flyga förbi som lätta moln och bara låta tankemålnen passera utan att fastna i tankarnas innehåll.
Svar på tråden Slippa känna känslor