Inlägg från: annsofie90 |Visa alla inlägg
  • annsofie90

    BF November 2021 - Stannar på FL

    Hej!

    Jag hoppar in här också. Jag är 30 år och väntar andra barnet. Mitt första barn fyller fem om ett par veckor. Är i vecka 4+5 nu, BF 24/11.
    Mina symtom just nu är ömma bröst och molvärk till och från. Tröttheten har även börjat komma.  

    Mitt största problem är att jag är ganska orolig då min första graviditet slutade i MA, när vi gjorde UL i v.12 såg man att fostret dött i v.9. Jag blev så ledsen då och det tog lång tid innan jag kunde tänka på det utan att börja gråta. 

    Jag blev gravid tre månader senare och fick då en frisk dotter och jag ska försöka tänka att det säkert kommer att gå jättebra den här gången också.
    Jag fokuserar dock mycket på symtomen. Vid min första graviditet så försvann symtomen och jag kände mig helt "normal" innan vi fick veta att det var ett MA. 

    Det gör att jag nu dagligen känner efter om det finns symtom kvar. Jag klämmer säkert på brösten en gång i timmen minst för att känna att de fortfarande är ömma. Om de ibland känns lite mindre ömma så börjar tankarna direkt. 

    Känner ni också att symtomen blir starkare och svagare under dagen?

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Rårakan, 36 år, tredje barnet, BF 30/10

    Ellilor, första barnet, BF 31/10-1/11

    Spjälsäng, 26 år, andra barnet, BF 1/11

    Emmelilou, xx år, tredje barnet, BF 4/11

    Fluff1, 32 år, första barnet, BF 7/11

    Kattis93, xx år, xx barnet, BF 9/11

    Bebis2021, xx år, tredje barnet, BF 10/11

    Ems86, xx år, tredje barnet, BF 12/11

    Sellerin, 32 år, första barnet, BF 16/11

    tesse, 32 år, första barnet, BF 19/11

    Soffe, 34 år, andra barnet, BF 19/11

    Maramba, 33 år, andra barnet, BF 20/11

    Hopeforaplusa, 29 år, andra barnet BF 22/11

    SamiraBudva, 26, tredje barnet, BF (28/11 )

    viljaa, xx år, andra barnet, BF xx/xx

    Alijoh, xx år, xx barnet, BF 30/11

    annsofie90, 30 år, andra barnet, BF 24/11

  • annsofie90

    Jag arbetar på sjukhus men inom administration. Jag har dock inte så stor koll på reglerna när det kommer till gravid vårdpersonal men vi i administrationen har lite "tur" att vi kan jobba hemma från v.20. Dock kräver det ju en hel del planering kring pappersarbetet/utskrifter osv.

    Till något annat - Jag nojar sönder över symtom med rädsla för MF/MA då jag haft det en gång tidigare innan jag fick min dotter som nu är 4 år.

    Jag är i vecka 6 nu (5+3). Symtomen (ömma bröst, molvärk till och från och trötthet (som dock ej är så påtaglig än)) har hela tiden varierat i intensitet över dagarna.

    Imorse när jag vaknade kände jag ingenting! Brösten ömmade inte alls! Jag blev jätteorolig och tänkte direkt att "nu är det kört!". När jag gick upp och hade varit vaken en stund så smög sig symtomen på igen och jag blev så lättad, brösten ömmar nu och jag har återigen haft molvärk till och från.

    Någon annan som känner att symtomen varierar i intensitet och att det ibland inte känns något alls?

  • annsofie90

    Jag är precis i början på vecka 7 nu (6+1). Mina symtom är fortfarande ömma bröst, molvärk då och då, tröttheten har blivit lite mer påtaglig. Något mer kissnödig, har fått börja gå upp en gång natten iallafall. Jag har känt ett lätt lätt illamående ett par morgnar nu. Min förra graviditet var jag faktiskt inte illamående alls vilket var skönt, hoppas att det inte blir så farligt den här gången heller, men jag får bara vänta och se. Har läst att vissa personers illamående började i v.8?

  • annsofie90

    Idag hade jag ett första hälsosamtal med barnmorskan, via telefon. 
    Vi bokade in tider för inskrivning i början av maj och KUB/ultraljud 21 maj. 
    Hon fick det till samma BF som jag, 24/11, men sa att jag var i 7+1. Alla appar jag har säger 6+6, så jag vet inte riktigt vad som stämmer. 

    Eftersom att jag fick havandeskapsförgiftning förra gången så ska jag får börja äta Trombyl för att få bättre blodgenomströmning i moderkakan. 

    Hon sa även att min man inte får vara med på några undersökningar, samtal eller ultraljud men att jag kunde ringa videosamtal och kanske även filma lite. Jag tillhör Region Kalmar län. 

  • annsofie90

    Jag har en fråga till er alla, nästan som en icke vetenskaplig undersökning. :)

    Det här är min andra graviditet och vid min första så kom jag väldigt "lindrigt undan". Hade inget illamående alls utan hade mest ömma bröst och trötthet som symtom i början. (Min mamma som har tre barn har heller aldrig hon varit illamående vid sina graviditeter.)
    När jag inte är gravid så reagerar jag inte heller så värst starkt på att ha mens. Jag har en ganska riklig mens men jag har aldrig PMS-besvär eller så värst ont under mensens gång. 

    Hur är det för er? Finns det ett samband mellan besvär vid mens och vid graviditet? Kan det hänga ihop med hur man reagerar på hormonpåslag i övrigt?

    Ni som mår väldigt dåligt nu, hur mår ni när ni har mens?

  • annsofie90

    Jag har ett dilemma som kanske är lite annorlunda. Jag är nu i vecka 10 (9+4). Jag har ännu inte berättat för mina föräldrar, trots att vi står nära varandra. Anledningarna för mig har varit dels att jag i en tidigare graviditet fått ett MA som visade sig på UL i vecka 12 men hade avstannat i vecka 9, varför jag på nåt sätt ville vänta till efter vecka 9 och se om jag fortfarande kände symtom vilket jag inte gjorde då (men gör nu). En annan anledning till att det inte blivit av att vi sagt något är för att vi inte vill berätta för vår 5-åriga dotter innan UL (21/5) och att vi aldrig är med mina föräldrar utan att hon är där också.

    Jag funderar nu på om jag ska skriva ett sms till mina föräldrar och förklara hela situationen, det skulle de säkert förstå, det känns bara lite opersonligt. Tyvärr är det även svårt att ringa då jag är på jobbet med mycket folk på dagarna och jag sen är med min dotter i princip hela resten av tiden.

  • annsofie90

    Hej!

    Nu är jag ute i väldigt god tid när det gäller planering men jag har en fråga angående förskoleklass och bebis hemma.
    Min dotter kommer att vara 5,5 när bebisen föds. Hon kommer ju då när bebisen är född att gå i förskolan tre dagar i veckan (efter att vi alla varit hemma så länge vi känner). Så kommer vi ju att göra hela våren 2022 och delvis på sommaren. Därefter börjar hon ju i förskoleklass. 

    Vet någon vilka regler som gäller då angående tider? Jag förstår ju att hon självklart inte behöver ha en plats på fritids, men har hon rätt att gå i förskoleklassen varje dag i veckan med ett syskon hemma?

  • annsofie90
    Javelina skrev 2021-05-07 09:06:00 följande:

    Hej!

    Jag har följt den här tråden sen jag plussade i början av mars. Graviditeten var oplanerad i den bemärkelsen att jag fått höra att jag inte kan bli gravid utan hjälp. Vi är så klart överlyckliga över detta mirakel och samtidigt livrädda att det inte går vägen.

    Har hunnit med ett par ul och väntar svar på nipt men de senaste dagarna känner jag mig så ogravid, lite ömma bröst bara. Är i vecka 13 och har läst om sk spökveckor men vill fråga er om ni upplevt att symptomen avtagit?


    Hej! Jag tycker att jag har känt av något mindre symtom sedan någon vecka tillbaka. Är i vecka 12 nu. Det är bara bröstvårtorna som är lite ömma, tröttheten är mycket bättre och jag kan känna av lite lätt molvärk ibland, annars mår jag jättebra. Jag har inte mått så dåligt innan heller, varit lite mer trött än nu och lite lätt illamående vid några tillfällen. Jag har KUB den 19/5, jag har inte varit på någon typ av ultraljud innan KUB så det blir spännande men är självklart nervös, min allra första graviditet slutade i MA som upptäcktes just vid KUB men efter det fick jag en frisk dotter. När jag hade mitt MA försvann symtomen helt efter v.9 ungefär och jag blödde lite smått och det har jag inte gjort nu så jag känner mig ganska lugn ändå.
  • annsofie90
    Semlan3 skrev 2021-05-15 19:38:54 följande:

    Blev lite fundersam när jag tittade på mina blodprovssvar inför kub nästa måndag. PAPPA-A värdet skiljde sig väldigt mycket från mina tidigare graviditeter. Blev lite orolig trots att jag faktiskt inte vet vad det betyder. Kan ni något om det eller vet ni vad ni hade för värden?


    Jag har KUB på onsdag och mitt PAPP-A-värde den här gången är 1,1 cirka, det var 1,8 någonting min förra graviditet. Vet inte riktigt vad det betyder och det verkar inte finnas så mycket info om det när man googlat men jag hittade en amerikansk sida som beskrev att lågt värde (under 0,4) var förenat med större risker för kromosomfel. Sen räknar de ju tydligen ihop det med nackuppklarning, mammans vikt och ålder för att få fram risken.
  • annsofie90
    Semlan3 skrev 2021-05-15 20:15:47 följande:

    Precis. Verkar som att alla på familjeliv har helt andra mätvärden än i min region. Här mäts det i iu/l så vet liksom inte vad som är samma. Hade 6, någonting med första barnet, 2, någonting med andra barnet och 0,700 någonting nu. Kändes bara som sådan sjukt stor skillnad att jag inte kunde låta bli att bli orolig. Dock var även beta hcg lägre nu än tidigare vilket kanske har betydelse om man mäter de två värdena mot varandra eller något...


    Ja mycket verkar mätas olika från region till region. Jag bor i Kalmar län men mitt prov skickades till Linköping. Jag hade 43 i HcG den här gången, 45 i förra.
  • annsofie90
    Lys12 skrev 2021-05-18 08:50:13 följande:

    Imorgon är det min tur att gå på KUB. Om de inte säger annat så är jag i 13+0 v. 14 imorgon. Av någon anledning tycker jag att de känns så sent att gå på KUB, men de är de väl inte, läst många som bokat privat ultraljud oså, så de är nog därför. Har knappt tänkt tanken på om resultatet visar dåligt, utan är mer orolig över om de finns ett hjärta som slår där inne. Då jag själv inte tycker att jag haft överdrivet med symtom. Dock de senaste två dagarna så har jag fått för mig om att de rör sig där inne. Dock är de säkert bara tarmarna. Men ibland helt plötsligt så har de typ fladdrat till? Eller vet inte hur jag riktigt ska förklara känslan. Och känns som att magen har börjat växa mer nu. Allt jag vill är att se ett hjärta slå där inne imorgon. Hade blivit överlycklig!!


    Hej!

    Samma här, KUB imorgon och jag tror också att jag är i vecka 13+0 enligt egna beräkningar, sen kan det ju skilja någon dag hit eller dit. Jag har samma oro som du, har inte heller en massa symtom utan bara lite ömma bröstvårtor och att magen har växt lite grann. Skräckblandad förtjusning. Jag jobbar hemma idag men jobbar på plats på jobbet imorgon. Jag jobbar på sjukhuset så jag har nära till MVC vilket är skönt, jag kan gå dit i mina arbetskläder, men jag kommer säkert vara nervös hela förmiddagen, jag ska dit kl 13:00. 
  • annsofie90

    Tack Sellerin!

    Blodproverna jag lämnade inför KUB har jag bara läst på 1177 och ingen har sagt om de är bra eller inte men jag jämförde med samma prover som jag tog vid min förra graviditet och de var snarlika så jag hoppas att det är bra.

    Tänk om man kunde se in i framtiden och veta att allt ser bra ut, då skulle man bara se fram emot att se bebisen och inte behöva vara nervös. Lys12 skriv gärna imorgon hur det gick för dig!

  • annsofie90
    Lys12 skrev 2021-05-18 22:03:08 följande:

    Ja, jag läste med på 1177, där fanns de 3 olika värden angående blodprovet, sen sa de på inskrivningen att värdena var bra. Men tänker då om de finns värden som inte var klara än, som blir klara inför KUB. Men tycker att då borde de väl kanske sagt de isåfall.. Men lär väl märka de imorgon. Ja, vi får hoppas att de går bra för oss båda, lycka till imorgon och skriv du med när du vet mer!!


    Allt såg bra ut! Såå skönt!! Det var sagt först att jag fick ringa upp min man på videosamtal under tiden men de hade precis ändrat reglerna, vet inte varför. Men jag fick filma lite på slutet istället! 12+6 var jag enligt mätningarna så det var bara en dag ifrån vad jag trodde.
  • annsofie90
    Lys12 skrev 2021-05-19 19:20:33 följande:

    Men så skönt för dig!! För mig gick de också jättebra! Nu känns de verkligen som att man kan slappna av lite mer. Bebis ville knappt vara stilla, så de var lite svårt att få bilder, men fick en som var jätte tydlig och fin känns mer verkligt nu.

    Jaha så konstigt. Jag fick med filma lite i slutet, så de var ju ändå snällt. Nästa ultraljud är 1 juli för mig!


    Så härligt för dig också! Jag fick också ny tid för ultraljud 1 juli! Vilket sammanträffande!
  • annsofie90

    Hej!

    Jag är nu i vecka 17 (16+2). Jag har mått ganska bra hela tiden men var något tröttare i början än nu. Det enda jag känner nu egentligen är att bröstvårtorna är ömma och att jag känner mig ganska svullen om magen/livmoderområdet. Har molvärk ibland. Längtar till jag känner lite mer rörelse, känner mest som att det killar till lite inifrån ibland, väldigt små rörelser, men är osäker på om det är bebisen än. Har RUL 1/7 vilket blir exakt på dagen när jag går in i vecka 20.

Svar på tråden BF November 2021 - Stannar på FL