Inlägg från: Marmorbord |Visa alla inlägg
  • Marmorbord

    BF November 2021 - Stannar på FL

    Hej! Andra barnet här med. Jag är i v 8 med Bf 8/11. Mitt barn är 7,5 månad. Mina tarmar jobbar så trögt, det är bara sportknäcke & sviskon som gäller för att kunna gå på toa... Brukar gå varje dag men sedan v 5-6 så kunde d gå upp till 4 dagar. Svullna tarmar, illamående, trötthet, kissar redan 2-3 ggr på natten & jag är så törstig så kan ej låta bli att dricka på kvällen för att minska det... Min mage syntes i v 20 förra graviditeten. Jag gillar inte att vara gravid men är såklart tacksam... Också orolig & vill eg på ultraljud hela tiden då jag fick missfall 1/2.. (gravid igen 15/2) Men man får ha is i magen & intala sig att allt är okej & lita på sin kropp??

  • Marmorbord

    Bx3

    Jag gjorde vul v 4(3+1). Dem såg ingen graviditet (det gör man oftast inte då). Dem ville skicka mig med remiss till sjukan för att ta blodprov. Jag sa nej. För att det kunde lika bra vara en vanlig graviditet & vf skulle det inte vara det? Jag sov ej på 2 v & på nästa vul fanns det en graviditet i livmodern. Om du ej har kända skador på äggstockar sedan tidigare, så finns ingen anledning till X. Jag var på mitt andra vul v 7(6+2) 17/3. Vet vad du går igenom. Men tro på din kropp & på att det växer så det knakar därinne. Jag håller tummarna för er!

  • Marmorbord

    Bf 7/11. Jag är i v 10 nu, 34 år med en 7,5 mån bebis. Fick missfall v 6(1/2), 2 v senare var jag gravid igen. Kan man få dubbelt hormonpåslag!? Varit supertrött, bett sambo ta ledigt för att ta hand om barnet. Jag bara vilar, mår småilla hela dagarna, äter bort illamåendet, plus hungern & törsten är maxad. Redan gått upp 5kg. Känner mig mätt trött & svullen med världens nästäppa alltid & ryggont av att vagga & bära nuvarande barn. Sömnen är störd av nästäppa & ryggont, är så varm, brinner upp men svettas ej. Tur min sambo är snäll & förstående, för jag är inte en kul person att va med nu. Jag träna mkt höftlyft med vikt förra graviditeten, kändes bra att va stark under förlossningen, Rekommenderar! Jag tränar bodypump varannan dag, rätt tungt. Vill absolut inte gå dit, men tvingar mig sj & är så nöjd efter. Hjälper mot svullnad, övervikt & ger kroppens vätskor & blod en skjuts om så att allt flyter på. Iom d är så tungt så tränar jag andning med bröstet ist för magen samtidigt & håller bålen tight. Det hjälpte även mkt förra graviditeten. Jag kunde ju ej gå kurser osv pga covid. Samma som nu... Snart kub, nervöst. Förra gången gick jag vidare till nipt. Fick vänta 2 v på svar... Långsamma veckor tills man får uppdatering om lilla livet mår bra & hjärtat slår.

  • Marmorbord

    @gingerella

    Hej! Grattis:)! Känner igen dethär med att känna direkt att jag blir gravid, uttala mig till vänner. När plusset kmr då är d en lättnad så dem inte tror man blivit knäpp på kuppen:) Tröttheten är makalös, min har äntligen lättat. Så glad jag är mammaledig & inte arbetar, vilken pers d hade varit, förstår dig! Nu v 11 så känner jag växtvärk i buken & har även lätt foglossning i blygdbenet, mår illa ibland. Vad känner ni andra för symptom? Vi ska på Kub siste april, hoppas d ser bra ut. Jag & sambo kmr inte fortsätta om ev nipt & fostervattenprov ej ser bra ut:( Fick ett missfall 1/2 & jag har inbillat mig sj att det var enäggstvillingar. Pluppen som kom ut var så tydlig & perfekt i miniformat ,ca 5-6 mm & nästan rund, där var 2 "svansar". Satt & kolla länge. Tog en bild men tyvärr efter att den legat i vatten en stund så den hade blivit grumlig då men fortf såg man konturerna av svansarna & det satt fast ihop "kropp & huvud". Detta var ett embryo v 6(5+1). Visat bm men alla säger bara att det är en geleklump, ingen vill uttala sig på annat vis. Men har kvar bilden så nån gång kanske jag får svar hehe:) Häftigt med tvillingar!!

  • Marmorbord

    Hej! Fick en lång sammandragning idag. Livmodern är precis under naveln.. Trodde inte den var så högt upp redan v 12. Inte konstigt jag känner växtvärk.. Köpte en rosa doppler på wish precis för 300kr, hoppas den funkar:) Vill också höra ett lugnande hjärtljud när jag är orolig:) Tack för tips!!

  • Marmorbord

    Hej allihopa! Ett godkänt kub test igår! Så kul att se bebisen sprattla & flaxa med armar & ben:)! Bf flyttad från 8/11 till 5/11... Några dagar mindre att vara gravid på. Vecka 14 nu & har rätt mkt foglossning redan, blivit värre.

  • Marmorbord
    Maramba skrev 2021-05-11 11:56:29 följande:

    Den här väntan på provsvar från NIPT är mer tärande än jag var beredd på. Vill bara ha det överstökat. Nån annan som väntar på svar?

    Eller gjort tidigare och minns hur länge ni fick vänta på svar? Det är ju olika så klart.


    Jag gick vidare till Nipt förra graviditeten & fick vänta 2 veckor, sluta med att jag ringde för att jag stod inte ut med att vänta mer, fick beskedet "bra". Alldeles för lång tid att vänta:/ Hoppas du får svar snabbare!
  • Marmorbord

    Jag fick min doppler från Wish igår, lyssna på hjärtljuden för första gången nu i v 15, så kul!

    Har ganska mkt foglossning både blygdbenet & lend/svans. Hjälper att massera med massagemaskin. Fått svullna & ömma bröst nu med. Är så otroligt trött på nästäppan. Kissar & snyter mig 2-3 ggr per natt.

Svar på tråden BF November 2021 - Stannar på FL