Inlägg från: Anonym (nej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (nej)

    Sen jag var otrogen mår jag mycket bättre

    Jag kan till viss del förstå att man faller för frestelsen om man lever i ett förhållande som lämnar mycket i övrigt att önska. Jag tycker dock att det är en dålig lösning och att man hellre bör lämna sitt förhållande eller lösa det som inte fungerar i förhållandet. Och jag skriver det som någon som själv varit väldigt frestad att vara otrogen på grund av problem i relationen men som ändå inte trillat dit.

  • Anonym (nej)
    Anonym (K) skrev 2021-03-22 16:50:16 följande:

    Säg inget, för barnens skull. Mår du okej i äktenskapet så stanna.

    Du bör inte ha mer dåligt samvete än partnern har för sitt svek: att låta förhållandet dö.


    Du har en poäng i att partnern förmodligen har bidragit till att förhållandet är dåligt, men jag tycker inte att det är någon lösning att stanna och låtsas som ingenting. Det ts bör göra är att antingen bryta med älskaren/älskarinnan och på allvar ta itu med problemet i förhållandet eller lämna förhållandet för att börja om på nytt.
  • Anonym (nej)
    Anonym (Den trogne) skrev 2021-03-25 18:30:13 följande:

    Bra att du delar med dig av detta. Grattis att du vågat ta tag i det. Har själv precis samma tankar, att känna sig åtrådd osv. Kan ej få det inom äktenskapet och det tynger mig fruktansvärt. 


    Själv vågar/orkar jag inte ta tag i det men ser det som enda lösningen. Att prata funkar inte har försökt hur mycket som helst. Tyvärr, döva öron. Att ta steget och lämna för att det inte blir någe sex känns fel också. 


    Så jag sitter där jag sitter. Så är det för mig. 


    Grattis till dig!


    Jag vet hur det känns att längta efter att bli åtrådd, men tycker ändå att man ska undvika att vara otrogen eftersom det riskerar att föra med sig så många ytterligare komplikationer. T.ex. kan älskaren eller älskarinnan börja ställa större krav än man vill gå med på, eller så kan en separation bli mycket mer infekterad om den beror på uppdagad otrohet. Då tycker jag att det är bättre att separera först (givetvis under förutsättning att man verkligen ansträngt sig för att lösa problemen i förhållandet).
Svar på tråden Sen jag var otrogen mår jag mycket bättre