Inlägg från: Spucks |Visa alla inlägg
  • Spucks

    Skrämmande

    Jag förstår ju att det är skrämmande när man är i en riskgrupp, men vad är det du vill egentligen? Du vill leva normalt, samtidigt som du klagar på slarviga reglerna i Sverige. Och vaccinering vill du inte ha heller, som det ser ut.

  • Spucks
    Anonymous31 skrev 2021-03-23 20:20:06 följande:
    Jag bara spyr ut mig min frustration. Det var det jag ville med tråden.
    Vaccinering är jag inte helt emot, men orolig för att ta- för att det kan finnas hemska biverkningar.

    Ja, jag vill att Sverige ska ha strängare regler, så att det går fortare att få kontroll på viruset, så att det blir tryggare att gå ut och leva normalt igen. Strängare regler är ingen motsättning mot 'normalt'.  Med normalt menar jag bara kunna gå till affärerna utan oro. Leva ett normalt vardagsliv.

    Okej då. Man blir inte fortare av med viruset om man har strängare regler, men det är ju klart att du känner dig säkrare då, om det är mindre spridning, så det förstår jag.


    Du får dock inte glömma att också inskränkningar har många negativa följder - kanske inte för dig, men för andra.

  • Spucks
    Anonymous31 skrev 2021-03-25 22:44:41 följande:

    Jag är fullt medveten om att restriktioner har många negativa följder.  :(
    Jag vet inte vad som är rätt och fel. Men jag kan ju se att Sverige har många gånger högre smittotal och dödsantal än våra grannländer. Så något måste de ha gjort rätt som Sverige inte gjort.


    Jag, Sverige har högre tal än grannländerna, men samtidigt är talen mindre än i många andra länder som har haft väldigt stränga reglerna, som t.ex. Tjeckien, UK, Frankrike, Italien, ...


    Vad som var rätt och fel kan man tyvärr bara veta i efterhand. Om några år, om man jämför olika länder och inte bara jämför dödstalen pga Corona, men en massa olika aspekter som ökad suizid, depression, död eller svåra följder pga folk inte gick till läkaren, ruinerade existenser, osv.

Svar på tråden Skrämmande