Inlägg från: aktuelltpaket |Visa alla inlägg
  • aktuelltpaket

    Jag har INGEN ANING om vad jag vill plugga. Hjälp???

    Det har snart gått 2 år sedan jag tog studenten och jag är precis lika vilsen nu som jag var då. I princip alla mina vänner pluggar, har bestämt vad de ska plugga eller håller på att välja mellan flera utbildningar. Släktingar frågar om jag bestämt mig ännu. Men jag har INGEN ANING.  

    Jag har försökt läsa på om varenda yrke som finns där ute och jag kan inte hitta något som jag skulle kunna tänka mig jobba 40 timmar i veckan med. Allt känns antingen för tråkigt eller svårt. 

    Jag började jobba ganska direkt efter studenten och har både haft jobb som var så tråkiga och monotona att det var outhärdligt och jobb som gav mig ångest varje dag. Detta har gjort mig ännu mer rädd att börja på en utbildning, för tänk om jag väljer "fel"  och inte märker det förrän efter jag har börjat jobba och är "fast" i ett yrke jag hatar och mår dåligt av!

    När jag pratar om detta med andra så är det alltid samma sak. "Vad är du bra på? Vad tycker du är kul?". Den tråkiga sanningen är att jag inte direkt har någon talang och mina intressen är ganska basic och inget som jag lyckas koppla till ett yrke på något sätt. 

    Ett till problem är att jag har en del problem med det sociala. Är nästan säker på att jag har social fobi och jag vet inte om detta är något jag skulle kunna "bota", har varit sån hela mitt liv". Tyvärr är de yrken jag tycker verkar någorlunda okej ofta sociala med mycket kontakt med andra människor, vilket jag kanske inte skulle kunna hantera. Under en period var jag lite smånyfiken på läraryrket (för äldre ungdomar/vuxna isåfall), men att stå framför en hel klass DAGLIGEN och dessutom behöva vara sträng och bestämd känns omöjligt för mig att klara av idag.  

    Hur ska man ens veta vad man vill bli? Hur bestämmer man sig när man inte ens har minsta lilla aning? Jag kan inte vara den enda som har varit i den här situationen. Jag vill bestämma mig så fort som möjligt så att jag kan söka in mig på en utbildning, flytta hemifrån och känna att jag kommer någon vart...

Svar på tråden Jag har INGEN ANING om vad jag vill plugga. Hjälp???