Inlägg från: Anonym (Texas) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Texas)

    Jag har INGEN ANING om vad jag vill plugga. Hjälp???

    Aliona skrev 2021-03-22 20:59:49 följande:

    Vet du vad? Alla måste faktiskt inte plugga. Du vet inte vad du vill, tycker inget verkar roligt nog och annat verkar för svårt. Det är inte bästa läget för att ge sig in i universitetet. Fundera på att bara jobba istället. Det finns en hel del jobb även utan universitetsexamen och det finns ingen anledning att släga bort flera år och höga studielån på något som du kanske inte ens vill göra sen.


    Jag håller med, man måste inte plugga.
    Men känner man att man inte trivs, står och stampar, vill komma vidare eller vad det nu må vara så har man ett ansvar för att reda ut det och hitta på något annat.
    Det verkar du ha gjort, du har haft olika jobb och testat olika saker.
    Fortsätt med det! Sök jobb som verkar intressanta. Själva jobbet i sig kanske inte visar sig vara ditt drömjobb. Men kanske träffar du någon där som inspirerar dig att byta riktning. Eller så har du i varje fall ett till jobb att checka av från listan.

    Själv har jag aldrig haft något drömjobb. Men jag visste ganska tidigt vad jag tyckte var roligt och vad jag kunde ha viss fallenhet för. De utbildningar jag läst har varit relativt korta och inte har de känts helt hundra heller. Men då har jag tänkt att det inte är så farligt om jag inte trivs sen för det är bara ett halvår av mitt liv. Jag har fått jobb efter varje utbildning och sen har jag blivit kvar. Senaste svängen på yrkesbanan var efter min föräldraledighet, då gick jag en YH-utbildning på 1,5 år och det var 14 år sen. Så den ledde mig hyfsat rätt ändå. Nu tror jag att jag blir kvar inom området men kanske byter jag arbetsgivare x antal gånger under mitt arbetsliv skulle jag tro.

    För det handlar inte bara om vad man gör utan i vilken miljö. Gillar man butiksjobb så finns massor av olika butiker. På samma sätt finns många olika försäljningsjobb, många kock-jobb, många ekonomiassistent-jobb osv.
    Och jag har svårt att tro att man går en hel utbildning och sen tänker att oj det här vill jag INTE jobba med. Det känner man nog innan.

    Sök någon utbildning där det ingår praktik, så får du en chans att prova. Tex en sån här:
    Hitta utbildning - Yrkeshögskolan (yrkeshogskolan.se)
Svar på tråden Jag har INGEN ANING om vad jag vill plugga. Hjälp???