• Kexsmula

    Läkemedelsberoende hjälp!!!!

    Har din vän varit beroende så länge av starka morfintabletter är nog den enda utvägen ty börja på en substitutionsmottagning. Där får man en medicin som lurar opiatreceptorerna i hjärnan att de är fulla trots att de inte är det. Man blir inte påverkad av medicinen och blir precis som vanligt - dvs frisk. Att sluta med starka opiater är ett rent helvete, inte ens de som för hjälp med nedtrappning genom vården brukar lyckas. Slutar man tvärt får man myrkrypningsr i benen och kan inte sova, man spyr och skiter samtidigt och pendlar mellan att frysa och svettas. De fysiska symptomen brukar försvinna efter ca 2 veckor, men efter dem kommer man känna att precis allt är nattsvart och får den värsta depressionen man kan tänka sig som varar ungefär ett år. Det går inte att sköta varken arbete eller hushåll och inget är kul.

    Jag rekommenderar faktiskt LARO-behandling trots att det fått oförkänt dåligt rykte. Buprenorfin räddade mitt liv och idag har jag en jättefin familj, två underbara pojkar, tack vare min medicin.

  • Kexsmula
    Moisen1122 skrev 2021-03-25 02:11:35 följande:

    Hen mår verkligen så dåligt just nu så hen hellre tar livet av sig än att må såhär


    Du måste försöka övertala honom att ringa runt till olika substitutionsmottagningar/LARO-mottagningar ASAP! Ring tillsammans med honom om han tycker det känns jobbigt. Kötiden kan variera allt från att man får komma in i princip direkt till över ett halvår. Jag känner så väl igen mig hur han mår. Det är värt att välja en mottagning i närliggande region om kötiden är kortare och han får behandling bums! Det är extremt få som klarar av att sluta cold turkey eller genom nedtrappning. Ring inte polisen, de kan inte hjälpa honom.

    Kram!
  • Kexsmula
    Moisen1122 skrev 2021-03-25 19:20:19 följande:

    Han har försökt ett flertal gånger att trappa ned men det går inte, slutar bara med att han blir utan medicin några dagar och sen står han inte ut längre och börjar med morfinet igen.

    Han fick ju somsagt sobril utskrivet som han brukar bli lugn av men det fungerar inte heller. Sömnbristen blir bara värre och värre.


    Som sagt, det är väldigt få människor som lyckas sluta med så starka opioidpreparat, visst finns det enstaka fall som lyckas trappa ner om det inte gått så lång tid sedan de började och hållit ner dosen rejält och ännu färre lyckas sluta cold turkey. Tycker fortfarande verkligen att dubble peppa honom att söka till en LARO-mottagning, hans livskvalitet kommer öka ENORMT och han kommer kunna leva ett normalt liv.
  • Kexsmula
    gråfågel skrev 2021-03-26 17:39:24 följande:

    Hur har det gått? Något starkare än sobril hade nog varit bra. Minst stesolid.

    Om inte kanske lite alkohol. Vet att det är okonventionellt, men ändå bättre än att känna att man vill dö.

    Nozinan är ingen rolig medicin men den däckar en.

    Lyrica eller gabapentin kan vara bra i ca 3 dagar vid avgiftning också, men absolut inte mer än 3 dagar.


    Alkohol är bland det sämsta man kan ta vid abstinens, det hjälper inte ett dugg och det gör det till och med värre. Sobril är precis som du skriver för milt att sova på - i synnerhet vid abstinens. Xanor har jag använt vid opiatabstinens för att kunna sova och det är det enda som hjälpt någorlunda, men att sluta helt med starka opioider funkar inte för de flesta.
Svar på tråden Läkemedelsberoende hjälp!!!!