Inlägg från: Magdalena88 |Visa alla inlägg
  • Magdalena88

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Hej på er tjejer,

    Läste snabbt igenom tråden och kände - här vill jag hoppa in.

    Min story: Har två barn på 3 och 6 år. I augusti 2020 bestämde vi oss för att försöka för en tredje. Plussade i slutet på november och var överlycklig. Slutet på januari, i vecka 12 började jag blöda, åkte in på gynakuten som konstaterade MA. Efter det skickades jag hem. Aldrig känt mig så utlämnad som där och då.
    Så chockad dessutom - första missfallet.
    Några dagar senare satte det igång att blöda ordentligt och allt kom ut. Tyckte det var så skönt att slippa skrapa och ta tabletter (hade en bokad tid).
    FIck ta HCG prov varje vecka tills det var på 0. Tog 6 veckor. Längsta 6 veckorna någonsin när det enda man vill är börja försöka igen.

    Efter det har jag haft menscykler på 40 dagar. Och antagligen rätt så kass ÄL (om ens någon). Träffade en urgullig gyn som skrev ut Letrozol till mig. Så nu har jag tagit första kuren och har beräknad BIM på lördag. Tjuvtestade mig precis och det var negativt. Försöker vara positiv och peppad men det är verkligen svårt när man hela tiden tänker "nu hade jag varit så långt gången i min graviditet om inte..."

    Ja juste - det alla säger om att man är såååå fertil efter missfall. Stämmer verkligen inte in på mig iaf.

  • Magdalena88

    Faktiskt helt sjukt hur dålig kvinnovården är. Nog att missfall är vanligt, det är fortfarande en så stor chock för varje kvinna att gå igenom.

    Tack för era svar <3

  • Magdalena88
    Hallonglass91 skrev 2021-05-07 22:00:21 följande:
    Beklagar ditt MA, det är så tråkigt att höra och hur lika på sätt och vis alla våra MA varit? Välkommen hit! Mysigt med två små barn och underbart att ni försöker men en tredje.

    Får jag fråga hur långa din cyklar var innan MA? Funderar på om mina cykler kanske också ändrats/kommer vara annorlunda än tidigare.

    Ja, känner igen mig i det där. Denna veckan har varit lite extra jobbig för jag skulle varit i vecka 20/21 och en kompis berättade att hon var gravid i vecka 20, så vi skulle varit i samma vecka. Sen har flera influencers också gått ut med deras graviditeter just denna veckan och en är i vecka 20. Egentligen borde man ju vara glad, för de betyder ju att folk blir gravida och behåller barnen, men det hugger ändå lite i hjärtat. Men det är ju verkligen hoppfullt egentligen och jag är inte avundsjuk av mig för andra saker, så försöker tänka positivt!

    Ang att det är lättare att bli gravid efter MF - så skriver jag det för att det ska gå i uppfyllelse haha, låt oss hålla kvar den tanken att vi alla här blir gravida snart och att vi inte behöver uppleva det här igen.
    Tack så mycket!!
    Jag har alltid haft cykler på 30 +/- 2 dagar. Efter MA hamnade jag på runt 40 dagar och när jag kollade ägglossning så fick jag inga utslag.
    Åt min första kur letrozol denna cykel och hamnade på 28 dagar(fick min mens i fredags)! Och fick ÄL bekräftat med blodprov. Så det känns ju positivt! Nu kan man börja försöka på "riktigt" när man vet att man har ÄL igen!

    Ja det gör verkligen ont när man tänker att man också "skulle" ha varit där. Man får försöka trösta sig med tanken att allt har en mening..

    Absolut, jag hoppas ni alla i denna tråd har mycket lättare att bli gravida efter MF :)
  • Magdalena88

    Jag har en fråga till er. Hur lång lutealfas har ni? Min brukar ligga på 10 dagar och jag har ju blivit gravid trots att den är "kort". Men denna cykel hamnade den på bara 9 dagar och nu funderar jag på om jag har progesteronbrist eller nåt...

  • Magdalena88
    Sellcarro skrev 2021-05-09 18:52:28 följande:

    Min lutefas ligger på 13 +- 1 ungefär :) så den kan vara en aning kort för dig. Kanske kan vara en idé att kolla upp om du progestronbrist.


    Jo, jag gjorde ju ett test för att jag fått leterozol utskrivet. Och det låg på 37. Enligt Gyn var det ok. Men kanske att det ändå är ett problem.

    Tack för era svar!
  • Magdalena88
    September1518 skrev 2021-05-11 08:23:31 följande:

    Jag kunde inte hålla mig till onsdag!! Tog ett test nu och jag är gravid :D Vad läskigt det känns men så kul också!


    Wow så roligt, stort grattis!!!
  • Magdalena88
    Hallonglass91 skrev 2021-05-24 11:12:15 följande:

    Idag fick jag positivt ÄL test på dag 16! Jag har alltid haft korta cykler på 26 dagar så blev förvånad att ÄL kom så sent. Detta är förta gången jag testat ÄL tester, och tänkte ge upp då jag trodde jag missat ÄL. Så det var ändå kul! Blev så glad att jag skrek rätt ut av lycka och min kille bara skrattade åt mig glatt och sa att det lät som jag vunnit en miljon på lotto! Men ungefär så kändes det hahaha.

    Hoppas ni andra också får en bra vecka!


    Åh samma här!! Fick positivt på dag 16 i lördags. Blev löjligt glad att min normala cykel efter mf verkar vara tillbaka nu.

    Nu är det bara den otroligt långa väntan till bim...

    heja!
  • Magdalena88

    Hur går det för er andra? Vilka närmar sig BIM? Några känningar?

    Jag har varit väldigt chill den här cykeln (inbillar jag mig iaf). Bim 3/6. Känns så långt bort just nu.

  • Magdalena88
    Ericky skrev 2021-05-30 17:55:39 följande:

    Hej tjejer!

    Jag vill gärna vara med här om tråden fortfarande är öppen för nya medlemmar :)

    Jag och sambon har försökt bli gravida i 10 månader. Jag har haft problem med mellanblödningar sedan 1 år tillbaka och, lång historia kort, tillslut fick jag veta att jag hade en polyp på livmodertappen som jag begärde att få ta bort. Då blev vi gravida direkt på första försöket. Var världens lyckligaste förstås, men det varade bara i 6 dagar för sedan började jag blöda och missfallet var ett faktum. Blev heeeelt knäckt första 2-3 dagarna och bara grät då det kändes som ett slag i ansiktet att få plusset efter all längtan och sedan få mattan undanryckt lika snabbt igen. Nu mår jag dock bättre och är inne på dag 6 av blödningar och hoppas på att det snart ska ta slut så vi kan försöka på nytt.

    Hur länge blödde ni och hur länge hade ni plus pp testen efter er blödning började?


    Välkommen till gruppen!! Beklagar verkligen ert missfall. Fick bekräftat MA i vecka 12. Blödde i 2 veckor ungefär. Testade positivt länge. HCG var inte nere på 0 förrän efter 6 veckor.
    Håller tummarna det går fort för er!
  • Magdalena88

    Tredje dagen med mensvärk i både rygg och nedre mage. BIM är imorgon men känns ändå konstigt att ha mensvärk så långt innan?
    Intalar mig själv varje gång jag går på toaletten att nu kommer mensen...
    Tjuvtestade igår och det var negativt.

    Ni andra som närmar er BIM, några känningar?

Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?