• Dalarna91

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Hoppar gärna in här. Fick ett tidigt missfall 20/9, vecka 5. Har blödit sedan dess men inte några större mängder. Fick idag väldigt ont med hugg i höger sida vid äggstock, fick åka in till kvinnokliniken men dom kunde inte se något. Allt såg fint ut och blödningen hade stoppat så är bara gammalt blod igen. Så är nu redo för att ägglossningen ska komma igång. Läste att hcg ska vara under 50, mitt ligger på 170. Så borde vara under 50 till helgen. Detta blir första barnet för oss bägge. Ser framemot denna ägglossning då jag har läst att många blir fort gravid efter missfall. Blev lite långt inlägg dom som vill läsa :)

  • Dalarna91
    Hallonglass91 skrev 2021-09-29 22:26:40 följande:

    Beklagar och håller tummarna. Skönt att din ÄL redan är igång!Beklagar ditt missfall! <3 Bra att du är positiv, och jag hade också läst att det skulle gå fortare, men var bara lite inställd på att det lika gärna kan ta lite mer tid efter ett missfall också? :) Förra gången för oss, som slutade i vårt MA, blev vi gravida den första gången vi låg utan preventivmedel. Nu efter vårt MA har vi försökt varje cykel sen i april. det verkar som jag kanske är gravid nu, men det har tagit 6 eller 7 verkligen aktiva försök.


    Ja, kanske ska vara lite mer inställd de kan ta en längre stund så man inte blir så himla besviken.
  • Dalarna91
    Ninis83 skrev 2021-10-04 20:33:11 följande:

    Ja, jag tänker också att det nog är normalt. När man varit gravid och liksom haft sin bäbis inom räckhåll så känner man nog oftast inte för att chilla med bäbisverkstan efter ett missfall. Man ligger ju redan efter. Jag är helt övertygad om att jag kommer ha väldigt svårt att slappna av vad gäller att försöka bli gravid igen!


    Är enig med känslan att man ligger efter i bäbis verkstan. Men försöker tänka på att vi kan bli gravid och det gör mig lugnare. men vem vet, kanske blir ännu mer stressad när mitt mf är färdig och ska försöka på nytt. Jag har beställt d vitamin och Vetegroddsolja (e vitamin) för att öka chansen senare.
  • Dalarna91

    Får ont i hjärtat när jag får höra hur vården kan behandla människor. Det gör ju att man tappar förtroendet och jag själv jobbar inom vården. Kände själv hur frustrerande det var att få hjälp med smärtorna förra veckan och vet inte hur många man ringde och blev bara skickad vidare.

    Nu ligger mitt hcg värde på 43. Så hoppas ägglossningen startar snart.

  • Dalarna91
    Wave Mother skrev 2021-10-05 15:30:01 följande:

    Vad bra att ditt hcg gått ner, då kommer säkert ägglossningen igång också! Håller tummarna för att det går fort! 

    Jag var faktiskt förvånad över att bemötandet var så pass obrytt från vårdens sida, till att börja med, trots att de måste möte personer i chock hela tiden (det är ju vanligt med MA, men samtidigt så otroligt smärtsamt att få det beskedet, när man tror att allt är bra). Detsamma gäller faktiskt min vanliga BM, som var helt känslokall när jag ringde och berättade och grät över att jag inte skulle få komma till sjukhuset. Hon sa bara att det inte var hennes ansvar eftersom MA:t upptäcktes på privat VUL som jag bokat eftersom de inte gjorde VUL på min mottagning. Jag kommer absolut att byta barnmorskemottagning om jag blir gravid igen, för jag kommer garanterat att börja gråta om jag träffar samma person igen efter det här. 

    Å andra sidan så kan jag förstå att det ÄR väldigt svårt att bemöta personer i chock och kris, och kanske finns det också en poäng med att spela ner ma/mf lite grann så att man inte gör det till en större sak än det är. Det ska också sägas att när jag träffade gynekologen på den privata kliniken vid uppföljnings-VUL efter en vecka, och sa till honom att jag var rädd för att göra behandlingen hemma, så hjälpte han mig och skrev remiss. Så det var framförallt den första undersökningen där MA upptäcktes som det blev fel i kommunikationen, och då var jag naturligtvis inte i så bra skick överhuvud taget så det var nog delvis mitt fel. Men det verkar inte som en så bra praxis att skicka hem personer som just fått sådant besked i tron att det blir omöjligt att få hjälp med behandling annat än att ta piller hemma, det måste jag ändå säga. Det hade varit en mycket lättare vecka att hantera om det framgått att det fanns behandlingsalternativ.


    Alla är ju olika. Men när jag va på kvinnokliniken så satt en kvinna och grät. Jag satt inte på lyssnade på när hon pratade i telefon men hörde hon sa "läkaren sa att sånt kan hända". Så jag uppfattade hon fick ma lite sent. Såg ingen direkt gravidmage, men vet inte vilken vecka man får det. Jag tycker får kan sånt besked ska man inte behöva sitta i väntrummet med andra.

    Hoppas allt är bättre med dig nu efter allt.
  • Dalarna91
    Wave Mother skrev 2021-10-05 17:52:36 följande:

    Ja, det är ju inte toppen att behöva vara inför folk i det tillståndet. De borde nästan ha ett rum man kan få gå undan i lite grann. Jag stod och kämpade med gråten i inskrivningsdisken i typ tio minuter efter mitt besked eftersom jag behövde betala, men som tur var var det inga andra patienter där för tillfället i alla fall.

    Tror man får gravidmage någon gång mellan 12 och 16 veckor, kanske. I alla fall syns det inget särskilt innan 12 veckor, annat än att man kan vara svullen pga hormoner. Fostret är så litet att det inte syns ännu då.

    Tack så mycket! Jag tycker mig vara tillbaka på banan psykiskt nu, och är väldigt glad över det :) 


    Så skönt att höra. Dom borde verkligen ha ett rum.

    Hoppas vi alla plussar fort. Risken att få ett till mf är liten läste jag. Men tycker det är svårt att veta vad som är sant eller inte på internet.
  • Dalarna91
    hurtänktedunu skrev 2021-10-06 08:02:03 följande:

    Ska ju ha mens endera fredag eller söndag. svårt att veta så här efter missfall. Tog ett test i måndags som var tokblankt. Inte ens en tillstymmelse till streck. Kände inga symtom alls vilket jag brukar göra. Det jag hade känt var lite ont till och från i bröstvårtorna som jag aldrig haft och sen i fredags typ vibrerade det i höger ljumske och har kanske vart lite illamående när jag vart hungrig. Men tog ett test idag i alla fall och vet ni vad? Det var ett streck där. Jag vart helt chockad. Och det var inte ens så att jag behövde anstränga mig för att se det utan det var tydligt. Så öppnad dom digitala och tog ett sånt direkt. Och det stod gravid 1-2. Helt galet. Blev på första riktiga försöket. Känns helt galet. Nu ska jag bara passera bim också. Men tänker vänta en bebis inte ett missfall. I värsta fall är man glad i onödan och det gör ju inget.

    18 juni blir det då. Har redan en 23 juni. Så hoppas dom tar varsin dag men jag har alltid fött en vecka innan.


    Grattis! Blev du gravid direkt efter mf eller har du haft mens innan?
  • Dalarna91
    slo92 skrev 2021-10-06 08:31:47 följande:

    Jag är lite rädd att jag missade ägglossningen denna månad. Jag blödde 24-27 september av mf och tog första ägglossningstestet 9 dagar senare alltså söndag och fick ett svagt streck. Har testat varje dag sen dess och alla har varit blanka. Är rädd att ägglossningen var redan i helgen, men trodde inte att ägglossningen skulle kommit igång redan en vecka efter blödningen. Usch blir besviken om jag missat chansen menmen... Brukar ha ägglossning typ CD12 vilket var igår men har inte haft några fertila flytningar. Så hoppas att ägglossningen blivit förskjuten av mf så att den kommer typ nu i helgen :/


    Va tråkigt att höra om du skulle ha missat den. Jag hoppas den bara är lite förskjuten. Jag tog hcg test som visade 43 i måndags så hoppas äl kommer igång snart. Ska ta äl test varje dag nu för att hålla koll. Har ingen aning när jag ska ha den pga mf. Men hade starkt streck förra söndagen men de kan lika gärna vara att hcg va kring 140. Har ingen aning hur känslig äl test är. Vet du?
  • Dalarna91
    slo92 skrev 2021-10-06 08:50:11 följande:

    Ja verkligen tråkigt... Har ingen aning hur cykeln kommer bete sig ju efter mf, jag tänkte mig att den borde bli som vanligt men något förskjuten bara eftersom att det var så tidigt mf och blödde så lite.

    Det låter smart att testa varje dag så att du inte missar det. När hade du mf? Du tänker inte heller vänta en mens emellan eller så? Nej tyvärr har ingen aning, jag fick negativt graviditetstest redan några dagar efter att jag började blöda.


    Jag hade mf 20/9. Slutat blöda i förrgår. Va också tidigt vecka 5. Sist jag tog grav test va 27/9 och då såg man fortfarande 2 streck. Tänker inte ta några fler då hcg är låg nu. Borde vara kring 20 idag. Äl test har jag tagit varje dagen sedan 26/9 och va då positivt i 3 dagar. Tog uppehåll och sen har testen varit nyans svagare än kontroll strecket och nu är det negativt. Försökt googla när ältest ger utslag pga hcg men finner inget.
  • Dalarna91
    PrincessDalia skrev 2021-11-08 15:49:39 följande:

    Hade missfall för 4 veckor sedan. Tagit några ägglossningstest som varit negativa men idag var det positivt för ägglossning så nu kör vi igen! Väntade ni ut första mensen eller körde ni direkt ni slutat blöda.


    Vi körde på direkt. Men de gick inte så är på andra försöket nu efter mf
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?