Inlägg från: Hallonglass91 |Visa alla inlägg
  • Hallonglass91

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Ninis83 skrev 2021-10-01 15:30:43 följande:

    Hej. Beklagar allas missfall. Jag är nu på dag 4 efter mitt MA i v.18. Fruktansvärt. Vi kommer också att vilka försöka bli gravida igen direkt det är möjligt. Känner mig en aning stressad då jag är 38 år. Vi väntade vår sladdis i slutet av februari eller början av mars?


    Beklagar <3
  • Hallonglass91
    September1518 skrev 2021-10-03 13:30:52 följande:
    Tycker du är så duktig som lyckades lägga om tankarna på annat. Även om det var något så stort som ett bröllop. Men även steget att söka nytt jobb, du är så modig!

    Stört att du blev gravid just nu, kanske precis det som behövdes. Lägga om fokus. Vilket fint streck! Har du testat igen och vad visade det? Hoppas verkligen att du är gravid men du har inte uppdaterat angående det vad jag kan se. Stort grattis om det är så! :D<3

    Jag har varit extremt nere nån vecka nu, säkert mycket hormoner. Har verkligen känt mig deppig och haft svårt att finna glädje i vardagen. Men det har börjat släppa ordentligt nu. Nu sparkar bebisen så otroligt mycket varje dag också så det är skönt!
    Tack! Du är så fin! <3 <3

    Ja, det är så galet att det blev ett plus just nu när det egentligen inte passade så bra. Jag får skippa att dricka på mitt bröllop helt enkelt och hoppas att inte för många lägger märke till det. Och så får vi säga till personalen att diskret hälla annat till mig. Sen med jobbet så känns det såklart inte helt bra mot arbetsgivaren och den nya chefen men samtidigt är jag glad att jag byter då det känns som det här jobbet är ett jobb jag vill tillbaka till efter en ev mammaledighet. Men summan av allt är att jag såklart är

    så glad men att jag också tror på något sjukt sätt att mina tankar, som var på annat, gjorde skillnad! <3

    Jag har försökt vara lite lugn med testandet och eftersom mensen inte kom så kändes det ändå ganska säkert ändå. Men tog ett digitalt test i lördags och det var positivt! Visade 2-3 veckor (dvs 4-5) vilket stämmer då jag nu är på 5+3. Så tacksam och glad! <3

    Ja, säkert hormoner som spelar dig ett spratt och så får du ju tänka på att bara för att du är gravid så får du och kan ha toppar och dalar som alla andra. Eller finns det något som gör dig ledsen nu kanske? :) Så kul att den sparkar! Vilken vecka är du i nu? :)
  • Hallonglass91
    Wave Mother skrev 2021-10-04 09:24:08 följande:
    Ja, hade ÄL i tisdags eller onsdags (tror jag). Fick inte till det så nära inpå som jag hade hoppats på grund av jobb, så räknar nästan med att det inte blir något den här månaden. Men känner mig mindre stressad över att bli gravid igen nu. Alldeles efter missfallet kändes det liksom det enda som kunde få mig att må bra igen, men nu känner jag mig lite mer som innan vi plussade första gången, dvs. att jag väldigt gärna vill, så klart, men är helt ok med att det kan ta lite tid.

    Hur går det för dig?
    Vad bra! Så skönt när man kommer dit och är lite mer lugn i sin längtan <3 Hoppas det tog sig för dig ändå!
  • Hallonglass91
    hurtänktedunu skrev 2021-10-06 08:02:03 följande:

    Ska ju ha mens endera fredag eller söndag. svårt att veta så här efter missfall. Tog ett test i måndags som var tokblankt. Inte ens en tillstymmelse till streck. Kände inga symtom alls vilket jag brukar göra. Det jag hade känt var lite ont till och från i bröstvårtorna som jag aldrig haft och sen i fredags typ vibrerade det i höger ljumske och har kanske vart lite illamående när jag vart hungrig. Men tog ett test idag i alla fall och vet ni vad? Det var ett streck där. Jag vart helt chockad. Och det var inte ens så att jag behövde anstränga mig för att se det utan det var tydligt. Så öppnad dom digitala och tog ett sånt direkt. Och det stod gravid 1-2. Helt galet. Blev på första riktiga försöket. Känns helt galet. Nu ska jag bara passera bim också. Men tänker vänta en bebis inte ett missfall. I värsta fall är man glad i onödan och det gör ju inget.

    18 juni blir det då. Har redan en 23 juni. Så hoppas dom tar varsin dag men jag har alltid fött en vecka innan.


    Men vad kul! Grattis!
  • Hallonglass91
    Bebis2021 skrev 2021-11-09 15:51:27 följande:

    Helt i chock fick jag se ett foster med hjärtslag idag på vul, alltså jag hade totalt räknat bort denna graviditet, i bilen påväg till vul ringde jag sambon och kollade så han kunde komma hem (bortrest i jobb) så att jag kan påbörja behandling för avbrytande, så min hjärna är i chock nu. Men så jäkla glad, men enligt vul är jag alltså i v8+0 så enligt mina beräkningar utifrån mensen osv borde jag vara 8+5 ungefär, men jag tänker inte oroa mig för de nu, nu tänker jag fokusera på att jag är gravid här och nu, man vet aldrig vad som sker, men nu jäklar ska jag fasiken glädjas!

    Kände att jag behövde skriva av mig detta


    Åh så roligt!! Grattis <3 Hoppas allt har gått fint nu senaste månaden.
  • Hallonglass91
    September1518 skrev 2021-11-10 12:56:25 följande:
    Tiden har verkligen flygit iväg för mig! Hur går det för dig? Har du börjat känna av några symptom? :) Är du gift nu förresten och gick det bra att dölja? :D Jobbet kommer ordna sig, tänker de långsiktigt så är det dessutom super att ha någon som verkligen vill vara där även om du försvinner en stund.

    Nu är jag i vecka 30+4 så nu är det nedräkning på riktigt, så spännande! Skönt att vara gravid över jul och nyår, känns som tiden kommer gå mycket snabbare. Snart har vi vår bebis här, längtar så mycket! Bebisen är i alla fall vild nu, sparkar väldigt mycket och hårt!
    Hej!

    Notifikationerna verkar ha varit av!

    Wow, det är ju helt fantastiskt vad långt du kommit! Så nära!! Bara vara några veckor kvar nu och som du säger går ju kul och nyår så fort. Wiiiiiehooo <3 Har du kunnat vara lite mer trygg när du känner barnet röra på sig eller hur har det varit för dig den senaste tiden med oro och så? :)

    Ja, jag är i vecka 16 nu och mådde så illa typ hela dagarna fram till typ vecka 14, sedan dess har det varit bättre. Men det var lite skönt att känna tydliga symptom med tanke på att man nog är mer orolig när man har varit med om att ett MA just och speciellt för mig där jag hade symptom trots att graviditet avstannat.

    Ja, jag är nu gift och berättade för tre nära vänner på bröllopsdagen trots att jag bara var i vecka 7. Kändes skönt!

    Jobbet har jag börjat på nu för en månad sedan och de känns bra, det går att dölja någorlunda men nu börjar det se ut som jag är någon som fikat lite väl mycket på senaste? Magen putar ut och jag får sitta ner med uppknäppta byxor. Men eftersom jag är ny tror jag inte det märks ännu. Tänkte berätta när det gått ca 20-22 veckor om det inte syns för mycket innan.

    Hoppas det går bra för alla er som kämpar vidare <3 <3
  • Hallonglass91
    PrincessDalia skrev 2021-11-11 11:16:59 följande:

    Nu fick jag mens. Tre dagar efter ägglossning. Konstigt.


    Jag hade också lite mer ont vid ägglossning och även konstiga hugg då och då. Var så för mig många cykler?. Men som värst den andra och tredje om jag minns rätt. Men jag tror det för mig kanske berodde på att jag kände efter mer och fick mer känsel där inne. Kändes så i alla fall. Hur har det gått denna månaden då? <3
  • Hallonglass91
    September1518 skrev 2021-12-17 16:51:18 följande:

    Ja nu är det väldigt nära, otroligt spännande! :D Sparkarna är lite jobbiga men får mig absolut att slappna av mer. Hinner aldrig bli orolig eftersom jag känner bebisen så mycket.

    Stort grattis till att ha passerat vecka 12, skönt. Har du varit på något ul än? Håller med att det på ett sätt är skönt med tidiga tydliga symptom.

    Åh vad mysigt att vara gift, grattis :D

    Hoppas du lyckas dölja det så länge du vill. Vet ingen på jobbet? :)


    Hej! Skönt att höra! Även om det kanske är lite jobbigt med sparkarna ser jag extra mycket fram emot att känna sprakar pga att jag börjat bli orolig igen. När började du känna sparkar? Minns att du skrev om det tidigare men orkar inte bläddra tillbaka. Skyller på att jag är graviditetstrött i huvudet.

    Tack!! Känns verkligen så skönt att vara förbi vecka 12. Ja, jag har varit på 3 UL redan. Ett tidigt UL i vecka 7 via sjukvården, sen ett privat i vecka 9 och sen gjorde vi KUB i vecka 13. Var så kul att se bebisen men också väldigt jobbigt inför varje gång. Drömde massa mardrömmar innan och pendlade mellan hopp och förtvivlan. Antar att alla ni som blivit gravida efter ett MA/MF känner igen er i det.

    När vi var på KUB grät jag så fort jag la mig ner, för kändes så definitivt och som att ultraljudet var så avgörande. Liv eller död liksom. Då sa jag faktiskt till hon som skulle göra UL att det var superjobbigt att ligga där och vänta på att få veta om det levde för att det sist vi gjort UL i den veckan i förra graviditeten var då vi fick dåliga besked. Då var hon var så fin och frågade om hon skulle prata eller vara tyst och om hon kunde göra något särskilt för att det skulle vara lättare för mig. Jag sa att hon gärna fick prata och att hon gärna fick vara snabb med om hon såg något där, så hon tryckte till fort som attans och sa att hon såg något som rörde på sig direkt och fortsatte sen med undersökningen.

    Det känner jag ändå är ett tips till er som blir gravida igen. Våga vara lite känslig och berätta att saker är jobbigt. Typ för den person som gör UL. Jag känner att de har varit mer lyhörda och att de har varit lite peppande när man öppnar upp sig.

    Trevlig helg allihopa!
  • Hallonglass91
    September1518 skrev 2021-12-18 13:34:12 följande:

    Första graviditeten i vecka 16+3 tror jag och denna gång i vecka 18+4 har jag för mig :) Men har vänner som känt först i typ vecka 24 eller nåt och även en som kände i vecka 14. Förstår att du längtar!

    Bra att du ändå varit inne och tittat så många gånger. Jag var också privat i vecka 9, hade det bokat sen några veckor men började blöda en del ca en vecka innan så var helt inställd på missfall igen, men bebisen levde! Blödde fram till vecka 15 eller 16 har jag för mig och var på gynakuten 3 gånger. Tidiga ultraljud var inställda här. Så första riktiga blev rul i vecka 17.

    Bra att du sa till! Så de får chansen att anpassa sig :)


    Okej, spännande! Spännande också att du kände din andra graviditet senare än den första. Men då lär det inte vara allt för långt kvar för mig iaf tills jag känner något. :)

    Ja, jag är så glad att jag gjorde ett extra privat även om jag inte blödde som du gjorde så var jag också inställd på det värsta hela tiden så det var skönt att få se det leva där inne. Känns så galet att första egentliga UL som alla får är RUL. Så lång tid man ska vänta! Vi har fått vårt RUL bokat i vecka 20 (19+0) så om jag inte hade fått tidiga och inte heller fått göra KUB som det är i vissa län så hade första UL varit när det gått hälften av tiden nästan.

    God jul!
  • Hallonglass91
    Wave Mother skrev 2021-12-22 13:14:54 följande:

    Hej igen allihop! Det var ett tag sedan jag skrev i tråden, men nu är det dags. Jag plussade idag, på sjätte försöket efter MA:t. Det är ganska blandade känslor eftersom jag har lite svårt att tro att det ska gå bättre den här gången. Samtidigt är jag väldigt glad. 

    God jul!


    Åh!!!! Grattis! Underbart! Man får vara glad och gravid tills motsatsen bevisas! Hoppas det ska gå vägen och det gör det ju med större sannolikhet än att det inte går bra, försök att tänka så. Statistiken är med er!

    Grattis till er tidiga julklapp. Godjul!
  • Hallonglass91
    Wave Mother skrev 2021-12-22 14:54:35 följande:

    Tack så hemskt mycket! Det är sant med statistiken, man får försöka tänka på det. 

    Hur går det för dig nu? Jag ser att du har kommit förbi första trimestern!

    Jag kommer nog att kunna slappna av mer om vi kommer förbi vecka 12 också, men först också vecka 8 som var då det gick snett förra gången. 


    Ja! Heja din bebis och hoppas allt går fint denna gång. Snart är du i vecka 8. Och även om det är tufft kanske det kan vara värt att gå på ett ultraljud ca vecka 9. För mig var det hemskt att gå den vecka jag fick reda på mitt missfall sist men efter den veckan har det känts lite lättare.

    Jag är i vecka 17 nu och varit på KUB och fick höra hjärtat denna vecka. Varit väldigt orolig och många har sagt att jag bara ska njuta, inte oroa mig osv och det är ju inte så lätt att bara stänga av även om det hade varit lättare? Men fick ett tips nyligen som fått mig tänka lite mer positivt på senaste och det är att man inte ska tänka negativa tankar om sitt barn/foster. Det har gjort att jag liksom tänkt tankar som heja dig där inne, du där inne kom igen du klarar det, jag tror på dig osv istället för att bara tänka att det är kört. Hoppas den tanken kan hjälpa dig! <3

    God jul!
  • Hallonglass91
    Wave Mother skrev 2021-12-25 09:54:41 följande:

    Ja, det är en bra idé med ultraljud tidigt. Jag har faktiskt bokat in det om en månad, så det blir första saken att klara av.

    Tack så hemskt mycket för dina stärkande ord, behöver det verkligen. Det tankesättet du beskriver ska jag försöka anamma; positiva tankar behövs, och det känns också som att det är ett bra sätt att försöka vara så snäll mot sig själv som möjligt, istället för att plåga sig med katastroftankar. Heja fröet! (Har läst att fostret är ca stort som ett vallmofrö i den här veckan :) ) 

    Vad härligt att höra hjärtat, så kul att höra att du är i vecka 17! Då är det snart halvtid för dig :) 

    Tack igen, blev verkligen glad av ditt meddelande!


    Ja, exakt heja heja ert frö! <3 <3 Väx och bli stor!
  • Hallonglass91
    Syren93 skrev 2022-03-20 14:05:52 följande:

    Här kommer en uppdatering från mig! Är nu gravid för tredje gången och har precis gått in i vecka 15 (14+0) gjorde KUB för en vecka sedan och allt såg fint ut. Är så så glad och tacksam!
    Kram till er alla! 


    Åh, stort grattis! Underbar milstolpe! Kram 
  • Hallonglass91
    September1518 skrev 2022-03-20 14:21:22 följande:
    Stort grattis till dig! :D Jag fick min dotter för 2 månader sedan och allt gick fint där med. Kram

    Wow! Så kul att höra! :) Jag är nu i vecka 30. 

  • Hallonglass91
    September1518 skrev 2022-03-23 07:57:24 följande:
    Då är det inte långt kvar, vad roligt! :D Hoppas allt gått bra!
    Tack! Hoppas verkligen det också <3
  • Hallonglass91
    Hoppas 2012 skrev 2022-03-23 18:05:12 följande:

    Hej,

    Känns hopplöst att det inte går efter MA. Fick veta i nov- och har haft 4 misslyckade försök efter det, suck. Blir gravid otroligt lätt så detta gör att det känns som något är fel och att vi kunde bara lyckas en gång ("ny" man).

    Hur lång tid tog det för er efter missfall? Inte orkat läsa hela tråden, sorry


    För oss tog det 6 månader och det var verkligen en jobbig tid så jag förstår hopplösheten. Vet att jag också jämförde med hur snabbt det gick förra gången då vi blev gravida direkt på första försöket men som då resulterade i ett MA och att det därför ännu mer efter vårt MA  kändes som att vi aldrig skulle bli gravida igen och att det tog för lång tid. MEN jag tror man får påminna sig om snitt tiden för hur lång tid det tar att bli gravid generellt är 7 månader, om jag minns rätt, så egentligen borde man ju utgå från det och inte tänka att det ska gå fortare bara för att man nyss vad gravid. Hoppas ni blir gravida och får ert efterlängtade barn snart! Lycka till! <3
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?