• Syren93

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Wave Mother skrev 2021-08-07 09:06:23 följande:

    Nej, vad tungt om det är så :( Men är det verkligen säkert? Jag har i och för sig inte mycket erfarenhet, men har förstått att det kan vara normalt att blöda en del under tidig graviditet utan att det är någon fara. <3


    Jag kan ju såklart inte veta till 100 %, men det är väldigt likt mitt missfall i april.. Känns så hopplöst också för gyn / gynakuten vill inte ens undersöka här eftersom det är så tidigt.. Så det är ju bara att vänta och se om det kommer igång mer :(
  • Syren93
    September1518 skrev 2021-08-07 13:57:07 följande:

    Åh nej vad hemskt!!! Jag har haft massa småblödningar och en rejäl blödning med klumpar denna graviditet. I början var jag absolut helt övertygad om missfall igen, kände mig förtvivlad. Men än sålänge inget missfall, vecka 17 nu och jag har sett levande bebis flera gånger. Hoppas hoppas det inte är missfall igen!!<3

    Om det skulle vara det tror jag du kan behöva prata med en barnmorska eller läkare om vad ni kan göra i framtiden. Tror inte de utreder förrän efter 3 missfall men kan vara skönt att ha en plan redan innan. Men de säger väl att 2 missfall i rad är ovanligt och ett tredje väldigt ovanligt.


    Ja det känns super jobbigt. Hade du färsk blod då? Jag har bara mörka flytningar, vilket jag inbillar mig är värre, för då täbker jag att fostret redan är dött och ligger där och blöder ut gammalt blod....

    Jag får väl avvakta och se..

    Och vad härligt att det gått bra för dig :)
  • Syren93
    September1518 skrev 2021-08-07 20:16:30 följande:

    Det har varit klarrött, brunaktigt, mörkrött, rosa, orange, riklig blödning i över tre timmar med klumpar, blodfärgade slemtrådar och Gud vet vad! Började i vecka 9, stora blödningen i vecka 10. Fortsätter än men mycket mindre. Så jag har gått igenom alla möjliga varianter på 7-8 veckor nånting.

    Hoppas det går bra för dig med! Finns så mycket anledningar till varför det blöder i graviditeten. Bara jättetråkigt att du inte får komma in och titta. Kanske är för tidigt för att se något. Får du inte komma till gynakuten heller?


    Oj, okej, det låter verkligen jobbigt, men vad skönt att allt gått bra ändå! Vet dom inte varför det har blött?

    Jag har inte försökt. Men vid mitt senaste missfall hade jag jätte svårt att få hjälp.. Jag tyckte då att det kändes överdrivet att åka till gynakuten, men gynmottagningen "bokar inte in planerade undersökningar"?? Super konstigt enligt mig.. Så när jag väl åkte till gynakuten var gravtestet negativt, men hade fortfarande ont, men då gjorde dom inget (ca 6 veckor efter missfallet).

    Ja jag antar att det är för tidigt för att kunna se något, är bara i v. 4+5. Så får väl vänta och se.
  • Syren93
    September1518 skrev 2021-08-16 20:03:00 följande:

    Ber om ursäkt, har missat ditt inlägg. Moderkakan låg lågt och det var ofarligt var förklaringen.

    Ja mycket som är konstigt i vården! Hur har det gått för dig nu? Jag hoppas att du fortfarande är gravid!<3


    Ingen fara! :)

    Jag gick in i v 6+0 idag och dom bruna flytningarna har i princip slutat sen i fredags. Jag börjar känna mig lite illamående, extremt trött och frusen. Så jag hoppas hoppas att det betyder att det lilla fröet fortfarande mår bra. Om 2 veckor ska jag försöka boka in tidigt ultraljud (fick inte boka än pga semestrar etc..)
  • Syren93
    September1518 skrev 2021-08-16 21:21:12 följande:

    Verkligen jätteroligt att läsa!! Stort grattis till fortsatt graviditet, vilken lättnad! :D Symptomen kommer igång också, bra tecken. Hoppas du får till ett, annars privat kanske går? Förstår att du vill in och se så allt ser bra ut. Håller tummarna att det rullar på som det ska nu.


    Det är privat jag ska göra :) men dom hade inte tid förrän veckan 34, och det gick inte ens att boka innan dess..

    Ja det känns jätte kul, även om det fortfarande är några oroliga veckor kvar!
  • Syren93

    Hej igen! Jag blev ju gravid efter mitt missfall och skulle nu vara i vecka 8+5, hade bruna flytningar för ca 3 veckor sedan som höll i sig i en vecka men sen slutade helt. Idag var vi på tidigt ultraljud och fick tyvärr bekräftat det värsta.. Fostret mättes till 5+3 och har förmodligen dött i samband med flytningarna. Vi ska in till gynakuten på måndag för att bekräfta med VUL och förmodligen då påbörja abort.

    Jag känner mig så otroligt ledsen och uppgiven. Känns totalt hopplöst, kommer det någonsin gå? Kommer man ens våga försöka igen?? Denna gången kände jag mig så inställd på att det skulle gå.. ) ':

  • Syren93
    Steeph skrev 2021-09-02 13:19:32 följande:

    Hej, beklagar så mycket <3 jag har gått igenom 2 ma och livet är bra tungt. Man blir så orolig och rädd inför framtiden, men du är inte ensam.

    Nu har vi valt att köra privat ivf för att känna att vi får prova något annat. Det tog sist 1 år att bli gravid igen vilket känns alldeles för lång tid att vänta på en ny graviditet. Skickar största kramen till dig <3


    Tack, skönt att känna att man inte är ensam. Det tog det 4 månader för mig att bli gravid igen, men nu känns det bara så otroligt läskit. Och jobbigt att man inte har någon aning om varför..

    På måndag ska jag i alla fall få göra VUL, vilket jag har velat göra sedan mitt förra missfall men inte fått. Det känns lite som en trygghet att se så det inte är något uppenbart fel där..

    Spännande med IVF, har ni kommit igång med det? :)
  • Syren93
    September1518 skrev 2021-09-02 20:32:21 följande:

    Blir förkrossad av att läsa ditt inlägg! <3 :(( Jag som var så glad när bruna flytningarna slutade. Lät verkligen lovande. Beklagar, så ledsen för er skull! :( Förstår din känsla verkligen. När jag fick blödningar denna graviditet efter att jag fått missfall senast var jag tvärsäker på missfall igen! Kände sån ren panik hur jag skulle gå vidare. Hur skulle jag våga bli gravid igen när min kropp inte kunde behålla bebisarna. Min plan var att boka in samtal med en barnmorska och diskutera. Jag ville ha statistik hur vanligt allt var och en plan hur vi skulle gå vidare, framförallt om det skulle hända igen. Boka in samtal med någon tycker jag. Så himla ledsen för er skull, beklagar djupt <3


    Ja det känns verkligen så tråkigt. Jag har dock haft en konstant oro i bakhuvudet att det inte stått helt rätt till, men såklart hade jag fortfarande hoppet och tänkte att det måste vara vår tur nu! Men ikke...

    Kändes som det var sån otroligt jobbig tystnad där i rummet med barnmorskan som gjorde ultraljudet. Tillslut fick jag fråga henne vad hon såg, då svarade hon "ja, det är just det, jag vet inte vad jag ser". Hennes kollega fick komma in Och bekräfta vad hon misstänkte.. Sen sa hon i princip inget mer på hela tiden. Fick en remiss i handen och info om att åka till gynakuten på måndag. Så nu vet jag inte riktigt vad som väntar, förmodligen någon form av medicinsk abort?
  • Syren93
    Wave Mother skrev 2021-09-03 20:20:50 följande:

    Känner igen det du berättar så mycket. Det var samma sak för mig. Jag fick visserligen lite information, men var för chockad för att kunna förstå den.

    Troligen kommer du att få påbörja en medicinsk behandling när du kommer in igen, om de redan har bekräftat att det är MA (tror en läkare ska göra det). Annars kommer de att göra det på måndag, med ett ytterligare VUL (så blev det för mig, jag fick komma på återbesök för VUL först). Men det är så dumt att de inte förklarade något eller skickade med någon information. Säg till om du vill veta mer om hur behandlingen går till. 

    Kram <3


    Jag var på en privat klinik där det bara fanns barnmorskor. Och allt hon kunde säga var typ "jag tror inte att det lever". Vad jag förstod så kommer jag göra VUL på måndag, för att få det bekräftat av en läkare (som du säger) sen förmodligen påbörja behandling då. Men ja, vi kände oss väldigt utlämnade. Fick stå ute i en korridor hos barnmorskan och vänta på att få en pappersremiss i handen, samtidigt som det kom och gick andra gravida :(
  • Syren93
    Wave Mother skrev 2021-09-03 21:16:22 följande:

    Det gör mig ledsen att höra att andra har samma dåliga erfarenhet. Jag gjorde också mitt VUL där det upptäcktes på en privat klinik där jag inte kände barnmorskan. Men vet förstås inte om det hade varit bättre på min vanliga mottagning, och de var väldigt kalla och oförstående när jag ringde och berättade också, fast jag grät i telefonen. På kliniken märkte jag bara att barnmorskan blev tyst, och sedan visade hon mig att det inte fanns några hjärtslag. Sedan är allt lite rörigt i minnet, jag tror hon rabblade information från en lista och gav mig ett papper :(

    Kanske är det omöjligt att ge helt rätt bemötande till en person i chock/krisläge, men lite bättre än att låta någon stå i korridoren kan man ju tycka att de kunde vara.  För mig var en av de konstigaste sakerna att ingen frågade hur jag mådde. Först en vecka senare när jag skrevs in för behandlingen (jag fick göra det på sjukhus efter att ha bett om det för jag var rädd) var det någon som ställde den frågan.


    Ja dom skulle absolut kunna jobba på sitt bemötande.. Det måste ju ändå hända då och då att dom får ge tråkiga besked? Dom borde istället va experter kan man tycka.. Jag vet inte om min barnmorska inte ville säga något för att hon inte kunde "säga säkert". Men jag fattade ju att det inte finns en chans att den lever..

    Får hoppas att det blir bättre på måndag och att jag får lite mer svar på mina frågor.. Jag är också rädd att behöva påbörja behandling hemma och sen må skit/börja blöda mycket. Jag bor ca 1 h från sjukhuset, så känns jobbigt om någon skulle hända..
  • Syren93
    Hallonglass91 skrev 2021-09-15 23:24:36 följande:

    Beklagar verkligen! Så ledsamt <3 <3 Klart det ska gå! Det bara måste gå <3 Anar att du inte är så gammal från ditt namn då det står 93, så jag tycker du självklart ska försöka tänka positivt efter du först har sörjt ordentligt! Jag känner iaf att trots all sorg så kommer jag inte vilja sluta försöka, jag tror att om/när det går hela vägen, att man inte kommer tänka så mycket på denna jobbiga tid. Lyssnade på en pod idag om att man kan tänka lite på barnlängtan (när man inte är gravid) som en kris. Det gav mig lite hopp mentalt för jag tänkte då direkt att kriser är förjävliga men de passerar ju ofta?

    Tänker på dig! <3


    Ja det känns såklart otroligt sorgligt.. På nått sätt blev det nästan en lättnad dock, för jag hade sån extrem ångest och oro hela "graviditeten" så när jag fick reda på att det hade misslyckats så behövde jag ju inte oroa mig längre.. Låter galet, och hoppas verkligen inte att jag ska behöva oroa mig så i 9 månader om det väl går vägen!

    Jag har dock blivit väldigt väl bemött inom vården denna gången och verkligen känt mig hörd. Var på ett återbesök igår där allt såg bra ut. Så nu planerar jag att invänta en mens innan vi försöker igen.. :) jag känner mig ödmjuk inför nästa försök. På gyn lät det som att det var otroligt vanligt med även 2 missfall, så jag har hoppet uppe!

    Jag håller tummarna för dig också, hejjar varje månad! Snart är det vår tur! :)
  • Syren93
    Hallonglass91 skrev 2021-09-29 08:13:08 följande:

    Jag kanske är gravid!

    Min mens har varit väldigt sen, är på BIM+5, och jag har haft ovanligt ömma bröst och har testat negativt med RFSU vanliga testa ofta testade på BIM, BIM+2, BIM+4 och så idag precis nu så testade jag mig och jag ser ett streck.

    Vet att många andra fått falska positiva med RFSU testa ofta, men eftersom mina test varit helt blanka tidigare tror jag ändå lite på detta.

    Ska såklart testa igen imorgon så att jag ser att det blir tydligare. Men känns lite hoppfullt!! :)

    Ser att det varit väldigt tyst här, hoppas ni andra mår bra! <3


    Men så kul! Grattis! Jag tycker absolut att det där är ett tydligt plus! :)
  • Syren93

    Här kommer en uppdatering från mig! Är nu gravid för tredje gången och har precis gått in i vecka 15 (14+0) gjorde KUB för en vecka sedan och allt såg fint ut. Är så så glad och tacksam!
    Kram till er alla! 

  • Syren93
    September1518 skrev 2022-03-20 14:21:22 följande:
    Stort grattis till dig! :D Jag fick min dotter för 2 månader sedan och allt gick fint där med. Kram
    Tack!
    Vad häftigt! Stort grattis! :) 
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?