Inlägg från: Anonym (Nja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nja)

    Kan demens slå till på en dag bara?

    Det förekommer att folk insjuknar fort i demens. Men det förekommer oftare att folk har en pågående infektion, ofta UVI. Det förekommer också att folk får andra psykiska sjukdomar.

    Ibland har någon varit dement under en rätt lång tid, utan att det varit uppenbart och så plötsligt blir det uppenbart. Är det demens blir det också ofta väldigt förvirrande att byta miljö, vilket ju gör att sjukdommen plötsligt blir mer uppenbar.

  • Anonym (Nja)
    Anonym (Orolig anhörig) skrev 2021-03-26 19:30:48 följande:

    Kan en annars mentalt frisk människa få en psykos huxflux? Ska höra efter om hon tar någon ny medicin för det var högst oklart vilka mediciner hon tog när hon var på sjukhus.


    Det förekommer. Men det förekommer även annat som också ger minnessvårigheter plötsligt. Är hon åter i bostaden?
  • Anonym (Nja)

    Jag gissar att det behöver gå lite tid och att ni behöver lyfta upp minnessvårigheterna med läkare igen.

  • Anonym (Nja)
    Anonym (Orolig anhörig) skrev 2021-03-26 19:46:54 följande:

    Kan du ge förslag på vad annat det kan vara? Alla ideer skulle uppskattas och undersökas. Sjukhuset skickade hem henne ensam i taxi och hon visste inte ens vart hon skulle.   


    Jag gissar på : "sjukdom". Låt inte en akutläkare gissa på att din mamma behöver mer omsorg i vardagen och att hon börjar bli normalt vimsig av ålder.

    Normalt sätt är man på sjukhus en väldigt kort period och det är viktigt att även ha ordentligt med kontakt med vårdcentralen!
Svar på tråden Kan demens slå till på en dag bara?