Inlägg från: mandarincurd |Visa alla inlägg
  • mandarincurd

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    mandarincurd skrev 2021-09-09 13:04:41 följande:

    Bara graviditeten med allt extra blod och vätska väger ju mellan 7-10kg ungefär. Jag har gått upp 14 kg. Lägger ingen större vikt vid det faktiskt! Hade inte kunnat göra något annorlunda och det hör till. :)


    För att tydliggöra - jag har alltid haft väldigt svårt för att gå upp!
  • mandarincurd

    Hej!

    Var och mätte och klämde på magen i förra veckan, allt såg bra ut och vi ligger perfekt till på kurvan. Fick även lyssna på flödet i navelsträngen och hjärtslagen <3

    Blodsockret är något jag oroat mig för (vet inte varför dock haha, jag är inte i någon riskzoon) men det såg också jättebra ut!

    Hur går det för er andra? Har ni börjat boa? Jag har börjat känna ett starkt behov av att börja fixa här hemma haha

  • mandarincurd
    VirrePirre06 skrev 2021-09-13 09:12:27 följande:

    Hej, var oxå hos bm förra veckan för mätning och prover :) Allt var bra med bebis men mitt blodsocker låg på 7.8, hade ätit 1,5tim innan besöket. Hon sa att deras gräns gick vid 9 så nu måste jag dra ner lite på det onyttiga, vilket är svårt xD Jag har börjar fixa lite hemma och så, vi köpte en begagnad troll lux säng igår och börjat planera hur bebisrummet ska se ut (som ändå inte kommer användas på ett tag xD) men jag vill ändå ha det klart hahaha. Konstig man är alltså


    Härligt att allt var bra med bäbis! Blä för blodsockret, dooock har jag förstått att det till en viss del är hormonellt så skyll inte helt på dig, what to do!

    Hahah jag vill också börja fixa i barnrummet! Jag tänker att de kan ju kanske ligga där och ta en nap någon gång haha?
  • mandarincurd

    Jag har läst alla era inlägg. Hoppas allt rullar på bra med jobb, blodsocker, diverse krämpor (så bra det går), irritation på sambos haha osv!

    Jag har fått extrem extrem extrem nästäppa. Vilken nässpray är ok att använda? Vill minnas att flera av er haft problem med näsan?

  • mandarincurd
    VirrePirre06 skrev 2021-09-22 18:38:47 följande:

    Allt rullar på ok, fortfarande foglossning men jag överlever, v.28 imorgon :) Jag är ju beroende av nässpray och varit i många år så jag tar det varje dag, kanske 2-4ggr och väldigt små sprut. Enligt janusinfo.se så ska den substansen inte påverka fostret, så jag är inte orolig iaf, jag använder otrivin mentol.


    Har hört om foglossning som magiskt försvunnit runt vecka 30, hoppas det blir så för dig!

    Ja jag har oxå läst på janusinfo och otrivin ska vara ok. Men sen googlar man och alla ba NEEEEEEJ inte otrivin (:::
  • mandarincurd
    Sellerin skrev 2021-09-22 23:20:08 följande:

    Alltså näsan är ju kaosig nu. Tycker att jag får lite smått näsblod varje dag och överlag massa blodklumpar i näsan (ursäkta detaljer ifall några är äckelmagade!). Jag gör dock inget åt det. Bara försöker snyta mig. Folk tror ju att jag är förkyld ibland, men det är bara den här graviditetssnuvan som håller i sig och förstör mina näsborrar!!

    Hoppas du hittar något som funkar för dig!


    Kul att du säger det, vaknade upp med näsblod! Jag kör vidare med min älskade otrivin, man måste ju få andas!!
  • mandarincurd
    MrsXy skrev 2021-09-26 16:33:36 följande:

    Hej alla ni ! Hoppas ni mår bra och att era graviditeter går framåt !

    Har inte läst de senaste månaderna. 

    Hade ett MA i juni och varit väldigt låg, vi hade även försökt läääänge, så tänkte att det skulle ta lika lång tid igen >2 år. MEN, igår plussade jag igen !!!!! 

    Helt sjukt, men det finns hopp. 


    STORT grattis!!! <333
  • mandarincurd

    Heeej på er! Skönt att samtliga får vara hemma, så läskigt med lyfta restriktioner tycker jag. Allt på en gång! Dumt? Jaaa. Folk verkar även tro att det är fritt fram att röra sig utanför hemmet trots symtom - hjälp!

    Jag knegar på men får tack och lov fortsätta hemifrån. :)

    Sammandragningar verkar ni alla ha men jag tror inte jag märkt av en endaste en? Hur känns de?

    Mycket livlig bebbe i magen. Igår var han lugnare men han väckte mig nu imorse genom några rejäla karatesparkar, nice. Han har tack och lov inte hittat mina revben ännu.

    Men wow, min mage har verkligen vuxit på sig ordentligt de senaste veckorna!!! Sjukt vad fort det går. Och i helgen går vi in i sista trimestern!!!!! Stoppa tiden jag hinner inte med hahah.

    Vet inte om någon av er är med i någon facebookgrupp, typ bf december-grupp. Jag måste nog gå ur den. Det är så mycket oro och de sätter verkligen tw på allt. Folk är oroliga och vänder sig till sociala medier för att ställa en fråga som de enkelt hade kunnat ringa vården om. Massa tjöt om bb-väska, 3d-ultraljud, andningslarm, minskade fosterrörelser yada yada. Ber om ursäkt om jag låter bitter, men bitterheten har blivit något förstärkt av graviditeten haha.

    Hoppas allt är fint med er alla! <3

  • mandarincurd
    bananmilkshake skrev 2021-10-01 07:53:50 följande:

    Det känns genom att magen blir stenhård och spänd! Det ska inte göra ont direkt (även om det står olika lite här och där) men är som en obehaglig känsla.

    Jag är med i den, känner exakt samma som du.. jag tog bort alla notiser och slutade följa. Så är det nåt jag undrar över kan jag gå in och söka i den. Blir annars bara superstressad av alla som verkar leva i sin graviditet varje sekund av dygnet (Obs jag tänker på bebisen typ så ofta också men orkar verkligen inte gräva ner mig i varenda detalj och ha barnrum upp till 18 år färdiginrett xD )

    Skönt att höra att du mår bra och får jobba hemifrån! Och ja, dom släppta restriktionerna får vi ångra tror jag :/


    Aha, ja jag kanske haft någon? annars kommer jag ju i alla fall ha haft några innan det här är slut haha.

    Oooj vad skönt att jag inte är ensam om att tycka så om den gruppen! Massa know-it-alls (förlåt) och panik hit och dit för att de inte känt bäbisen på två timmar. Packat bb-väskan i vecka 20 och typ packar med sig hela hushållet. Barnrum som du säger färdigt och ja allt! Har ABSOLUT inget emot att folk vill boa och fixa barnrum men när de gör alltiiiing och oroar sig över allting och delar med sig av det och söker bekräftelse? Allt blir bara så materialistiskt. Nä jag måste nog stänga av alla notiser till den också haha.
  • mandarincurd
    Bula2021 skrev 2021-10-05 14:20:24 följande:

    Hallå allihop!

    Vecka 25+4 i dag och har varit på min första mätning hos bm. Hamnade på ett rätt högt mått, 28,5 cm och i den här veckan ska man ligga strax under 25 cm. Ska på återbesök om två veckor för ny mätning så livmodern inte växt ännu mer :) Har förstått att ett högt mått, över normalkurva, kan tyda på litenolika saker, t ex. att man har mycket fostervatten eller att barnet är stort. Redan när jag gjorde fostervattensprov så sa läkaren att det såg ut som att jag hade lite mer fostervatten.

    Vad har ni andra haft för mått? Jag är inte orolig, bara kul att höra :)


    Jag tror jag låg på 24 senaste mätningen, i slutet av vecka 25 :)

    Men det är ju jätteindividuellt och betyder inte att du kommer föda ett stort barn haha!
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET