Inlägg från: mandarincurd |Visa alla inlägg
  • mandarincurd

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    bananmilkshake skrev 2021-07-28 21:58:40 följande:

    Åh, tack för tipset! Jaså, kanske järnbrist i sig också kan ge trög mage! Jag är dålig på alla dom sakerna men försöker bättra mig. :p


    Haha ja jag är också rätt kass när det gäller fullkorn? men du kan ju prova med att äta mer järnberikat, typ blodpudding (om du inte är vego), jordgubbar, messmör etc :) tillaga all mat i gjutjärnspanna osv!
  • mandarincurd
    VirrePirre06 skrev 2021-07-29 10:07:40 följande:

    Såg på Youtube på libros gravid vecka för vecka, där Natali Fikas pratade om kroppnojjor med graviditeten. Ett spännande ämne tycker jag som man kanske inte pratar så mycket om :O Hur känner ni nu när kroppen förändras? :) Själv känner jag att det är lite jobbigt, har valt att inte väga mig alls även om jag vet att det bara är en siffra. Har alltid varit aktivt och tränat så försöker hålla igång så gott det går :) Jag har även fått mycket ådernät på benen, det är inte så fint men orkar faktiskt inte lägga energi på det xD Berätta gärna hur ni känner


    Tycker också det är lite jobbigt. Jag är bortskämd med att alltid kunna äta vad jag vill med oförändrad kropp. Har aldrig brytt mig om vad vågen säger utan mer hur jag känner över min kropp och hur jag mår. Har nästan haft svårt med att gå upp i vikt, tex om jag behövde lägga på mig massa för att bygga mer muskler. Nu har jag gått upp 10 kg sen jag plussade, har fått mer celluliter över lår och rumpa. Känner mig allmänt pluffsig överlag? men kan ju inte göra något åt det och anledningen till att det blir såhär är ju faktiskt otroligt fin. <3

    Enda gångerna jag vägt mig har varit hos barnmorskan.
  • mandarincurd
    bananmilkshake skrev 2021-07-29 12:09:17 följande:

    Tack för tipsen! Undra om smultron har mkt järn också? har ätit enorma mängder i år xD Gjutjärnspannan går varm här hemma iaf!


    Gör dom säkert! Också smidigt att blanda ner någon näve spenat i smoothien
  • mandarincurd
    bananmilkshake skrev 2021-07-30 00:31:55 följande:

    Hej på er! Nån mer sömnlös? Mandarincurd kanske? 

    Senaste två nätterna har jag lagt mig min vanliga tid, men inte kunnat somna på flera timmar. Nu gav jag upp och sitter här istället. Jag har fått tillbaka lite illamående också, nån mer? :(

    Såklart sammanfaller detta med att bebisen slutat härja runt på kvällarna och är rätt stilla då när hon varit som mest aktiv tidigare. Hon rör sig dagtid, och jag läste att dom inte riktigt hunnit få såna rutiner i sina rörelser än... men jag oroar mig såklart. 


    Åh jag var faktiskt sömnlös! Somnade inte förrän 05:00 :( och imorgon börjar jag jobba. Allmänt depp, blääää!

    Jobbigt med illamående, hoppas det går över snabbt <3

    Bäbis rör på sig som fasen, har också gjort det mest kvällstid men både igår och idag på dagen har den bökat omkring. Riktigt aktiv, håller faktiskt på i detta nu med cirkuskonster därinne haha.

    Ultraljud TISDAG AHHH!!! Så nervig!!!
  • mandarincurd
    KNAS2 skrev 2021-08-01 15:43:00 följande:

    Är det någon mer än jag som inte riktigt har velat (läs: vågat) börjat köpa saker inför bebis ankomst?

    Vi har smått börjat prata skötbord, säng, barnvagn och andra saker till det lilla livet men vet inte om det är lika bra att börja ordna med sådana saker. Vecka 23 nu till veckan som kommer.

    Vet att man kan börja förbereda när som helst men hur tänker ni andra? :)


    Vi ska, om RUL ser bra ut på tisdag åka senare i veckan och kolla lite barnvagn. De har sån bra kampanj fortfarande på vagnen vi kollat på, läs jag hehe, så vill inte missa det. Babyskydd ska faktiskt min snälla snälla pappa sponsra med, absolut inget vi behöver hjälp med men han erbjöd sig och då tackar man inte nej :)

    Har inte köpt någonting alls till bäbis dock, är i vecka 19.

    Jag tycker ni kan smyga igång med lite inköp, så mysigt ju <3
  • mandarincurd
    KNAS2 skrev 2021-08-02 08:55:55 följande:

    Vi har kikat runt lite på blocket för att kolla efter vagn och igår dök vagnen vi kollat efter upp så vi ska faktiskt åka och kika på den imorgon. Kan bli första köpet! :)


    Åh vad kul! Vad är det för vagn?
  • mandarincurd
    bananmilkshake skrev 2021-08-02 10:32:59 följande:

    Haha! Åh nej fy vad jobbigt? hoppas det bara var tillfälligt, så du får sova bra nu när du ska tillbaka till jobbet. :)

    Tack! Det blev bättre efter några dagar.

    Åh vad spännande! Uppdatera här sen. :) Får ni veta kön nu eller har ni redan en aning, eller kanske inte vill veta alls? :)

    Vad skönt att du har en livlig bebis! Min var trött några dagar, alternativ låg vänd inåt, men nu är det ungefär som innan igen. Hon sparkar gärna på urinblåsan. xD


    Skönt!

    Vi tänker ta reda på könet imorgon. Har absoluuuut ingen aning (ofc) så det ska bli spännande!
  • mandarincurd
    KNAS2 skrev 2021-08-02 11:16:20 följande:

    Det blir en emmaljunga nxt90f outdoor trek. Fastnade för den ganska snabbt. Tycker annars att de flesta vagnar är ganska lika varandra. Vad kikar ni efter? :)


    Vi kollar också på en Emmaljunga nxt90 :)
  • mandarincurd

    RUL avklarat och allt såg bra ut! Vi väntar en liten pojke <3

    Fick förändrat datum så istället för 29/12 så blev det 25/12. :)

  • mandarincurd
    Fjaril90 skrev 2021-08-03 10:09:38 följande:

    Åh vad kul! Härligt att allt såg bra ut! Grattis till Lill killen.

    Imorgon är det min tur såååå nervös. :D


    Det kommer gå så bra!! Jag var också säker på en tjej så blev väldigt chockad, haha! Men wow vad speciell barnmorskan var, mycket mer allvarlig och typ sur än vad ?min? vanliga på mvc är haha :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET