• KNAS2

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Hej!

    Här kommer en grupp för oss som, väntar vårat första barn i december 2021.

    Jag tänker att det är roligt att dela med sig av våra BF-datum och vår ålder.

    KNAS, 31 år, BF 7/12

    Tjing!

  • Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET
  • Grapefrukt89
    bananmilkshake skrev 2021-08-26 20:40:47 följande:
    Ja, och folk har ju slutat hålla avstånd för länge sen. Inte ens om dom ser man har munskydd bryr dom sig och tänker att antagligen är den personen i riskgrupp. Men nej, det är viktigare att tränga sig först på tåget än att ta hänsyn till dom personerna. Känns som om dom sett att jag är gravid skulle dom visa ännu mindre hänsyn, hade inte förvånat mig. Usch, blir så less. :(

    Hunger kan vara riktigt jobbigt när man ska sova! Du får ta nåt litet snack på kvällen. :) Ja verkligen! <3

    Upplever tyvärr samma sak... Har varit ganska chill tills nu eftersom att jag känt mig trygg (haft covid för 2,5 månader sen) och har inte känt mig för långt gången i graviditeten för att det ska vara obehagligt/riskfyllt. MEN, nästa gång folk trängs i närheten av mig så kommer jag säga till. INTE OK... Nu känner jag att de flesta är tillbaka i skolan/på jobb och träffar mer folk än vanligt + att vi närmar oss hösten. Därför är risken större för spridning också. 


    Kommer för övrigt ha med visir och ffp3-mask på mig i kollektivtrafiken om jag måste ta mig in nånstans med tåg/buss...

  • Grapefrukt89
    bananmilkshake skrev 2021-08-27 19:08:37 följande:

    Hej på er vänner. Jag behöver lufta lite tankar bara och se om nån känner igen sig i dom här känslorna. Det rör delvis kroppens förändring så hoppa över att läsa om du känner att det är något som kan trigga dig till att må dåligt! <3


    Jag går in i vecka 27 imorgon, och från ingenstans kom som en allmänt obekväm känsla. Jag känner inte igen kroppen, vilket inte är så konstigt. Men magen har ju smugit sig på så jag förstår inte riktigt varför det känns så. Jag har aldrig haft några "dåliga" tankar om min kropp, alltid accepterat den som den är. 


    Jag började ju ett nytt jobb den här veckan som jag trivs jättebra med, men det känns också lite jobbigt att vara "den gravida", som jag inbillar mig att folk tänker. Dom flesta är 10-15 år yngre än mig men jag har alltid haft lätt för att smälta in bland olika åldrar, så det gör inget, mer än att jag bara känner mig så udda just nu att dessutom vara gravid. :/ Jag har längtat efter att magen ska synas men känner mig mest obekväm med det nu? Att andra ser direkt liksom. Att inse att ingen tar hänsyn trots det, jag får stå på bussen varje dag, folk står alldeles för nära i köer osv. Samtidigt vill jag liksom inte bli erbjuden sittplats, haha. Jag kan inte riktigt peka på vad problemet är? Eller jo, hormoner antagligen...! Känner mest för att gråta. Humöret blir ju inte bättre av mina magproblem som ger mig magknip varje dag eftersom jag blivit av med mina rutiner när jag började jobba.  


    Usch. Hoppas ni slipper en sån här dipp men om skriv gärna om ni känner igen er! Kram!


    I det kroppsliga så är jag ok mestadels... Tycker det är obehagligt med pulserande kramper i brösten dock. Samt hur benen och kroppen reagerar på längre promenader (svullnad, ömhet osv). Men jag antar att det hör till vi går igenom...


    Jag har själv extrema humörsvängningar. Gråter väldigt lätt och för nästan vad som helst. Ofta är jag orolig över att jag gjort/ätit nåt som skadar min lilla tös i magen (trots att jag dubbelkollar med folk som vet vad de pratar om). Har för min egen del panik-känsla över att jag är just orolig och hur oron skadar barnet i mig. Mycket oro generellt och ångest kring det. Detta har dock hittills varit en bra vecka. Har kunnat njuta av graviditeten mer och i situationen mer.


    Har lyssnat en del på poddar på libero eller via appen preglife som beskriver just graviditeten som en ganska påfrestande tid för många kvinnor. Trots det, känner många skuld över att man inte är "tacksam nog" för att vara gravid osv. Känner igen mig SÅÅÅÅÅ mycket i det. Men det är helt ok att känna så!  <3 Det är mycket som en graviditet gör med en och triggar. Jag jobbar väldigt mycket med att acceptera att det är ok att det är jobbigt och att det samtidigt också är fint och spännande. Just i corona-tider har ju också oron ökat för många kvinnor. Det har jag hört från flera håll.


    Men vi kvinnor klarar detta oavsett hur vi gör det! Vi är utrustade för detta, trots att det känns kämpigt ibland <3  Men ALLT är ok att känna!

  • bananmilkshake
    neongirl skrev 2021-08-28 19:57:21 följande:
    Hoppas det känns bättre idag! <3 Jag har också mina dippar ibland. Tror det är naturligt med alla förändringar i kroppen och hormoner som spökar.

    Jag var nog mer beredd på kroppsliga förändringar än det mentala. Är jätteglad över att vara gravid, men ibland kan jag känna mig väldigt nere utan direkt anledning. Har märkt att det ofta kommer när jag är extremt trött, så brukar gå och ta en powernap om jag har möjlighet. Efteråt känns det åtminstone lite bättre igen. Så ett tips är att vila mycket! Jag försöker att inte få dåligt samvete av att jag inte orkar göra så mycket på helgerna.

    Att du börjat på nytt jobb mitt i allt är ju också en stor förändring. Så förstår om det tar på krafterna. Pendling gör ju sitt också. Speciellt nu när folk tror att de kan leva som vanligt bara för att de fått vaccin. :( Hade önskat att det var krav på munskydd på offentliga platser och i kollektivtrafiken.

    Jag känner mig också lite udda och utanför. Har, precis som du, haft lätt för att smälta in bland alla åldrar tidigare, men nu känner jag mig mest gammal och tråkig. :p Har ingen kompis eller kollega som är gravid utan det är bara jag som är gravid just nu. Hade nog underlättat att ha någon i min närhet som också gick igenom samma sak. Tur att denna grupp finns i alla fall! <3

    Men näää, jag skrev ju ett svar men det verkar aldrig ha postats? :'( 


    Igår kändes det bättre när jag bara kunde vara hemma och ta det lugnt. Eller vi åkte runt lite och köpte några växter, jag planterade lite och efter det fick jag ont i magen, som mensvärk, som fortfarande sitter i ihop med ett allmäntobehag i magen så fort jag inte ligger ner i soffan, så då dippade ju humöret igen. :( 


    Hade också önskat vi haft munskyddskrav... det känns som Sverige var snabba som fan med att ta bort det så fort statistiken visade att smittspridningen minskat med typ en person om dagen. Är så besviken. 


    Så skönt att höra ändå, att någon känner samma! Jag har inte heller någon i min närhet som är gravid. Har inte bott på den här orten så länge så har inte lärt känna någon. Jag ansökte om att gå med i en fb-grupp för mammor där jag bor men blir inte insläppt, fast jag sökt om. Dom vill väl inte ha med mig, I guess. :p 

  • mandarincurd

    Happy sunday :)

    Är det någon av er som känner ett obehag av att vända er när ni tex ligger i sängen? Typ om ni ska byta sida?

  • Grapefrukt89
    mandarincurd skrev 2021-08-29 10:29:24 följande:

    Happy sunday :)

    Är det någon av er som känner ett obehag av att vända er när ni tex ligger i sängen? Typ om ni ska byta sida?


    God söndag på dig med! :)

    Hm... Jag har märkt att jag kanske skulle behöva nå stöd också under magen. Plus att det känns otympligt och jobbigt att byta sida... Känns lite obekvämt om man inte hamnar i rätt vinkel liksom... Är i vecka 26+3 så det kanske är läge nu för mig att ta hjälp av kuddar eller annat under magen. Har inte superstor mage (normal tillväxt enligt BM), men ändå...


    Hur exakt menar du med ditt obehag? :)

  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-08-29 10:29:24 följande:

    Happy sunday :)

    Är det någon av er som känner ett obehag av att vända er när ni tex ligger i sängen? Typ om ni ska byta sida?


    Jaaa, jag har likadant. Har börjat stötta upp magen med en kudde. Funkar men det är jobbigt att hålla på under natten att få den rätt när den åker iväg. Tror min tid med en bekväm mage är över. D:
  • neongirl
    bananmilkshake skrev 2021-08-28 15:00:07 följande:
    neongirl skrev 2021-08-28 14:44:24 följande:

    Vi har inte ens kollat på den live än men blev sålda när vi läste om den haha. Men ska såklart provköra innan vi bestämmer oss. :) Känns som att de allra flesta som har en Britax Smile är väldigt nöjda med den. Läste online att några haft problem med hjulen men alla jag frågat har inte haft några problem. Tänker att det kanske beror på hur och var man kör, samt hur man hanterar vagnen. Bor i Halmstad och har inte hittat någon här än, men ska fortsätta hålla utkik. :)


    Här är en till som bestämt sig för den! Vi provkörde och den kändes bra. Den var väldigt gungig, eller vad man ska säga, men det är väl bara bra tänker jag mig. Har också läst det där med hjulen? men vi chansar. :)
    Kul att ni också kör på den. Har också hört att den känns lite gungig, men tänker också att det bara är bra. :)
  • neongirl
    bananmilkshake skrev 2021-08-29 10:26:46 följande:

    Men näää, jag skrev ju ett svar men det verkar aldrig ha postats? :'( 


    Igår kändes det bättre när jag bara kunde vara hemma och ta det lugnt. Eller vi åkte runt lite och köpte några växter, jag planterade lite och efter det fick jag ont i magen, som mensvärk, som fortfarande sitter i ihop med ett allmäntobehag i magen så fort jag inte ligger ner i soffan, så då dippade ju humöret igen. :( 


    Hade också önskat vi haft munskyddskrav... det känns som Sverige var snabba som fan med att ta bort det så fort statistiken visade att smittspridningen minskat med typ en person om dagen. Är så besviken. 


    Så skönt att höra ändå, att någon känner samma! Jag har inte heller någon i min närhet som är gravid. Har inte bott på den här orten så länge så har inte lärt känna någon. Jag ansökte om att gå med i en fb-grupp för mammor där jag bor men blir inte insläppt, fast jag sökt om. Dom vill väl inte ha med mig, I guess. :p 


    Ja hela sajten kunde verkligen behöva en rejäl uppdatering. Känns som det strular en del ibland.

    Skönt att du kunnat ta det lugnare i helgen. Mensvärken är säkert ingen fara. Kan ju vara en blandning av att bebis växer och lite stress kanske?

    Håller med. Kunde väl behållt munskydd året ut, men de ville väl knappt ens införa det från början. Jag behöver inte åka kollektivt särskilt ofta och sällan i trängsel, men har alltid munskydd de få gånger jag åker ändå. Samma när jag handlar mat och liknande.

    Men fy vad taskigt! Är gruppen full så borde de väl kunna dölja den så att den inte syns för utomstående. Hoppas du hittar någon annan grupp. Jag har inte ens orkat kolla runt. Normalt sett kanske man hade träffat några i föräldragrupper och liknande, men allt sånt är ju inställt nu också. Tror hela pandemi-grejen drar ner mig lite extra ibland. Det är så mycket man behöver tänka på nu som alla som fått barn före 2020 aldrig ens behövde fundera på. :/
  • Grapefrukt89

    Hej allihopa!

    Tips om att Babyworld har bra rabatt till er som vill slå till! Jag o sambon fick höra det av en vän uppe i sthlm som väntar barn i oktober... Tur alltså... Barngrejer är ju superdyrt och man får 500kr rabatt för varje 5000kr man spenderar. Så då blev det iaf en 10% rabatt. Vissa villkor gäller ju och det finns lite begränsningar när det gäller nykomna produkter men erbjudandet går ut nu den 31/8 så om ni har nåt att köpa så passa på vetja!

    För vår del blev det en bugaboo fox 2-vagn och bugaboo turtle-babyskydd. Vi hade tittat på grejerna innan så då blev det lätt att klicka sig fram online... :)

    Pepp härifrån, trots det regniga/gråa Skåne!

  • Sellerin
    mandarincurd skrev 2021-08-29 10:29:24 följande:

    Happy sunday :)

    Är det någon av er som känner ett obehag av att vända er när ni tex ligger i sängen? Typ om ni ska byta sida?


    Har känt obehag med att spänna magen sedan ganska tidigt i graviditeten. Ibland nu när jag försöker vända mig i sängen så hugger det till på något märkligt sätt. Gör ont i några sekunder, upp till 10 sekunder kanske, sen släpper det igen. Börjar vänja mig nu vid att det händer ibland :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET