Inlägg från: Sellerin |Visa alla inlägg
  • Sellerin

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    VirrePirre06 skrev 2021-12-14 23:48:50 följande:

    Har tyvärr inte känt något alls :/ Kom en del blod när hon gjorde den, men det har avtagit nu :) Får hoppas det kommer igång av sig själv, det är ju bäst :)


    Okej! Då får vi se när det blir dags! :D
  • Sellerin
    Storm01 skrev 2021-12-16 08:52:21 följande:

    Liten uppdatering från min sida. I fredags 10/12 (bf + 1) fick vi våran lilla baby booy (var ju en överrraskning hehe).


    Grattis till er pojke!!

    Din förlossning är ju verkligen ett exempel på att man aldrig vet hur det ska bli! Man får ta en stund i sänder och sedan vara tacksam för att det ändå är så himla tryggt att föda barn i Sverige!

    Njut i bubblan! <3
  • Sellerin
    VirrePirre06 skrev 2021-12-16 23:29:25 följande:

    Nu ikväll runt 23 har delar av min slempropp kommit ut (förlåt för info xD). Ni som fött redan, märkte ni av när er slempropp kom ut och när startade förlossningen efter? :) Vill ju såklart att min fl ska komma igång av sig själv innan onsdag nästa vecka då det preliminärt är igångsättning 39+6 :)


    Åh spännande!!! :D trodde hela kom ut på en gång, men sen kom det lite fler delar av den dagen efter också. Tyckte det var lite äckligt faktiskt. Hahaha! Tror detta var lite mindre än 3 dgr innan förlossningen startade!
  • Sellerin
    neongirl skrev 2021-12-21 20:45:24 följande:

    I morse kom vår lilla kille äntligen till världen 10 dagar efter BF. Blev igångsatt igår vid 10 med Angusta tabletter. Var två cm öppen när jag kom in och efter fem doser tabletter gick äntligen vattnet vid 20.00. Därefter blev det 11 timmars slit innan han äntligen kom ut. Han låg högt upp så fick kämpa för att jobba ner honom. Han hade nog gärna stannat någon vecka till men mitt blodtryck hade gått upp så de ville inte vänta längre. Så skönt att äntligen ha honom här. Världens bästa julklapp! Vi är redan så kära i honom. <3


    ååååhhh så mysigt! Stort grattis till er Skrattande
  • Sellerin
    VirrePirre06 skrev 2021-12-22 23:20:12 följande:

    Blev kallad till rutinkontroll nu ikväll, haft ett väldigt högt bt hela kvällen och fått en massa olika tabletter. Beslutades kl 22 att vi blir inlagda, men ligger just nu på avd i väntan på att ett förlossningsrum ska bli ledigt. Sen blir det igångsättning, så snart har även vi vår bebis :)


    Heja dig VirrePirre06! Detta fixar du galant!! 


    En riktig liten julbebis på gång här alltså :) 

  • Sellerin

    Grattis Virrepirre till er lilla tjej! Så skönt att allt gick bra tillslut och att ni nu får komma hem.

    Lycka till ni andra som fortfarande går i väntans tider <3

    Angående natten, så sover vår flicka med mig, min sambo sover i annat rum för att inte störas av att vi vaknar :) Försökte med babynest i början, men hon vill ha närhet. Så vi sover mage mot mage, och så liggammar jag henne. Det var lite nervöst de första nätterna, sen har det börjat bli naturligt :) lite längre fram hoppas jag kunna lägga ifrån henne, men då våra nätter fungerar väldigt bra nu med att hon vaknar kanske 2-3 ggr och jag får 6-8 h sömn, så vill jag inte ändra på något i nuläget :)

  • Sellerin
    Bula2021 skrev 2021-12-29 22:59:49 följande:

    Av ren nyfikenhet - i vilken vecka och dag gick slemproppen för er som fått era barn? Eller om den aldrig gick/ni aldrig märkte det.

    Jag funderar varje dag på om den snart ska släppa :) Sjukt beteende att vänta på en slempropp!! :D


    För vissa så går slemproppen inte förrän under förlossningen! Har många vänner som inte verkar ha märkt av den alls!

    Min gick typ 2-3 dgr innan förlossningen drog igång :)
  • Sellerin
    neongirl skrev 2021-12-30 12:36:10 följande:

    Ni som har bröstmjölkspump, vad har ni för sort? Och funkar det bra? Mina bröstvårtor gör så ont från amningen, vet inte hur mycket till jag klarar. :(


    Åhh I feel you!! Men har du testat amningsnapp? Det var min räddning! Tog fram det så fort det började göra ont, sen har jag sakta börjat vänja mig av med det.

    Började dagarna med att amma som vanligt, men när det började göra ont fortsatte jag resten av dagen med amningsnapp. Har det fortfarande på natten då jag tycker det innebär att man kan vara mindre noggrann med hur bebisen ligger :)

    Sen har jag förutom Purelankräm använt kompresser som varit väldigt skönt och kylande när det gjort ont i bröstvårtorna :)

    Det kan verkligen göra ont, hoppas det snart blir bättre för dig!
  • Sellerin
    neongirl skrev 2021-12-30 12:36:10 följande:

    Ni som har bröstmjölkspump, vad har ni för sort? Och funkar det bra?


    Oj glömde svara på frågan :D

    Har Medela Manuel pump. Tkr den fyller sin funktion. Dock inte pumpat så många ggr då jag tycker det är himla tråkigt och tar lite tid. Har nog inte överdrivet mycket mjölk, är väl därför bebisen får amma jämnt och ständigt.
  • Sellerin
    KNAS2 skrev 2021-12-31 00:38:58 följande:

    Trodde inte att man kunde känna sig såhär värdelös och otillräcklig som förälder. Vår tjej har skrikit från 21 och håller på fortfarande. I N G E N T I N G hjälper. Vi har haft några sådana här kvällar nu och det tär på en.

    Varje gång hon ligger själv, slutar amma, eller ja vad som egentligen så börjar hon gråta. Hon blir helt röd och varm och gråter tills hon inte orkar mer. Vi kör med magdroppar och miniformat men vet i katten om det hjälper.

    Det är väl som alla säger att man ska bara ta sig igenom de tre första månaderna så blir det bättre sen, men just nu känns det övermäktigt.




    Jobbigt!!

    Men blir hon nöjd av att ammas? Slutar skrika då? För sån är vår flicka. Vissa kvällar ammar jag henne nästan non stop. Hon kan somna till ett tag, vi pratar 5 min, men om jag skulle försöka lägga ifrån henne så börjar hon skrika. Jag har börjat testa att linda/swaddla henne, det hjälper för att få henne att ligga längre stunder själv, men just på kvällen har hon ibland dagar när amma är det enda som fungerar. Så linda funkar bäst under dagen.

    Läst och hört att det är vanligt att bebisarna vill amma mycket på kvällarna. Överdriver inte med att jag ibland ammar henne över 12 h per dygn, troligtvis mer. Det har varit samma sak för två av mina systrar med deras barn. Sen verkar det här med olika språng kunna spela roll, att de under vissa perioder utvecklas mer och då behöver ännnuuuuu mer närhet och kärlek.

    Hon kan ju eventuellt även ha mjölkproteinallergi? Ifall hon är ledsen även när hon ammas och om hon är dålig i magen.

    Det är kämpigt emellanåt. Hoppas att du hittar något som kan hjälpa, men vissa barn verkar vara väldigt väldigt ledsna de första månaderna :(

    Kram! <3
  • Sellerin
    mandarincurd skrev 2021-12-31 04:38:08 följande:

    Hallå ballå hörrni!

    Stort stort grattis till er som fått era bäbisar nu. Inte många kvar! Hoppas ni haft en fin jul också, ni som firar :)

    Här kom en liten grabb i raketfart och förlossningen gick hur bra som helst. Det gjorde sjukt jävla ont pga att det blev så intensivt men hann med epidural och det var ju verkligen en gåva från ovan.

    Vi är fortfarande i vår bubbla och stannar i den några veckor till. <3

    Ha det så gott nu och LYCKA TILL till er som inte fått ännu, det känns helt orimligt där ett tag att ungen ska ut men det går!!! Lyssna på barnmorskorna, andas tyst och go with the flow <3


    Stort stort grattis!!!
  • Sellerin
    VirrePirre06 skrev 2021-12-31 12:13:00 följande:

    Var det någon här som hade startat en fb grupp eller drömde jag det? xD Man har ju blivit lagon snurrig av att fått barn haha :) Tänkte som ni säkert skrivit då att det är lättare att skriva, ändra osv vilket man inte kan här


    Jaaaa, välkommen till fb-gruppen VirrePirre06 och alla andra som vill hänga där!!
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET